Alfa 156, 2002.god.,1.8 TS-cudni zvuci-Trap?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • atasic
    CBC Član
    • 22.08.2007
    • 43
    • NS

Alfa 156, 2002.god.,1.8 TS-cudni zvuci-Trap?

Cao svima!
    u pitanju je Alfa 156, 2002.god, 1.8TS
    vec nedelju dana mi se cuje "nesto cudno".....odem kod majstora ustanovimo da u gumama balans stangle ima lufta-odradjeno, nazad otisli silencici na donjem delu one sipke koja ide od karoserije prema tocku( izvinjavam se za terminologiju)_odradjeno.
    Dodjem da probam auto, sve super nekih sat vremena, kad ono opet "cudni zvuci"...ponovo se vratim kod majstra i ustanovi se da sileni na viljuskama imaju lufta takodje...ostavio sam auto i videcemo sutra sta ce biti....????
    Jel neko mozda ima ideju zasto se cuje plitak zaglusen metalni zvuk ka d prelazim blage neravnine na putu, dok kod rupa se nista ne cuje!!!!!
    Hvala puno na brzom odgovoru
    Aleksandar
  • atasic
    CBC Član
    • 22.08.2007
    • 43
    • NS

sileni promenjeni.ZVUK OSTAO.......jel neko ima neku ideju????

Comment

• bojann
      CBC Veteran
      • 06.01.2008
      • 129
      • Beograd

kolega

ja imam isti problem ali meni se cuje lupkanje preko blagih neravnina,,udara me po mozgu hocu da poludim,,,menjao sam stabilizatore i kraj letve,, jos selen blokove na balan stangli,,nema druge proveri opet jedino te gumice kad spadnu ili se pocepaju lupka u mali mozak,, mnogo bre imaju osetljiv trap,,pocinjem vec da se nervir
      am,, jel si menjao lezaj
      ????

Comment

• atasic
        CBC Član
        • 22.08.2007
        • 43
        • NS

@bojann
        lezaj nisam menjao jer je dobar, al sam promenio gume na balans stangli, silene napred i nazad.......nemam pojma....na letvi ima milimetar lufta al kaze majstor da taj zvuk nije od letve nego od balans stangle, posto je ona sad utegnuta taj jaki metalni zvuk se vise ne cuje.......sad kad je to sve uradjeno cujse daleko manje al se opet cuje....namam pojma...takodje moj majstor mi kaze da nema vise sta da se menja.....on takodje ima 156-cu pa valjda zna....?
        kolko su kostale ti stabilizatori i kraj letve i ko ti je to radio?

Comment

• igorkrnic
          CBC Senator XXL
          • 02.12.2007
          • 572
          • Kikinda

a viljuske ?

Comment

• atasic
            CBC Član
            • 22.08.2007
            • 43
            • NS

viljuske su super....promenio sam selene i na njima......

Comment

• VaskeKG
              CBC Član
              • 29.08.2006
              • 78
              • Kragujevac
              • Citroen C5 2.0

Ja sam imao dva zvuka koja su me nervirala, jedan me nervira jos uvek.

Prvi je taj metalni zvuk koji pominjete, poceo je da se cuje nakon promene prednje viljuske, balans stangle i gumica na balans stangli (sve redovna zamena, bile su dotrajale) - sto zanci da nije u tome problem. Ispalo je da problem pravi opruga koja drzi priljubljena kociona kljesta uz disk. Posto su kljesta labavo priljubljena cuju se kako lupkaju preko neravnina. Probajte da prilikom prelaska preko neravnina drzite sasvim malo pritisnutu kocnicu kako bi se kljesta priljubila uz disk. Ako se u tom slucaju ne cuje zvuk onda je je sigurno to.

Drugi zvuk koji me nervira i jos uvek ga nisam otklonio je neko skripanje koje se cuje s prednje strane a zvuci po malo kao federi na krevetu. Cuje se kad prikocim, kad ubrzam (stalno imam utisak da je nesto labavo pritegnuto pa cvili, cinilo mi se par puta i da je plastika u kabini ali nije), po nekad i kad motam volan skroz u neku stranu. Podmazivao sam i cistio one gumice koje su na oprugama u kosevima ali nije pomoglo. Ako neko ima bilo kakvu ideju neka kaze, spreman sam sve da probam jer me izludjuje.
              Alfisti su jedini bolesnici koji su zarazeni virusom a ne zele da ozdrave

Comment

• atasic
                CBC Član
                • 22.08.2007
                • 43
                • NS

@vaskeKG
                provericu za ova kociona kljesta.....
                Sto se tice vaseg problema tj. drugog zvuka kod mene se isto tako culo i ustanovio sam da plastika ispod motora nije bila dovoljno stegnuta tj.srafovi su bili labavi...cim sam ih stegao taj zvuk kao od federa je nestao!

Comment

• Lord_o21
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2006
                  • 494
                  • Novi Sad

kakav tacno metalni zvuk? Hajde molim te probaj malo detaljnije da opises...
                  ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• VaskeKG
                    CBC Član
                    • 29.08.2006
                    • 78
                    • Kragujevac
                    • Citroen C5 2.0

Pa cuje sa kao lupkanje metala o metal. Cangrlja kao sraf u limenci, tako nekako. Ja sam prvo bio ubedjen da auspuh negde lupka o pod.

Comment

• E_K_V
                      CBC Senator
                      • 09.05.2005
                      • 220
                      • Podgorica

Originally posted by VaskeKG
                      Drugi zvuk koji me nervira i jos uvek ga nisam otklonio je neko skripanje koje se cuje s prednje strane a zvuci po malo kao federi na krevetu. Cuje se kad prikocim, kad ubrzam (stalno imam utisak da je nesto labavo pritegnuto pa cvili, cinilo mi se par puta i da je plastika u kabini ali nije), po nekad i kad motam volan skroz u neku stranu. Podmazivao sam i cistio one gumice koje su na oprugama u kosevima ali nije pomoglo. Ako neko ima bilo kakvu ideju neka kaze, spreman sam sve da probam jer me izludjuje.

meni se taj zvuk cuo dok nisam promijenio viljusku desnog tocka...otisli sileni na njoj...to se narocito culo kada prelazim preko lezecih policajaca...kao federi u onim starim krevetima se culo...kad sam viljusku promijenio i zvuk je nestao
                      FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• speedfreak968
                        CBC Senator
                        • 05.07.2005
                        • 211
                        • Beograd

Da li si proveravao letvu volana? Luft u letvi pravi upravo takav zvuk... preko sitnih neravnina... Bolje me ne pitaj kako znam... Ako je to, e onda si ga najbao...
                        156 2.5 V6 24v

Comment

• VaskeKG
                          CBC Član
                          • 29.08.2006
                          • 78
                          • Kragujevac
                          • Citroen C5 2.0

Nisam jos uvek stigao detaljno time da se pozabavim, otklanjao sam neke druge nedostatke. To mi je prva sledeca stavka jer je mnogo dosadno.

Hvala na savetima, makar imam dve ideje odakle da pocnem proveru.

Comment

• Darth Nihilus
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2005
                            • 417
                            • Srbija, Paracin

Originally posted by speedfreak968
                            Da li si proveravao letvu volana? Luft u letvi pravi upravo takav zvuk... preko sitnih neravnina... Bolje me ne pitaj kako znam... Ako je to, e onda si ga najbao...
                            Ne plaši čoveka džabe, selo Globoder kod Kruševca, firma Hidromehanika. Ljudi to rade rutinski i uz garanciju, koja nikad, koliko znam, nije iskorištena . Radili su za zveri od preko 250ks, pa nije bilo problema.
                            Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• atasic
                              CBC Član
                              • 22.08.2007
                              • 43
                              • NS

...ako je luft u letvi onda "SMO NA.eBALI".......
                              jel mora onda da se menja cela letva ili u selo kod Krusevca na reparaciju......ja nisam mehanicar pa ne kontam...jel moze neko da pojasni kako se reparira letva volana i kolko to kosta....a koliko kosta nova letva?

Comment

Working...
                              X