datsun 82g 1500 problem sa kocnicama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nissan
    CBC Početnik
    • 28.05.2009
    • 1
    • srbija

datsun 82g 1500 problem sa kocnicama

Posedujem Datsun ( nissan ) Sunny iz 82.god. Pre tri meseca su promenjeni paknovi i od tada imam problema sa kocnicama. Naime pri pokretanju automobila na najmanji dodir kocnice zablokira zadnji desni tocak ( i na leru ). dovoljno je samo dotaci kocnicu i on '' ustopuje '' u mestu. Problem je narocito izrazen pri promeni temperature, nagli pad, posle kise ili jednostavno kad zahladni. Nekoliko cimanja napred-nazad i kocnica popusti. Interesantno je da se to desava samo kada auto ide napred nikad u rikverc. U medjuvremenu sam promenio dva majstora, zadnje kocione cilindre, ulje u sistemu, nisam menjao glavni kocioni, svi tvrde da on nemoze da napravi takav problem tj. da ne moze da reaguje na samo jedan tocak. Postoji jos jedan deo ( ispod haube ) na koji sumnjam, neka vrsta razvodnika sa dva ulaza iz glavnog kocionog, i izlazima na sva cetiri tocka,
    ( ne razumem se u mehaniku i ne znam kako se taj deo zove ) na njemu pise RHYTHM.
    Da li neko ima neki savet, ili je imao slican problem, tri meseca tako postaje iritirajuce.
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: datsun 82g 1500 problem sa kocnicama

Koji je tačno model u pitanju?Pravilo je da se na starijim vozilima kočnica radi u kompletu....nekako je nepisano pravilo da dok traje-traje a onda sve krene da otkazuje........Jeste li proverili kočiona creva?Da li postoji neko kočiono crevo koje prelazi(giba se) preko zadnje osovine?..........pozdrav

Comment

Working...
    X