Alfa 156, 2002.god.,1.8 TS-cudni zvuci-Trap?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dexxxter
    CBC Veteran
    • 02.03.2008
    • 123
    • Beograd

Mislim da Kitkomerc treba zaobici...

Ne slazem se po pitanju ovog za Deshu... Koliko Alfista sa foruma vozi svoju Alfu sa neoriginalnim viljuskama, "divljim", pardon neoriginalnim protokomerima itd...da ne nabrajam. Ako ne odrzavas auto kod nekoga, to ne znaci da ti je auto los. Koliko sam ja procitao igorkrnic je sam rekao sta je menjao. Sumnjam da bi to uopste bilo primeceno u nekom pregledanju auta, a ni dijagnostika ne bi nista prijavila.

1000E da se auto "dotera u red"?!?
    Za tu cifru moze mnogo stosta da se uradi.

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Poenta price nije da li je auto dobar ili los, da li su delovi dobri ili losi vec objasnjenje zasto je covek rekao i ocenio tako kako je uradio. Ne mozete coveka ocenjivati samo iz svoje vizure.

Inace, pazljivijim pregledom naravno da se vidi za veliku vecinu delova koji su i odakle su...

Comment

• dexxxter
        CBC Veteran
        • 02.03.2008
        • 123
        • Beograd

Meni se njegov postupak nikako ne svidja, posto ga znam malo duze. Radio sam ranije neke stvari na mojim Alfama kod njega, i tvrdim da nije bas onakav za kakvog ovde vazi.
        Rukovodio sam se konkretnim slucajem. Da li bi bilo ko, primera radi, video koji je protokomer na autu, osim ako bi pokazao gresku na dijagnostici. Ovde je covek rekao da ga je menjao, a i koji je stavio.

Vujadine ne bi da nastavljam polemiku. Izneo sam svoje misljenje, mozda je Desha bio u pravu za auto, ali sudeci po prici vlasnika nije... Posto nikad nisam video auto, ovo nikad necu saznati.

Ustvari, mozda na nekom od sledecih skupova...

Comment

• igorkrnic
          CBC Senator XXL
          • 02.12.2007
          • 572
          • Kikinda

Evo upravo se vratih iz Subotice.
          Jedan decko zamolio da oteramo moj auto u neki suboticki servis da ga pretresu.

Servis je negde u centru grada zaboravio sam kako se zove, mala neka ulica, kapija ogromna, servis je 3 puta veci od deltinog koliko sam uspeo da vidim, znaci ona deshina rupa je smesna za ovo, a to treba i odrzavati sve i majstori im verujem imaju silne sertifikater i diplome bla bla

elem, natandzarili mi auto na dizalicu, ja sam samo pricao sa "kupcem", majstorima nista nisam govorio, udarali ga savijali nesto pajserom, gledali 100 zajebancija, skidali poklopac zupcastog kaisa itd, palio sam motor, davao gas, nema sta nisu gledali, mnogo profesionalnije uradjen pregled nego kod deshe koji je samo pogledao one prasnjave delove koje sam ja rekao da sam menjao i rekao da su kineski i da ce to crci za mesec dana.

I kad su zavrsili, treba da se menja sledce:
          - prednje gumice balans stangle (da, to znam i ja)
          - crevo za kvacilo (to znam i ja)
          - oba zaptivaca izduva (mada ne treba da se menja, jedino malo lepo rezi kad se da gas, nista strasno)
          - kais alternatora (to znam i ja)
          Ostalo sve ISPRAVNO...

sve ovo mozete i sami da procenite izadje oko 50-100 eur...

E tako se radi pretres auta...kazes brate sta je ispravno a sta ne, sta te boli cosak koliko ce trajati, pa brate dacu 15000 din za jednu viljusku, sabicu se na neki novonastalu rupu na nasim putevima, sjebacu je i sta onda da iskopam deshi oci sa njom? ajte molim vas

Sto se tice protokomera, ko god kupi od mene auto, ja mu kupim nov ako mu ovaj rikne u roku od godinu dana

Comment

• dexxxter
            CBC Veteran
            • 02.03.2008
            • 123
            • Beograd

Jesi li na kraju prodao auto?

Comment

• igorkrnic
              CBC Senator XXL
              • 02.12.2007
              • 572
              • Kikinda

Ne znam, ostaje da mi decko javi u sredu, koliko sam shvtio sad **** to sto mi je auto pomalo izgreban i izudaran od grada a pri tom je proizvodnja 10/98 (sad sam proverio) prva registracija je 2000. (to pise u saobracajnoj), a auto se vozi perfektno, ide ko zmaj, iznutra nov.

Ja za auto trazim 6500 eur a ima xenone 10000k, nove farove, novu masku, i mp3 pioneer MP30 + DLS elipse nazad ugradjene + pojacalo...sekvent plin... da ja ****m farbanje 600 eur i eto ti perfekcije

mada u dubini duse ne zelim da ga prodam jer saam presao 40k sa njim i nije me nikad ostavio na putu niti sam imao ikakve probleme vece a pogotovo sto sam ga cakum pakum sredio i znam da ako ga prodam moracu da izdvojim minimum 7500 eur za auto sa strane 2002 god i da radim opet servis itd...

mada treba mi gepek (sw) i dizel (samo 2.4jtd) posto dosta putujem tamo gde nema plina

Comment

• alfa fan
                CBC Član
                • 29.09.2007
                • 57
                • Beograd

identican zvuk i kod mene,drnda li drnda nisu gumice nije ovo nije ono,i na kraju paffff letva ode,ali dobro to je moj matori sponzorisao i zavrsio mi posao )))idemo dalje
                Mozda nismo zgodni ali smo zato nezgodni

Comment

• VaskeKG
                  CBC Član
                  • 29.08.2006
                  • 78
                  • Kragujevac
                  • Citroen C5 2.0

Originally posted by stefan123
                  I meni sa desnog prednjeg kraja dopire zvuk kao feder...tacno ono sto je opisivao "VaskeKG"....Kad sam pitao majstora, odma mi je rekao da je viljuska i da bolje da je ne mjenjam jer ce nova poc prije ove sad sto je Nema nikakvih cudnih reakcija kola ali jednostavno malo nervira taj zvuk iako se maltane ne cuje...Takodje, kad je vlazno/kisa ne cuje se..i uopste desi se da se ne cuje, pa da se malo cuje, pa onda uhvati 5-6min bas da nervira itd...
                  probacu i to s kocnicom..inace plocice iako su nove cuju se kao da su potrosene..prosli vlasnik stavio neke dzqwđšč...ovamo imaju Ferodo, da uzimam njih ?
                  Da javim da sam resio problem, definitvno je bila viljuska u pitanju. Isto je bilo i kod mene, cim padne kisa ne cuje se skripanje. Evo ima desetak dana od zamene viljuske i ne cuje se nista. Konacno sam prestao da se nerviram.
                  Alfisti su jedini bolesnici koji su zarazeni virusom a ne zele da ozdrave

Comment

• stefan123
                    CBC Senator
                    • 30.06.2007
                    • 272
                    • Podgorica

Kolko je viljuska ? I koja je ? Ne znam sta da radim, ovaj majstor kaze da nevaljaju te sto imaju kod nas...da ce poci odma...a bzv. mi je polovnu uzimat...
                    www.oltretutto-arcg.com - Alfa Romeo Klub Crna Gora
                    Alfa Romeo is not simply a car, it's a way of life.

Comment

• igorkrnic
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2007
                      • 572
                      • Kikinda

Ja sam uzeo za 15000 2 nove neke italijanske (nisam znao koje su jer ih je majstor ugradio) i evo do sad sam preso nesto jace od 10000km bez ikakvih problema, jedino sto nikako da zamenim gumice napred...

Comment

• atasic
                        CBC Član
                        • 22.08.2007
                        • 43
                        • NS

@alfa fan
                        pogledao sa ti auto na slikama koje si postavio....btw jesi li taj auto kupio u Novom Sadu na placu izmedju Temerinske ulice i nadvoznjaka ( na cosku, mali plac sa barakom kao kancelarijom i resetkama na ulazu)pre izlaza za auto put za Beograd? Ako je ta, onda ja zamalo avgusta meseca prosle godine nisam kupio taj auto koji je na prvi pogled EXTRA, al pregledom sa mojim majstorom ustanovili smo da oko trapa nesto nije u redu....nisam ga kupio, pa sam kupio plavu na placu u Vojvode stepe u BG-u( na slici) i procitah tvoj post........znaci LETVA NIJE VALJALA!
                        Kolko te kostala nova letva?

Comment

• alfa fan
                          CBC Član
                          • 29.09.2007
                          • 57
                          • Beograd

atasic

auto je uzet u oktobru prosle godine kod Anicica u NS,sve je bilo ok do pre 20-ak dana dok nije pocelo da lupa ko ludo!iskreno matori mi nije tu i ne znam koliko je izasla letva ali videcu sa njim pa javljam.Auto je radjen kod mog komsije Vlade AMAG eto toliko!inache stvarno nisam imao nikakav problem osim ovog tako da ne znam sta da ti kazem ja sam prezadovoljan sa kolima!

btw jesi li taj auto kupio u Novom Sadu na placu izmedju Temerinske ulice i nadvoznjaka ( na cosku, mali plac sa barakom kao kancelarijom i resetkama na ulazu)pre izlaza za auto put za Beograd? ODG je to je taj plac ! )

Comment

• igorkrnic
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2007
                            • 572
                            • Kikinda

alfa fan da li ti se letva manifestovala na neki drugi nacin osim lupkanja, npr da li ti je bio labaviji volan, da li ti je landaralo kad na ugasen motor i kad namoteas pun i malo "dises" ili cisto lupkalo?

Comment

• alfa fan
                              CBC Član
                              • 29.09.2007
                              • 57
                              • Beograd

meni je samo lupalo i to jace i jace dok na kraju mi glava nije otpala!samo lupkalo nista vishe!sad pikiram da uzmem 159 2.4JTD na kredit ako bog da uh!pa da prodam moj nekome!

Comment

• banderas
                                CBC Član
                                • 16.11.2006
                                • 43
                                • Barich

Pre par nedelja se i meni javio isti problem,ali je danas uspesno resen.Prvo sam posumljao u viljuske,sve 4 su pregledane i napunjene mascu ali je problem ostao.Na red je dosla balans stangla,koja je dozivela isti tretman ispitivanja i podmazivanja.Posto ni to nije urodilo plodom,potraga je krenula u pravcu izvora tog odvratnog zvuka...Ispostavilo se da je problem bila guma u kosu na koju leze opruga.....
                                Za sada je sve o.k.

Comment

Working...
                                X