Zaglavljena ručica diferencuijala

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Zaglavljena ručica diferencuijala

U pitanju je Mitsubishi L200 iz 2008. godine, 2.5 DIID motor ako je to važno. Auto ima manuelni menjač i pored ručice menjača postoji ručica preko koje se uključuje pogon na sve točkove, blokira diferencijal i zaključava diferencijal (izvinjavam se ako sam pogrešno napisao), dakle ručica ima ukupno 4 položaja od čega se prva tri položaja nalaze jedan iza drugog (pomera se samo napred-nazad) a da bi se ubacila u 4. položaj mora da se pritisne na dole i desno. E sad ja i kolega vozimo taj auto već 3 godine i nikad nije bilo problema dok nije uzeo neiživljena b...a da vozi auto i uspeo je da zaglavi ručicu na pogonu na 4 točka. Auto normalno ide i nema problema u vožnji ali je non-stop uključen pogon na sve točkove i za slučaj potrebe ne može da se prebaci u 3. i 4. položaj.
    Moje pitanje je da li može ručica nekako da se odglavi bez odlaska kod majstora?

Odg: Zaglavljena ručica diferencuijala

Verovatno je u pitanju plastična obloga poluge. Najjeftinije je da se ona skine, jer u servisu menjaju celu polugu koja košta oko 200 evra ...
    Bez te obloge ručica ima malo lufta, ali radi.

Comment

• dj dex
      CBC Početnik
      • 31.05.2010
      • 3
      • Beograd

Odg: Zaglavljena ručica diferencuijala

L200 nije pametno voziti u full time 4wd rezimu .Taj prenos je namenjen da se vozi samo kada to uslovi voznje zahtevaju pa samim tim ima svoja ogranicenja i negativne strane kada se vozi u standardnom rezimu.Kao prvo ogranicen si sa brzinom koja u tom "brzohodnom"modu ne bi trebala da bude preko 80km,pa potrosnja goriva ti je veca itd.Postoji mogucnost da je mehanicki zaglavljena rucica a postoji mogucnost da nesto sa signalizacijom nije u redu.U principu nije bezazleno a nije ni za uradi sam varijantu.Taj model uopste nije jeftin za igranje "cika majstora".Nadam se da ces iz ovoga izvuci poentu i da ce pametno postupiti.Inace sve ovo ti ne pricam po fazonu rekla- kazala pricam tim iz iskustva od 10god sa MITSUBISHI vozilima.POZZ

Comment

Working...
      X