Brava 1.6 Lamela

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neskoq
    CBC Član
    • 30.04.2007
    • 12

Brava 1.6 Lamela

Pozdrav.Interesuje me da li je ko na fiatov motor 1.6 stavljao lamelu od Golfa 2,moram mjenjati lamelu a ovdje mogu kupit samo komplet sa korpom koji kosta 400km,e sad me interesuje posto je precnik isti 200mm,koji je precnik kronera i koliko ima zubi.Ja sam na alfu 33 stavljao od folfa dizela i sve odgovara u bocu.Sta cemo kad se ovi nasi trgovci djelovima zele da okoriste nasom mukom,ne bi bilo lose otvorit i posebnu temu gdje bismo pisali nasa iskustva ako neko zna za neki jeftiniji dio za fiata a da pase da pisemo da jedni drugima pomognemo a ne da budemo prisiljeni narucivati djelove sa strane i placati nerealne cifre.Pozdrav.
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

...imas raznih setova kvacila...ne kostaju svi po 200 evra...
    Valeo set kvacila za Bravu 1.6 ne bi trebao da kosta vise od 130-140 evra
    Ima i jeftinijih, ali nisu Valeo...
    Potrazi jos malo, nemoj uzimati zdravo za gotovo tih 400 KM...
    Menjao sam set kvacila na svojoj Bravi 1.6, i kostao je [ Valeo ] oko 130 evra...

Naravno, UVEK se kupuje komplet [ set ]...korpa, lamela, potisni lezaj...plus se tada menja i ulje u menjacu [ 2 L ] koje kosta oko 20KM/Litar...

Ako je tebi to mnogo para, onda prodaj tu Bravu, kupi Golfa 2, i uzivaj....Krajnje dobronamerno, sistem je prost - ako nemas para za odrzavanje Brave 1.6=kupi auto koji nije iznad tvojih trenutnih
    finansijskih mogucnosti
    Sve ostalo vodi ka unistavanju auta, jer ces stedeti i na ostalim delovima i kvarovima...a onda dobijes Frankestajn auto...
    I, nije Golf 2 univerzalan auto pa da sve pase sa njega...nisi jos ni rekao sa kog Golfa 2...

Idi i trazi jos malo...ima to i znatno jeftinije...ceo set za oko
    250-260KM...

Comment

• Kenno
      CBC Senator XXL
      • 21.08.2006
      • 460
      • Zenica, BiH

U principu sasvim malo jeftiniji je i set kvacila za golfa 2(ne samo lamela) orginalni set iz vw servisa..., nedavno mi je drug mijenjao na svom golfu.
      Trazi orginal, mora biti i jeftinijih opcija.

Najjeftinije moguce ti je da tzv. "nitujes" lamelu, to kosta oko 20KM, ali koliko para toliko muzike....

nisi napisao odakle si, ali dok podignemo forum bellamacchina stavicu ti link sa servisima u ovu temu...

Comment

• Kenno
        CBC Senator XXL
        • 21.08.2006
        • 460
        • Zenica, BiH

evo ti link sa spiskom servisa, prodavnica za talijanska auta
        klikni ovdje

Comment

• neskoq
          CBC Član
          • 30.04.2007
          • 12

Ja sam iz Doboja i imamo ovdje par prodavnica auto dijelova i najjeftinije sto sam uspio nac je 350km,e sad nebi ni to bio problem da to valja nesto.Proizvodjac je kao sachs,a sve je nabacano u nekakvu najlonsku kesu bez deklaracije,pa nepada mi na pamet davati pare za to.A zasto bih mjenjao cijeli set ako nije neophodno,npr,otpadne neki komadic sa lamele opruga ili drugo,a korpa i lezaj dobri pa da uzmem ove turske gdje ce mi za 50000 korpa biti u pm.Sto nebih kupio samo tursku lamelu od golfa 2 a kod dizela je precnik lamele 200mm kao i kod fiata za 40km,sto bih baco jos 200km,mogu ih iskoristiti za nesto drugo.Nemora znaciti da je neko skrt ako trazi racionalno rjesenje,pa ovdje nas deru za djelove za fiata kao da su se urotili,Prednje amortizere sam platio 280km,zar to nije sramota pa na njima zarade sigurno 200km jer su sto posto turski iako pise kao monro.Deru nas trgovci.

Comment

• johntra
            CBC Početnik
            • 13.12.2007
            • 5
            • Sarajevo

nesko jarane, kod nas u Sarajevu dođe komplet lamela oko 200 KM...tako da te to neko dobro zeza...400 maruna može biti samo u ovlaštenom servisu...javi se kod nas na forum, pa ću ti dati broj gdje ima kupiti..lakše ti je usut petobanku goriva i doći do SA...mora biti i u Zenici jeftinije negdje, nek se Keno raspita...

Comment

• Kenno
              CBC Senator XXL
              • 21.08.2006
              • 460
              • Zenica, BiH

Ma ima sigurno i ovdje za 200-tinjak maraka, bio je zastupnik fiata, ako ti odgovara javi se na PP, raspitacu se da li ima i koliko je tacno...
              inace set kvacila dodje u kutiji od kartona, kao malo sira i niza kutija za cipele, barem valeo tako pakuje svoje....

Comment

Working...