Meni je potrebna pomoć, jer na žalost, od svih naših nadri-majstora je ne mogu dobiti. Naime, imam Suzuki Baleno 1.6 16v, 1999. godište, auto je prešao 108000km, i sem jednog, već hroničnog problema, potpuno sam zadovoljan. Naime, na nekih pređenih 70.000 km zaribao mi je menjač, u servisu su rekli da je "nešto puklo i polomilo sve u menjaču" i da je pravo rešenje ugradnja polovnog-repariranog menjača. Tada je takav menjač i ugrađen, promenjen je ceo set kvačila, i 30.000 km je sve bilo savršeno, a onda, skoro odjednom, menjač je postao jako tvrd, sve teže je ulazio u brzine, a od skoro se čuje i neko zujanje (krčanje) iz menjača, najpre samo kad krećem, a u najskorije vreme se čuje i prilikom vožnje, najpre dosta jako, a što idem brže sve se manje čuje. Osim toga, i što malo teže ulazi u brzine, menjač sasvim dobro radi, ne čuju se sinhroni prilikom šaltanja, ne ispada iz brzina i tako to. Moj komšija, veliki "majstor" je rekao da moram da otvorim menjač, ali da je najverovatnije menjač crkao i da mu nema spasa, ali je meni ta dijagnoza previše odokativna i pesimistična. Da li je moguće da je u pitanju neki deo kvačila, možda bi trbalo da proverim nivo ulja u menjaču, bilo kako bilo, svaki savet bi bio dobrodošao! Hvala!
MENJAČ U SUZUKIJU
Collapse
X
-
Re: MENJAČ U SUZUKIJU
Vec sam negde na forumu pisao,jedno vreme je to bas bio popularan auto za uvoz(ono pre euro3 ogranicenja).Vecinu koje sam video su ili dosli sa sje..nim menjacem ili im je isti ubrzo otkazao.To je definitivno mana tog auta,tj. to je bila neka losa serija,koja je naravno zavrsila kod nas...
Polovan i ispravan koji ce da ti traje ces verovatno tesko naci,tako da je mozda bolje cestito uraditi taj koji ti je jos koliko-toliko citav.Ne mogu se sad tacno setiti,mislim da su problem bili lezaji sa dva snopa zupcanika.
-
Comment