Nisan Suny 1.6 12v Buka, grebanje u predelu kvačila/menjča

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nenadxtz
    CBC Član
    • 06.06.2012
    • 22
    • Kraljevo
    • Sunčani Nissan

Nisan Suny 1.6 12v Buka, grebanje u predelu kvačila/menjča

Zdravo svima. Vozim pomenuti auto nešto više od godinu dana, od početka sa navedenim problemom.
    Buka je najvise izražena na motornom kočenju iznad 2000 obrtaja, a ima je i prilikom konstantnih obrtaja. Pri motornom kočenju, javlja se zvuk struganja, ne konstantno, nego sa kracim pauzama. Takav zvuk bih mogao jedino da uporedim sa bukom pri motornim kočenjem starijih kamiona, fap... (poređenje deluje smešno)
    U leru sa stisnutim kvačilom, nema nikakvih zvukova, bez noge na kvačilu, čuje se blago grebanje.
    Ulja u menjaču ima, lamela ne proklizava.
    Snimio sam klip, ali se loše čije, postaviću ako treba.
    Hey ho let's go!!
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Evo pogledaj moju temu,mozda ti pomogne.
    U pitanju je Nissan Sunny n13 1.4 12v GA motor.Problem je zujanje u menjacu koje je naj izrazenije prilikom motornog kocenja.U menjacu je falilo oko 1.5l ulja koje sam dolio i zujanje se smanjilo ali je i dalje prisutno.Kada sam odvio cep za ulje imao je samo jedan opiljak.U brzine ide glatko,bez problema.Sta moze biti?

Comment

• Nenadxtz
      CBC Član
      • 06.06.2012
      • 22
      • Kraljevo
      • Sunčani Nissan

Upravo čitam tvoju temu i taman da ti pošaljem pp, videh da si se ovde javio. Iste simptome imam na autu kao što si ti imao.
      Malopre sam bio kod majstora, rekao mi je da nije hitno ništa da menjam i da može da služi i još par godina a može i sutra da crkne.

Da li može da se zameni ležaj kao što su tebi predlagali, ili moram da kupim drugi menjač (mačka u džaku) ? Majstor mi je rekao da nema tu šta da se popravlja, nego samo da kupim drugi.

Hvala unapred.
      Hey ho let's go!!

Comment

• Nenadxtz
        CBC Član
        • 06.06.2012
        • 22
        • Kraljevo
        • Sunčani Nissan

Da li može neko da mi kaže, da li se remeti preciznost kilometar sata ako se stavi isti menjač ali sa kraćim finalnim odnosom, odnosno većom krajnom brzinom. S tim što model sa koga skidam menjač ima za nijansu vece točkove 175/65-14 a moj 175/70-13.
        Hey ho let's go!!

Comment

• VVLAJKO
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2008
          • 484
          • Nis
          • Audi A4, Primera p12

Ne remeti se. Sa cega skidas menjac N14 ILI Almere?

175/65-14 i 175/70-13 su skoro pa ista visina.
          Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Nenadxtz
            CBC Član
            • 06.06.2012
            • 22
            • Kraljevo
            • Sunčani Nissan

Hvala Vlajko na odgovoru.

Skidam sa 100nx 1.6. Mada ima po oglasima menjača baš za moj model, ali ovaj autootpad mi je u blizini i oni mi ugrađuju pa u slučaju da nešto ne valja lakše mi je da im vratim menjač.
            Hey ho let's go!!

Comment

• Nenadxtz
              CBC Član
              • 06.06.2012
              • 22
              • Kraljevo
              • Sunčani Nissan

Problem danas rešen. Promenjen menjač, nisu odgovarali nosači sa b13, morao je od istog modela menjač da se stavi.
              Menjač je bio 5000 din, ali sam nailazio na ljude koji su cenili i 120 i 150 evra. Ugradnja je bila 40 evra zajedno sa zamenom delova trapa.
              Sad ništa ne melje i ništa se ne čuje.

Hvala Goranu i Vlajku na pomoći.
              Hey ho let's go!!

Comment

• Nenadxtz
                CBC Član
                • 06.06.2012
                • 22
                • Kraljevo
                • Sunčani Nissan

Posle tri godine mic po mic, isti problem se ponovo javio i sa drugim menjačem iako je bio savršeno očuvan i još sam sipao neko skupo ulje vrednosti pola menjača . Čuje se slično kao ležaj točka. Zanimljiva stvar da kad u pokretu skrećem levo buka skroz nestane pa mi sad pada svašta na pamet. Tj da možda može da se popravi to i bez menjanja menjača. Kad sam stari menjač rasturao, nisam nigde primetio luft ili nešto slično.
                Da dodam još, da sam i sipao neki aditiv od liqi moliy-a i da nikakve razlike nije bilo.
                Hey ho let's go!!

Comment

• Delkan
                  CBC Senator XXL
                  • 14.06.2005
                  • 829
                  • 60 km From BG,West

Deluje kao ležaj točka.To bar možeš lako proveriti kod bilo kog majstora. Ako nije,ne gine ti opet skidanje menjača,koji se može i popraviti.

Comment

• Nenadxtz
                    CBC Član
                    • 06.06.2012
                    • 22
                    • Kraljevo
                    • Sunčani Nissan

Na moju sreću, ipak je bio samo levi ležaj točka. Hvala, pozdrav
                    Hey ho let's go!!

Comment

Working...
                    X