Da li neko moze da mi pomogne oko ovog problema kod mazde. Menjac dosta trza kada se prebaci u rikverc. Cuje se udarac i kada se otpusti kocnica dosta brzo krece unazad, a takodje i napred ali malo manje. U voznji se isto oseca kada prebacuje brzine,tj. dosta ostrije salta od ostalih automatika koje sam vozio, ali je to mnogo manje nego pri kretanju napred ili nazad.Na semaforu kocnica mora dosta cvrsto da se drzi inace ode kroz crveno, sama. Taj problem traje vec nekoliko godina, ali posto cu sada morati malo vise da je vozim, zanima me da li moze to da se otkloni i u kom servisu ili da to resim ubacivanjem manuelnog menjaca, sto ni malo ne bih voleo.
mazda 323 protege 1.9 automatik 1992 god, menjac trza!
Collapse
X
-
Odg: mazda 323 protege 1.9 automatik 1992 god, menjac trza!
Originally posted by Boki Ar View PostProbao si sa zamenom ulja? Ako ne, pokušaj.
Naravno, valjalo bi i filter ali ako je menjač "Aisin", filter nije moguće zameniti bez rasklapanja menjača.
Comment
-
-
dosta brzo krece unazad, a takodje i napred ali malo manje'/ druze ti imas problem sa motorom koji radi na vecem ler gasu i zato se cuje udarac prilikom kretanja. druga stvar mazda protege 1992 ima motore 1.8 sohc i1.8 dohc nema 1.9
Comment
-
-
Originally posted by vladaomega View Postdosta brzo krece unazad, a takodje i napred ali malo manje'/ druze ti imas problem sa motorom koji radi na vecem ler gasu i zato se cuje udarac prilikom kretanja. druga stvar mazda protege 1992 ima motore 1.8 sohc i1.8 dohc nema 1.9
Zaboravio sam da kazem da je ugradjen plin pre 2 godine, ali auto je radio tako i pre ugradnje plina, a redovno je odrzavan sto se tice menjaca u jednom servisu u sopotu. Poslednji put je bio na servisu 2003 god.Neki majstori su mi rekli da su crkle neke lamelice ili tako nekako, ali niko nije nista radio na menjacu od to poslednjeg servisa 2003 god. Auto je od tada presao oko 70 hiljada km, a zadnje 3 godine mozda i duze , nije presao ni 3000 km.Probacu za 15 tak dana sa zamenom ulja i filtera i servisom motora i smanjenjem ler gasa pa javljam rezultat.Hvala puno na konsultaciji jos jednom svima.
Comment
-
Comment