Skidanje silencera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikola_VUK
    CBC Senator XXL
    • 20.09.2005
    • 317
    • Podgorica - Novi Sad
    • Mercedes vaneo 1.7

Skidanje silencera

Znaci skoro sam uzeo 145-icu 1.6 boxer, skinut joj je silencer ili kako se vec zove, zanima me da li to utice na potrosnju, jer sam je merio i 15 litara je po gradu, posto nisam menjao filter za vazduh niti je bila na dijagnostici a normalno se ponasa, ne varira joj ler, dobro vuce, prva pretpostavka mi je da je taj silencer....
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Mislim da nema nikakve veze, protokomer i lambda sonda prave smesu tako da bi svaki povecani protok vazduha trebao biti registrovan od strane protokomera, mislim da to nema veze!

Pa 15 litara je dosta, pogotovo za PG, jedino ako ti malo ne preterujes sa rpm?!
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Visconti
      CBC Član
      • 11.11.2006
      • 83
      • Kotor, CG

Nije do silencera sigurno.
      Meni je 1.4 trosila do 12 u gradu.
      Mozda ti je lambda sonda otisla.
      ex Alfa 145 boxer

Comment

• brzi_pas
        CBC Senator
        • 25.08.2005
        • 272
        • Podgorica

Ja ti rekoh da sam ubijedjen da je lambda... kompjuter ce pokazati ja mislim...

Originally posted by bojanTI
        Pa 15 litara je dosta, pogotovo za PG, jedino ako ti malo ne preterujes sa rpm?!
        Pogotovo za PG, odavno ocigledno nisi vozio ovuda, toliko guzvi ima da je to katasrofa... josh na -2 napolje, normalno bi bilo da vishe troshi...mada ja mislim da je ipak 15 mnogo...
        http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
        Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• nikola_VUK
          CBC Senator XXL
          • 20.09.2005
          • 317
          • Podgorica - Novi Sad
          • Mercedes vaneo 1.7

Ja sam predpostavio da je do silencera, sad neznm u kojoj meri moze da utice na potrosnju neispravan termostat jer mi se cini da je stalno otvoren, skoro non stop je oko 40-50 stepeni?

inace dok sam merio potrosnju nisam ga stiskao puno, obicno sam saltao izmedju 3-4.000 tako da ne bi trebalo da je u pitanju to!

ali icicemo na dijagnostiku sigurno!

Comment

• Visconti
            CBC Član
            • 11.11.2006
            • 83
            • Kotor, CG

Ma na boxeru temperatura mora da bude oko 80 radna temperatura..mozda cak i za debljinu kazaljke preko..ako ti je stalno oko 50-60 stepeni,onda ti je sasvim sigurno termostat ostao potpuno otvoren.To veoma lako moze biti uzrok povecane potrosnje. Zamjeni termostat i provjeri lambda sonsu u nekom servisu,onda ce se sasvim sigurno smanjiti potrosnja.
            ex Alfa 145 boxer

Comment

• nikola_VUK
              CBC Senator XXL
              • 20.09.2005
              • 317
              • Podgorica - Novi Sad
              • Mercedes vaneo 1.7

E i filter od vazduha cu da proverim, jer nije menjan!

Comment

• Nigy
                CBC Senator XXL
                • 13.04.2006
                • 921
                • BGD

Rad pothladjenog motora je SIGURNO razlog vece potrosnje (pa zasto bi inace potrosnja u zimskim uslovima bila veca?), pitanje je samo da li je jedini.
                Zamena svih filtera, tecnosti i kaiseva je skoro pod obavezno kad se kupi makina...

Originally posted by Jovana
                Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• Visconti
                  CBC Član
                  • 11.11.2006
                  • 83
                  • Kotor, CG

Filter vazduha je nedje oko 12 do 15 eura, pasuje za masu alfi sa boxer masinom,tako da bi trebalo lako da se nadje.
                  Termostat je oko 25 eura.
                  Zamjeni to dvoje,pa ako se ne popravi situacija sa potrosnjom,onda gledaj lambdu!
                  Za zamjenu termostata ne daj da ti kukaju majstori kako je to poso i kako treba raskopat pola auta, jer to je posao od 25 minuta (ja sam na mojoj 145 dva put sam mijenjao,sve po ovim uputstvima http://www.alfisti.net/483.2.html?&L=1 )
                  ex Alfa 145 boxer

Comment

• nikola_VUK
                    CBC Senator XXL
                    • 20.09.2005
                    • 317
                    • Podgorica - Novi Sad
                    • Mercedes vaneo 1.7

Gledao sam sad kod mene je termostat odmah iza alternatora, mnogo pristupacnije nego na ovom opisu, nemora da se skida usisna grana!

Comment

• Visconti
                      CBC Član
                      • 11.11.2006
                      • 83
                      • Kotor, CG

Ne mora,previse je posla ako se skida,to traje vise nego sama zamjena!
                      Potrebno je samo skinuti kais sa alternatora,izvuci onaj sraf koji drzi alternator i pomaknuti ga skroz desno,da bi se dobilo koliko toliko prostora. Ostalo je sve stvar spretnosti u rukama,jer treba manevrisati na malom prostoru. Ako su ti fabricke brage (selne), odmah kupi nove,one sa navojem, jer ces jako tesko vratiti na mjesto one stare.
                      ex Alfa 145 boxer

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Originally posted by brzi_pas
                        Pogotovo za PG, odavno ocigledno nisi vozio ovuda, toliko guzvi ima da je to katasrofa... josh na -2 napolje, normalno bi bilo da vishe troshi...mada ja mislim da je ipak 15 mnogo...
                        Nemoj preterivati... Znam ja odlicno sta je guzva kako u PG, tako i u BG, a to je razlika kao doope i krofna!

Mnogo je 15 litara samo samo zbog guzve u gradu, pa cak je mnogo i kad na to dodas taj termostat, verovatno je jos nesto pored, lambda sonda...
                        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

Working...
                        X