Honda accord Cl7 pedala kvačila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • oooo quattro
    CBC Veteran
    • 01.08.2007
    • 126
    • Zrenjanin

Honda accord Cl7 pedala kvačila

Dakle radi se o autu iz naslova.

Problematika je u pedali kvačila, malo škripi kada se pritiska.

Nema nikakvog efekta na funkcionalnost same pedale ili kvačila u celini, niti auto pokazuje bilo kakve simptome prilikom kretanja iz mesta, menjanja brzina...

Dakle problem je samoj pedali i u tom zvuku koji pomalo iritira. U ovlašćenom sevisu su mi rekli da se čuje opruga koja vraća pedalu. Oprugu su naprskali silikon sprejem ali nisam primetio neki boljitak. Ja sam sa drugarom rastavio pedalu, polugu koja potiskuje hidraulični cilindar... sve lepo očistili, podmazali sa finom mašću, vratili nazad i SUPER. Prestalo je da se čuje. Prilikom pregleda svih rastavljenih delova nigde nismo primetili neke tragove habanja (tragovi da je žuljao metal o metal...). ALI, posle nedelju dana se zvuk ponovo vratio.

E sad, nišam baš raspoložen da to radim svake nedelje.

Da li je neko imao slična iskustva i na koji način je ovo rešio?
  • lmilan02
    CBC Član
    • 11.09.2013
    • 10
    • Beograd
    • Toyota Corolla

Na Corolli imam isti problem, majstor kaze da im je to boljka. Naprskao necim, posle par dana ponovo skripi. Bas bih voleo da cujem neko resenje.

Comment

• Ji 4Tze
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 806
      • bg
      • Honda CR-V 4WD

salevti na hondaclub forumu je nešto disecirao taj cilindar, problem je gumici (valjda) - ima negde tema, probaću da iskopam.
      kod mene (na Civicu) žvaćka kad se potrefe meteo uslovi tipa vlažnost, vrućina, nisam se preterano bavio time pošto sam čitao da i sa novim cilindrom problem nije rešen.

Comment

• oooo quattro
        CBC Veteran
        • 01.08.2007
        • 126
        • Zrenjanin

Pa da, i ja sam čuo da je i na civic-u isti problem. Rekao mi drugar koji ima civic-a.

Molim te postavi link ka toj temi na hondaclub forumu.

Comment

• Ji 4Tze
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 806
          • bg
          • Honda CR-V 4WD

Comment

Working...
          X