U poslednje vreme sam primetio da mi se rucica menjaca sve vise klati. Menjac nije nista izgubio na preciznosti, tj. ulazi lepo u brzine, ali me to klimanje malo nervira. Zna li neko zbog cega se to dogadja i sta treba da dotegnem da bi se rucica malo ucvrstila??
rasklimana rucica menjaca
Collapse
X
-
rasklimatana rucica
Ovaj problem sam imao pre tri godine.U voznji sam ostao bez menjaca.Rucica je prosto setala kao mlohav ..... .Problem je bio u tome(skines ukrasnu kozu u dnu rucice,posleimas zastitnu gumu ispod koje imas par plasticnih delova) sa desne strane imas plasticni deo koji ulazi u kuglicu koija je spojena sa rucucom menjaca.Deo sam nasao u NS kod Stojanova ali tek posto sam ga porucio.Naravno imao sam problem objasniti mu sta trazim ,sto je bilo malo komicno.Kad sam kod istih majstora trazio da mi to zamene rekli su mi da je to veliki posao jer se od dole na menjacu moraju otkacivati i vracati neke sajlice i ja ti problem resim u vlastitoj reziji.Staru plastikicu na kojoj je bila pukla gumica i jeno pero (jer leziste kuglice izgleda kao cvet sa laticama koje ucvrscuje gumica)polako izvucem na stranu i bacim,a novi deo namestim na kuglicu i uz pomoc sirokog i tankog noza prosto nabijem na kuglicu.I fercera.Mozda sam bio malo prost u objasnjavanju al ni dan danas ne znam kako se zove taj plasticni deo.Elem platio sam ga pre tri godine 1000 din iako izgleda kao malo veci muski prsten.OLUJA
Biæe bolje..
-
-
Znaci da to i nije stvar sa kojom se treba zezati. Ako sam te dobro shvatio trebalo bi da kupim taj prsten sa "laticama" u koji naleze kuglica od rucice menjaca?? Koliko si dugo vozio sa tako klimavom rucicom dok nije na kraju riknuo skroz??Nema alfe bez boxer motora
Comment
-
-
-
Kod mene je u pitanju prva slika i verovali ili ne sredio sam menjac kao da je iz fabrike stigao. celu tu "platformu" na kojoj stoji rucica menjaca drze tri srafa 8 preko kojih je ona spojena sa traverznom. Kod mene su ta tri srafa bila labava, dotegao sam ih i to je to. Menjac tvrd kao u mladica!!Nema alfe bez boxer motora
Comment
-
Comment