Malo su mi se izdrljali oni brojevi, pa hocu da zamenim rucicu..zanima me kako da je skinem, probao sam da je odvrnem al nije htelo, a ni ja nisam bas nesto zapeo da ne bi slomio. U pitanju je menjac sa 5 brzina i rikvercom kao za sestu sa onom polugom sto se dize na gore, pa se plasim da nju ne zeznem..
Alfa 147-rucica menjaca..
Collapse
X
-
Predpostavljam da je menja? sli?an 156 2.4 sa 5 brzina sa tom polugom za rikverc, ako jeste onda se samo ?upa, barem je tako bilo kod jedne 156-ice koju sam probao. E sad, možda je kod nje bilo nešto zajebano, ali ui svakom slu?aju poluga za rikverc ostaje na svom mestu, a ri?ica je fiksirana na plastici iznad te poluge nezavisno od nje.
-
-
Na forumu hrvatskih alfista naleteh na pricu o zameni rucice menjaca na 156. Ne znam da li je isti postupak i kod 147, mada ne verujem da ima nekih velikih razlika. Ima dosta fotki celog postupka (imali su dosta muka sa cupanjem rucice, pa su se odlucili za malo, hm, ekstremnije metode). Evo linka:
Nadam se da ce ovo bar malo pomociWhen Henry Ford saw an Alfa go by he used to lift his hat in salute, so should BMW owners!!!
Comment
-
Comment