Toyota Yaris 2000. god, gume i kocnice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikispeed
    CBC Član
    • 29.01.2008
    • 12
    • Beograd

Toyota Yaris 2000. god, gume i kocnice

Pozdrav svima,

vratio sam na auto pre nekog vremena letnje gume i sad mi trese volan kao da je neki od tockova skroz kriv. Inace su gume bile na tom autu kada sam ga kupio, tresle su i tada ali manje i stavljao sam zimske istog dana kad sam uzeo auto pa mozda nisam primetio toliko. Vulkanizer ih je balansirao i sad ne znam sta da radim, da li da vozim opet kod istog ili da se oprobam da neko drugi balansira. Sa zimskim gumama je auto bio kao na sinama, ni trunku nije tresao volan pri bilo kojoj brzini.

Drugi problem imam sa cviljenjem kocnica izgleda. Kada auto ide sasvim lagano cuje se trenje metala. Plus kada pustim kocnicu opet se cuje neko cviljenje. Bio sam u Toyota centru i kazu da nije nista, sredili su malo ali posle par sati je pocelo opet da mi se cuje. Najvise me nervira to sto se cuje kad pustim kocnicu.

Dajte neki predlog ili iskustvo ako je neko imao nesto slicno sa svojim kolicima.

Hvala unapred,
    Miki
  • Ivancho
    CBC Veteran
    • 11.02.2008
    • 199
    • Vracar - Zemun

Re: Toyota Yaris 2000. god, gume i kocnice

Posto kazes da ti auto sa zimskim gumama nije tresao deluje mi kao da nije do felni, najverovatnije da ti je neka guma kriva. Ajde ojbasni kako ti trese. Da li volan ide levo - desno? Na kojim brzinama, da li prestaje posle neke brzine...?

Comment

• mikispeed
      CBC Član
      • 29.01.2008
      • 12
      • Beograd

Ivancho,

sorry sto kasnim s odgovorom.

I ja sam posumnjao da je do felne. Stvar je u tome sto imam dva para felni, tako da zimske imaju svoje felne.

Tresenje volana je isto kao da non stop nailazim na rupe na putu. Kada pustim volan on ide levo - desno. Cak sam posumnjao u jednom momentu da guma mozda ima izbocinu pa se zato trese.

Nisam pametan al moracu da delam uskoro, pokvarice se jos nesto ako se vozim ovako.

Hvala i pozdrav.

Comment

• Ivancho
        CBC Veteran
        • 11.02.2008
        • 199
        • Vracar - Zemun

Nema problema

Ne napisa ti pri kojim brzinama se desava to tresenje. Najbolje bi bilo da svratis do nekog vulkanizera da ti pogleda. Eventualno i do nas, kako god zelis

Comment

• mikispeed
          CBC Član
          • 29.01.2008
          • 12
          • Beograd

Pozdrav svima,

malo kasnim da kažem šta se desilo ali bolje ikada nego nikada.

Prednja desna guma se deformisala (najverovatnije od stajanja na autplacu ili tako nešto). Deformacija je bilo ispupčenje koje uopšte nije detektovano kada se guma balansira a treslo je užasno.

I tako sam promenio gume prednje i sada je sve u redu, bar što se trešenja tiče.

Izgleda da je usled tog trešenja, koje je najverovatnije bilo i dok auto nije došao kod mene, iskrivio se disk točka gde je treslo i sada kada kočim pri većim brzinama čuje se čuveno "viju viju vijuu".

Naravoučenije, prvo gume pa sve ostalo.

Pozdrav,
          Miki

Comment

• Ivancho
            CBC Veteran
            • 11.02.2008
            • 199
            • Vracar - Zemun

Nadam se da ti je moj savet pomogao

Comment

• mikispeed
              CBC Član
              • 29.01.2008
              • 12
              • Beograd

Ivancho,

bio si potpuno u pravu, iskusno skroz! Hvala puno.

Problem je sto vulkanizer nije ni primetio to nego sam se ja muvao tu i insistirao da se sto bolje pogleda guma. Onda smo primetili da ima izbocinu koja se ne primecuje, tocak je izgledao potpuno izbalansiran.

Pozdrav!

Comment

• Ivancho
                CBC Veteran
                • 11.02.2008
                • 199
                • Vracar - Zemun

Tu smo da pomognemo jedni drugima

Comment

Working...
                X