Luft u diferencijalu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • yiipi
    CBC Veteran
    • 08.05.2008
    • 120
    • Beograd

Luft u diferencijalu

Poz,

Interesuje me koji je najcesci uzrok lufta u diferencijalu, da li su to lageri ili zupcanici i ako su zupcanici koji parovi iz iskustva prvi "odu".
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Luft u diferencijalu

Najcesce odu lageri,a nekada i lezajevi...

Comment

• yiipi
      CBC Veteran
      • 08.05.2008
      • 120
      • Beograd

Originally posted by TECA
      Najcesce odu lageri,a nekada i lezajevi...
      cek... zar lageri i lezajevi nisu isto?

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

...jesu

Comment

• yiipi
          CBC Veteran
          • 08.05.2008
          • 120
          • Beograd

Prilikom pokretanja auta , napred ili pozadi, cuje mi se kao da neshto zakasni (kao luft u zupcanicima). Zvuk je kao da neshto lupi. Jedan majstor mi je rekao da imam neki luft u diff, dok mi je jedan drugi rekao da mi je diff "sperovan" i da je to normalno. Ima li neko neki odgovor na ovo?

Comment

• ///M_Power
            CBC Senator XXL
            • 05.05.2008
            • 335
            • Beograd - Minhen

... daj malo vise detalja o automobilu, tipu vuce... itd.
            Kako si utvrdio da je problem diff? Ako si siguran da je diff, onda luft moze biti izmedju parova zupcanika. Kakvo je ulje u diferencijalu?

Comment

• yiipi
              CBC Veteran
              • 08.05.2008
              • 120
              • Beograd

Originally posted by ///M_Power
              ... daj malo vise detalja o automobilu, tipu vuce... itd.
              Kako si utvrdio da je problem diff? Ako si siguran da je diff, onda luft moze biti izmedju parova zupcanika. Kakvo je ulje u diferencijalu?
              1 Nissan 200sx S13 RWD
              2 Cuje se lupanje pozadi (sve je trugo utegnuto , skidan most provereni svi sileni, regliran zadnji trap)
              3 Ulje je motul GL5 diff
              Kada oduznem/dodam naglo gas cuje se lupanje.

A da je sperovan diff jeste jel "kopa" sa oba tocka i kad je na dizalici okrecem jedan drugi se okrece u istom pravcu (LSD) za razliku od otvorenog koji drugi tocak okrece u suprotnom pravcu.
              Nasao sam na nekim forumima da ti LSD diff lupaju i da je moguce ublaziti taj zvuk aditivima ulja, dok neki i cak tvrde i da su ti aditivi neophodni. E sad samo ulje motul izgleda da bi trbalo da ima te aditive ali jbg ko zna, tako da je moguce i da je to normalno, a moguce je i da stvarno neshto ne shtima. Zvuk se pojacao kad sam stavio polyurethan_ske silene u zadnji most koji nosi diff, a zvuk se i ranije cuo samo prigusenije, pa posto su mi riknuli ti sileni ja mislio da to dolazi iz zadnjeg mosta, ono nije

Comment

• ///M_Power
                CBC Senator XXL
                • 05.05.2008
                • 335
                • Beograd - Minhen

Mislim da bi luft mogao da se utvrdi sa autom na stubnoj dizalici - ne znam na tvom autu, ali kod mene kada se drzi kardan, tockovi ne bi trebalo da imaju vise od 40 stepeni slobodnog lufta (rotacije), idealno 20 tak stepeni. E sad, verovatno dosta zavisi i od tipa diferencijala.

Comment

• skyline
                  CBC Senator XXL
                  • 31.07.2007
                  • 3149
                  • Cacak

LSD na RS13
                  neko se ranije malo igrao upgrade-ovanja
                  da li je visko ili clutch pack?

kakvo lupanje se cuje i da li auto dobija blago ljuljanje napred nazad prilikom ubrazanja ili deakceleracije, jer mislim da bi trebalo da se tako manifestuje ako ima lufta
                  a da ti nije mozda krst kardana otisao, to ume da prouzrokuje lupanje
                  Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• yiipi
                    CBC Veteran
                    • 08.05.2008
                    • 120
                    • Beograd

Originally posted by skyline
                    LSD na RS13
                    neko se ranije malo igrao upgrade-ovanja
                    da li je visko ili clutch pack?

kakvo lupanje se cuje i da li auto dobija blago ljuljanje napred nazad prilikom ubrazanja ili deakceleracije, jer mislim da bi trebalo da se tako manifestuje ako ima lufta
                    a da ti nije mozda krst kardana otisao, to ume da prouzrokuje lupanje
                    S13 postoji u opciji sa LSD_om i cini mi se da je visko po nome shto sam video u teh. doc. Inace to je bila opcija kao i ABS, a prve serije (1989) su u vecem broju posedovale ove komponente kao i moj koji je 1989 god. Nego sad mi je veci problem jer je poceo da lupa na letecim i na dva srednja cilindra ima komp 7.5 i 5.5 dok na druga dva ima 9 i 8.5, tako da motor ide napolje na gen. remont (nadam se ne vishe od 3000E).

Samo lupanje se cuje kad krenem napred iz mesta ili unazad. Cuje se i kada naglo oduzmem gas pa naglo dodam. Cuje se i kad ga ucestalim pritiscima papucice kvacila (odvojeno-vaga). Izgleda da sam se za**bao shto sam sipao SAE90 GL5 Motul u diff.

Comment

• skyline
                      CBC Senator XXL
                      • 31.07.2007
                      • 3149
                      • Cacak

uh, 200sx motori
                      pre nego sam kupio auto, jurio sam S13, i ortak mi je rekao nesto sto mi je ponovio i kada sam uzimao S14

NIPOSTO ga na leru nemoj zabadati u blokadu
                      kad ga pokrenes, udri ga na smrt, ne mozes mu nista, ali na leru ni lud, radilica prozvrci dok kazes keks

kompresija 9?????
                      da to nije malo mnogo?
                      meni je propisana 8.5

a sto se diffa tice, cestitam sto si nabasao na verziju sa fabricki ili naknadno ugradjenim LSD-om, mnooogo znaci

a sto se lupanja tice, meni to sto si napricao ipak smrdi na krst kardana
                      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• yiipi
                        CBC Veteran
                        • 08.05.2008
                        • 120
                        • Beograd

Originally posted by skyline
                        uh, 200sx motori
                        pre nego sam kupio auto, jurio sam S13, i ortak mi je rekao nesto sto mi je ponovio i kada sam uzimao S14

NIPOSTO ga na leru nemoj zabadati u blokadu
                        kad ga pokrenes, udri ga na smrt, ne mozes mu nista, ali na leru ni LUD, radilica prozvrci dok kazes keks

kompresija 9?????
                        da to nije malo mnogo?
                        meni je propisana 8.5

a sto se diffa tice, cestitam sto si nabasao na verziju sa fabricki ili naknadno ugradjenim LSD-om, mnooogo znaci

a sto se lupanja tice, meni to sto si napricao ipak *stinking* na krst kardana

Moze bit jbg kad budem radio motor videcu shta je, sa diff, akompresija je i kod mene 8.5:1 ono 9, 7.5, 5.5 i 8 je kompresija svakog cilindra u Bar_ima dok je normalna fabricka 11 Bar_i

Comment

• skyline
                          CBC Senator XXL
                          • 31.07.2007
                          • 3149
                          • Cacak

ajde vidi, bas me zanima sta su uzroci tih zvuka

a za diff me stvarno cudi, jer su im diferencijali prilicno kvalitetni, a i zajedno sa menjacima su pravljeni za puno vece snage od stock varijanti

Comment

• yiipi
                            CBC Veteran
                            • 08.05.2008
                            • 120
                            • Beograd

Diff je vLSD i poshto sam mu most postavio na poliuretanske silene chuje se dosta u kabini, a samo lupanje se chuje kad diff "zakljuchava" tako da je to valjda normalno jer luftova nema nigde ni u lezajevima ni u glavnom paru ...

Comment

• skyline
                              CBC Senator XXL
                              • 31.07.2007
                              • 3149
                              • Cacak

dobio sam isti taj luft
                              na svako blago pustanje kvacila mala pauza i tup blag udarac
                              kad je auto na dizalici i okrenem rukom kardan, tockovi malo zakasne

da li je to lluft u zupcanicima ili negde drugde i koliko je skupa i komplikovana popravka
                              ovo nije nista strasno, samo me nervira

Comment

Working...
                              X