pozzz.Imam problem sa kia sportage kada ubacujem iz prve u drugu mora da zakrci.Znaci kad se stisne kvacilo do kraja zakrci.Koliko ja znam na njoj je hidraulicno kvacilo.Skoro je menjana korpa i kvacilo.Ne znam sta moze biti?
Kia sportage-menjac
Collapse
X
-
Re: Kia sportage-menjac
Pa ako samo zakrči iz prve u drugo onda je sinhron druge brzine ,
kako se ponaša u ostalim brzinama , iz niže u višu i obratno ?
A probaj kreni prvom pa kvačilo do kraja , izbaci iz brzine
pa pusti kvačilo pa ponovo stisni do kraja pa ubaci u drugu .
-
-
Definitivno sinhron. Kada ideš trećom probaj da lagano ubacuješ u drugu, ali usporavaj i nemoj da ga siliš... u nekom trenutku bi trebalo da upadne bez krčanja kao što si naveo da se desi kada ideš lagano iz prve u druguZa onoga ko zna šta radi nije problem i nije neka nauka. Najviše para i vremena će odneti skidanje menjača. Samo to svi naplaćuju min 4-5k rsd, a na tu cifru se dodaju sinhron i zamena za koje ne znam koliko bi mogli da koštaju za Kiu... ali ako imaš svog majstora sad znaš šta treba da ga pitaš
A što reče Tihomirče može se dogoditi da je povoljnije kupiti drugi, ali opet... pitanje je kakav je tj drugi...Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
Comment
-
-
Originally posted by StexTihomirce sta vozis ti mozda sam te video nekad u ar.
ali sam pretežno u firminoj škodi fabiji
Svrati do Bate-nosa ko vatrogasnog pa se posavetuj sa njim za menjač , možda može da pomogne
Comment
-
-
Kad šaltaš iz niže u višu (iz prve u drugu) duplo kvačilo
(stisneš izbaciš iz brzine , pustiš kvačilo pa ponovo stisneš pa ubaciš u brzinu)
kad vraćaš iz više u nižu (iz treće u drugu) među-gas
(stisneš kvačilo izbaciš iz brzine , pustiš kvačilo daš malo gasa oko 2000rmp , ponovo stisneš i ubaciš)
ovo bi trebalo da ti pomogne da ne krči
Comment
-
Comment