Posedujem Datsun ( nissan ) Sunny iz 82.god. Pre tri meseca su promenjeni paknovi i od tada imam problema sa kocnicama. Naime pri pokretanju automobila na najmanji dodir kocnice zablokira zadnji desni tocak ( i na leru ). dovoljno je samo dotaci kocnicu i on '' ustopuje '' u mestu. Problem je narocito izrazen pri promeni temperature, nagli pad, posle kise ili jednostavno kad zahladni. Nekoliko cimanja napred-nazad i kocnica popusti. Interesantno je da se to desava samo kada auto ide napred nikad u rikverc. U medjuvremenu sam promenio dva majstora, zadnje kocione cilindre, ulje u sistemu, nisam menjao glavni kocioni, svi tvrde da on nemoze da napravi takav problem tj. da ne moze da reaguje na samo jedan tocak. Postoji jos jedan deo ( ispod haube ) na koji sumnjam, neka vrsta razvodnika sa dva ulaza iz glavnog kocionog, i izlazima na sva cetiri tocka,
( ne razumem se u mehaniku i ne znam kako se taj deo zove ) na njemu pise RHYTHM.
Da li neko ima neki savet, ili je imao slican problem, tri meseca tako postaje iritirajuce.
( ne razumem se u mehaniku i ne znam kako se taj deo zove ) na njemu pise RHYTHM.
Da li neko ima neki savet, ili je imao slican problem, tri meseca tako postaje iritirajuce.
Comment