Kakav zadnji lonac na boxer-a?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Kakav zadnji lonac na boxer-a?

Znaci imam zadnji prohomski protocni lonac sa dve cevke ali mi se ne svidja zvuk, onako nije to to...Pricao sam sa ljudima i kazu mi da je kod boxera slaba vajda po pitanju zvuka na izduvu...sta kazete?
    Ja sam za varijantu DTM fazon, znaci dve cevke pa onako na gore, kaze mi prethodni vlasnik mog auta da je imao takav lonac ranije(dok mu nije zardjao) i da je zvuk bio extra e sad...
    Zvuk koji stize iz motornog prostora 16v boxera znate vec kakav je... Ali otpozadi stize bezveze zvuk, znaci glasno ali bezveze...
  • Visconti
    CBC Član
    • 11.11.2006
    • 83
    • Kotor, CG

Po mom skromnom misljenu,nista ne diraj, jer ces samo pokvariti zvuk...Ja sam dosta eksperimentisao s tim, imao sam sve moguce kombinacije,znaci fabricki sistem (katalizator,srednji,zadnji lonac), onda je islo skidanje katalizatora,s tim da su ona zadnja dva lonca ostala na mjestu,i to je osjetno popravilo performanse,ali zvuk je dobio neku notu metalnu,kao da je kanta tamo iz predjela katalizatora(koji je i dalje na kolima,samo je sace izvadjeno), onda je dosla kombinacija sportskog prohromskog protocnog zadnjeg lonca,koji se nastavljao na fabricki srednji...zvuk nedefinisan,glasniji,ali nekako ...kad malo sad razmislim,nije se uopste slagao sa boxer masinom i vjerovatno najgora kombinacija od svih..onda dolazi posle nje varijanta ostavljanja samo zadnjeg protocnog lonca,i varenje cijevi umjesto srednjeg lonca...zvuk koji se time dobije je brutalan,ali bukvalno...totalna orgija decibela..zvuk na malim obrtajima americkog v8...na velikim najslicniji vw vr6....
    Problem je samo sto je toliko glasan da je potpuno neupotrebljiv za iole duzu voznju...znaci ako ti ne smeta buka,probaj samo sa sportskim protocnim loncem...kombinaciju fabricki srednji+sportski ne preporucujem...Pozdrav,javi kako napreduje izduv!!
    P.S. Kod mene je sad na kolima sistem bez kat.,sa fabrickim srednjim zadnjim loncem,naravno nisu original nego neke slovenacke firme,komplatan sistem od katalizatora do kraja,znaci sve iz komada,samo se zarafi,kostao me oko 70E uz 2 godine garancije...Ovo mi je dosad najbolja kombinacija....
    P.P.S. Imas li ispod haube rezonator na usisu ili je vec skinut? Ako juris zvuk,skini rezonator,pa da cujes onda pjesmu
    ex Alfa 145 boxer

Comment

• srdjan_p
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2004
      • 1915
      • ZR

Rezonator je na mestu a snidao sam ga da cujem... A za V8 zvuk znam jer kad sam kupio auto imao je samo kat i zadnji lonac i to je bilo preglasno ali brutalno...

Comment

• Visconti
        CBC Član
        • 11.11.2006
        • 83
        • Kotor, CG

A kako sad vozis,sa rezonatorom ili bez? Po meni je najbolja kombinacija no cat , no rezonator, a ostatak izduva - onakav kakav je fabrika stavila...ili to,ili probaj sa sportskim loncem na kraju,s tim sto je preglasan ako ostane sam,tj. trebaloi bi uvesti jos koji lonac prije njega,protocni...
        ex Alfa 145 boxer

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Vozim sa rezonatorom i kat-om stim sto sumnjam da je kat prazan jer mnogo zveci onako metalno odatle, zadnji lonac je protocni "sportski", videcu kad dodjem do nekog viska finansija da malo eksperimentisem...

Comment

• acasmc@200sx
            CBC Senator
            • 30.01.2007
            • 282
            • Mladenovac
            • BMW F31 320d

moram da se nadovezem, onako laicki! rezonator je sta? kako se skida? i koje su posledice sa i bez istog, mislim na stetu ne zvuk?
            nikad ne vozim brzo, dok me ne pretekne Skoda Octavia karavan 1,9TDI

Comment

Working...
            X