Slusao sam mnogo prica o kochnicama i svako mi daje razlicita mishljenja. Pitanje je prosto: Da li su performance diskovi i plocice, u mom slucaju Black diamond diskovi i Predator black diamond plocice, dobri za svakodnevnu upotrebu ili su samo dobri pri velikim temperaturama kako neki kazu, a da su na ulici isti ili chak i gori od standardnih jer imaju pravi grip tek na nekim suludim temperaturama za gradsku vozhnju.
BlackDiamond performance diskovi i plocice?
Collapse
X
-
Comment
-
-
Re: BlackDiamond performance diskovi i plocice?
Pomenutoj kombinaciji je potrebna nešto viša temperatura za max. efekat kočenja.Znači tek drugo-treće kočenje bi bilo sa punom mogućom silom kočenja.
Nije za extremne performanse a može i za svaki dan ali treba imati na umu ovaj nedostatak za svakodnevnu gradsku vožnju.
Verovatno je utisak subjektivan zbog različitih stilova vožnje.Ja više volim za gradski auto da prvo kočenje hladnom kočnicom bude moguće maximalnom mogućom silom,pa taman na šestom fading bio i maximalan.Nebih da mi bude krivo kad mi nešto izleti sa trotoara.A i ne držim vazda nogu na srednjoj pedali.
Mada je ovo mišljenje novosadskog vozača.Bgd je drugo
Comment
-
-
Pomenuta kombinacija nije losa jer joj treba visoka temperatura da bi radila, vec zato sto je KRS neopevani - plocice se pregreju ocas posla, diskovi se iskrive posle par jacih kocenja, fade nenormalan, sve za cenu visu nego standardni diskovi.
Probaj recimo DBA (jako kvalitetni diskovi) i Ferodo DS2500, to je po meni fenomenalna kombinacija za street i fast road.
Comment
-
-
Poredio sam granične temperature pločica prilikom kojih nastaje fading i zvanični katalog kaže da je za Black Diamond Predator 520*C a za Ferodo DS 2500 je 550*C. Ne izgleda punoali može da spasi glavu
.
Comment
-
Comment