Alfa 156, 2002.god.,1.8 TS-cudni zvuci-Trap?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • atasic
    CBC Član
    • 22.08.2007
    • 43
    • NS

jos nesto da dodam.........
    posle zamene svih silena , napred na viljuskama, nazad,promenjene su i gume balans stangle, zvuk se pojavljuje povremeno!
    Da pojasnim: 2 dana posle popravke nista ali bukvalno nista se nije culo! Juce, vozam se ja tako po gradu kad ono "gremlin" se pojavio al na samo 10 minuta........
    Danas opet nista!
    Jel neko ima ideju sta bi to moglo biti........

inace moj majstor kaze da na letvi volana ima "milimetar" lufta al isto tako da ne zna ni za jednu Alfu 156 koja nema luft na letvi( i sam ima 156-cu) ........takodje kaze da taj zvuk nije od letve ....a i kad bi bio, tad bi se culo na obe strane....kod mene samo na prednjem desnom tocku i to povremeno kao sto sam opisao gore......
    Jel vreme da menjam majstora, ili letvu...il da je repariram???

Comment

• VaskeKG
      CBC Član
      • 29.08.2006
      • 78
      • Kragujevac
      • Citroen C5 2.0

Jesi li probao ono sa kocionim kljestima sto sam ti rekao? To sto se cuje samo na jednom tocku mi lici bas na to. Tako je isto bilo kod mene, culo se na levom. Od kad sam promenio tu oprugu ne cuje se vise nista.
      Alfisti su jedini bolesnici koji su zarazeni virusom a ne zele da ozdrave

Comment

• Sikili
        CBC Član
        • 04.04.2007
        • 44
        • Beograd

Luft u letvi volana je 99%

Ja sam promenio ceo ebeni trap .....i nista......

OndaK je majstor rekao...Mora da je letva......

I bi letva.....
        Love is like taking a dump, Butters. Sometimes it works itself out. But sometimes, you need to give it a nice hard slimy push.

Comment

• atasic
          CBC Član
          • 22.08.2007
          • 43
          • NS

...proverio sam za kociona kljesta..oprugica stoji super i zategnita je do 00.......dans idem kod drugog majstora pa cemo videti sta on ima da kaze al ja posle svega procitanog iz iskustava drugih sumnjam na letvu......sad sam zvao onu firmu iz Krusevca sto repariraju letve....postupak traje oko 3 dana a cen je izmedju 50 i 80 eura....ne znam sta ce biti...javicu sta sam uradio!

Comment

• igorkrnic
            CBC Senator XXL
            • 02.12.2007
            • 572
            • Kikinda

pih brate sta je 50-80 eur naspram nove letve koja je 500-800 eur, ja sam se ranje raspitivao za njeni cenu jer mi bilo puklo crevo za ulje za servo pa sam se usro da mi nije crkla letva, pa sam na vreme krenuo da se raspitujem za cenu al eto srecom nije crkla

mada ja evo imam auto vec 1.5 god i od pocetka mi se to culo a ovi mi rekli da dole kugle imaju lufta i posle 40k KM krenulo da skripi vec i da se cuje i nazad lupkanje i sad sam stavio nove viljuske napred i zamenuo gumice balans stangle nazad, nazad se vise ne cuje nista a napred isti djavo osim sto je volan ostriji mnogo jer mu viljuske stvarno nisu valjale, a majstor kaze da ne valjaju ni gumice prednje balans stangle, pa se kao i dalje zato cuje

Medjutim sad kad procitam iskustva moguce da cu i ja do Krusevca

Comment

• atasic
              CBC Član
              • 22.08.2007
              • 43
              • NS

konacno sam utvrdio staje: Kugla na donjoj viljusci ima lufta......medjutim, majstor mi kaze da luft nije jako velik i da se zbog toga povremeno cuje, medjutim kad krene da se cuje sve vise i vise onda ce morati da padne zamena viljuske!
              Inace, covek mi je objasnio zasto se javlja taj zvuk odnosno kako dolazi do toga: sve pocinje od selena gornjih viljuski koje kad se olabave nekad daju znake , nekad ne........od sto vecih vibracija od gore pojavljuju se vibracije sve vise i vise u kugli dohjih viljuski koja ubrzo posle pojavljivanja luftova u silenima g.viljuske strada....lancana reakcija....tako da cemo morati cesce malo da pratimo sta se desava sa silenima g.viljuski!!!
              takodje sve je povezano i sa balans stanglom, letvom takodje ....al sve u svemu kolko sam ja shvatio sve pocinje od SILENA G.VILJUSKI.....(ma.ku im).......
              pozdrav svima
              p.s. @igorkrnic
              brate sva sreca da nije letva jer ne znam bas dal bi se usudio da je repariram.....ko zna koje to rizike nosi!?...vidim prodajes auto?pozz

Comment

• igorkrnic
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2007
                • 572
                • Kikinda

Ma ono onda kad si se ti interesovao prodavao sam zbog vojske a sad eto hocu 2004 ovu full restajling medjutim batalio sam i to, velik mi jos zalogaj, volim ovaj auto i vozicu ga jos god-dve pa onda 2005 restajling

p.s. Ne znam i ja sam pre nedelju dana stavio nove viljuske i dalje mi se cuje lupanje istom jacinom, kaze majstor da su gumice prednje balans stangle isto sjebane, a nikad da mu oteram da ih zameni, aj javim i ja dal je stalo

Comment

• atasic
                  CBC Član
                  • 22.08.2007
                  • 43
                  • NS

@igorkrnic
                  brate obavezno zameni gume prednje balans stangle, preporodice ti se auto a verujem da ce i lupanje nestati!
                  Mene su gume balans stanglekostale 1000 dinara a sto se cene zamene tice ...to od majstora do majstora.....morace da skine dosta stvari da bi to namestio, oko 3 sata posla! meni je majstor za to uzeo 4000din alza tu cenu
                  mi je zamenio i silene napred i nazad.....
                  ne znam kolko ce mi ova kugla desnog tocka tj. donje viljuske izdrzati al cim pocne da se cuje non stop, zamena donje viljuske je obavezna.....
                  citajuci dosta post-ova na ovom forumu gde ima raznih misljenja oko trapova na alfama uopste.....trapovi na alfi su strava( napredna tehnologija slicna formuli) al NE ZA NASE PUTEVE......jbga, ja jocu da vozim Alfu ovde kod nas i naravno to ce da me kosta al verujte mi ne vise od jednog Fiat Bravo-a kog sam vozio protekle 3 godine pre Alfe....

Comment

• igorkrnic
                    CBC Senator XXL
                    • 02.12.2007
                    • 572
                    • Kikinda

hihi znas sta meni majstor kaze za gumice napred
                    Kaze 1000 din su ali ce mi za 200e + 1000 din zamenuti gumice i kvacilo ahha (posto mi dosta tvrdo, vreme mu je)

Sto se tice viljusaka, opusti se, ja sam imao luft pre 40k km i tek pre nedelju dana bas krneulo da skripi dok u mestu motam volan i lepo zamenuo viljiske obe (15000 sa rukama)

A to sto kazes za alfu ne moras ovde nikome da pises, svi to vrlo dobro znaju

Comment

• speedfreak968
                      CBC Senator
                      • 05.07.2005
                      • 211
                      • Beograd

da, da... rekli i meni kugla, pa gumice pa neznam ovo, pa ono... Zamenio sam CEO PREDNJI TRAP na prethodnoj 156-ci, ali bukvalno SVE ukljucujuci i opruge, sholje i amortizere... i naravno i dalje je lupkalo... Radio sam servis (reparaciju) letve i to NIJE urodilo plodom imao sam peripetija ne pitaj... Tek koda sam stavio novu letvu (u Delti koshta neshto oko 1.000 jurica plus-minus stotinak jura, koliko se secam) problem je bio reshen... Znachi poshtedi sebe nerviranja i ******shtina i kupi NOVU letvu jer to JEDINO reshava problem na PRAVI nachin... Ili prodaj auto...
                      156 2.5 V6 24v

Comment

• atasic
                        CBC Član
                        • 22.08.2007
                        • 43
                        • NS

konacno sam otkrio o cemu se radi, u pitanju je bila kugla na donjoj viljusci. to smo slucajno otkrili......kad je auto podignut onda se nije moglo nista videti......
                        majstor je reparirao kuglu, kako ne znam, i kaze mi sad dokle izdrzi-izdrzi, a kad bude opet pocelo da se cuje onda cu morati da zamenim viljusku...ustedeo mi je 100 evrica za sada, platio sam za reparaciju kugle samo 800 dinara.

Comment

• igorkrnic
                          CBC Senator XXL
                          • 02.12.2007
                          • 572
                          • Kikinda

hehe pa ja ti lepo kazem da je viljuska
                          Ja sam stavio obe nove za 150e posto su mi reparirane otisle u Q ali mi se sad i dalje cuje posto moram menjati gumice balans stangle napred, tako da znas ako opet krene da ti lupka mada to je vec velik posao zamenuti pa ja kao skupljam odmah da menjam i kvacilo

Comment

• Boogie
                            CBC Član
                            • 01.11.2007
                            • 11
                            • Banja Luka

Originally posted by atasic
                            konacno sam otkrio o cemu se radi, u pitanju je bila kugla na donjoj viljusci. to smo slucajno otkrili......kad je auto podignut onda se nije moglo nista videti......
                            majstor je reparirao kuglu, kako ne znam, i kaze mi sad dokle izdrzi-izdrzi, a kad bude opet pocelo da se cuje onda cu morati da zamenim viljusku...ustedeo mi je 100 evrica za sada, platio sam za reparaciju kugle samo 800 dinara.

e da ima ko to ovde u Banjaluci da odradi bio bih presretan ....... al papci nece niko / nezna ili sta vec

Comment

• vlada
                              CBC Član
                              • 07.05.2005
                              • 96
                              • Beograd, Banovo Brdo

Aj da se nadovezem na temu,
                              Cuo sam da 156-ice od 2002.god pored unutrasnjeg
                              restajlinga imaju znacajno poboljsan trap i da je mnogo
                              manje osetljiv (kazu majstori).
                              Jel zna neko nesto vise o ovome??
                              BMW E46 320D

Comment

• stefan123
                                CBC Senator
                                • 30.06.2007
                                • 272
                                • Podgorica

I meni sa desnog prednjeg kraja dopire zvuk kao feder...tacno ono sto je opisivao "VaskeKG"....Kad sam pitao majstora, odma mi je rekao da je viljuska i da bolje da je ne mjenjam jer ce nova poc prije ove sad sto je Nema nikakvih cudnih reakcija kola ali jednostavno malo nervira taj zvuk iako se maltane ne cuje...Takodje, kad je vlazno/kisa ne cuje se..i uopste desi se da se ne cuje, pa da se malo cuje, pa onda uhvati 5-6min bas da nervira itd...
                                probacu i to s kocnicom..inace plocice iako su nove cuju se kao da su potrosene..prosli vlasnik stavio neke dzqwđšč...ovamo imaju Ferodo, da uzimam njih ?
                                www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
                                Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.

Comment

Working...
                                X