Problem sa kocenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • duck
    CBC Početnik
    • 27.09.2007
    • 7
    • Beograd

Problem sa kocenjem

Pozdrav ljudi,

Vozim Hondu Civic '98 i imam jedan problem koji sam pokusavao da resim nekoliko puta kod Zuleta u servisu i danas sam definitivno odustao. Mislim da cu da probam kod nekog drugog ali me interesuje da li je neko imao neko slicno iskustvo.

Naime kada bas lagano kocim, desava se da u trenutku kada se skoro zaustavim, levi tocak kao da prokliza (ili nesto slicno) i pocne da reaguje ABS (oseti se na papucici i cuje se krljanje ). Zule je tvrdio da je to zato sto su mi plocice na tom tocku izdeformisane (zbog drugog problema koji smo resili ) i da ce se sve to srediti kada "legne" sve kako treba.

Danas sam napokon otisao i zamenio plocice i sve je ostalo potpuno isto. Kod Zuleta se vise ne vracam jer mi vise ne pada na pamet da sa njim bilo sta vise razgovaram na tu temu (tacnije sa onim klincima u servisu posto njega u 95% slucajeva nema tu). Definitvno menjam majstora, a pre toga me interesuje da li je neko imao slican problem ili ima predstavu sta bi moglo da bude?

Hvala!
  • 1nsane
    CBC Senator XXL
    • 28.05.2007
    • 388
    • Umcari - Grocka

ABS ne bi trebao da se aktivira pri manjin brzinama uopste (ispod 30-40kmh). Jel' osecas tresenje na volanu pri kocenju? Obustavi paljbu po majstorima i lepo opisi kvar, ovako kako si ti opisao moze biti kriv disk, kugla, abs citac,kocioni cilindar, plocice..................
    NO BRAIN
    NO PAIN
    1_N_S_A_N_E

Comment

• duck
      CBC Početnik
      • 27.09.2007
      • 7
      • Beograd

Nema paljbe po majstorima nego po majstoru . I potpuno je opravdana kada ga posecujes 15 puta zbog iste stvari moras priznati

Nema tresenja volana pri kocenju. Diskovi su obradjeni posto je to bila prva majstorova dijagnoza. Plocice su nove (danas zamenjene). Kugla OK jer bi je do sada sigurno zamenili. Sto se tice ABS-a, to vec ne znam. To ce neki drugi majstor da pregleda.

Znaci problem je kao sto sam opisao: bas lagano stisnes kocnicu, i lagano se zaustavljas. Neposredno pred stajanje, dolazi do problema. Ma papucici za kocenje osetis otpor na papucici, pojavljuje se neko krljanje (kao neko grebanje, ne znam kako da ti opisem). Vozio sam majstora i rekao je: ABS. Cujes unutra kad to pocne. Pri regularnom kocenju (smanjenje brzine itd) sve je OK. Ni jednog problema ili neregularnosti ili zvuka . Majstorova prva dijagnoza: Plocica je iskrivljena, ne hvata dobro, bas pred potpuno zaustavljanje, tocak prokliza, i to aktivira ABS, bice sve sredjeno kad se plocica izravna. Medjutim problem ostaje i sa potpuno novim plocicama.

Comment

• JaPaNaC
        CBC Veteran
        • 07.07.2005
        • 128
        • srbija

jedno podpitanje: da li se isto desava kad je auto u leru ili u brazini ?

Comment

• duck
          CBC Početnik
          • 27.09.2007
          • 7
          • Beograd

U leru

Comment

• JaPaNaC
            CBC Veteran
            • 07.07.2005
            • 128
            • srbija

mislim da to nema veze sa ABS-om on radi u svakom slucaju !

Comment

• JAPANX
              CBC Senator XXL
              • 10.08.2006
              • 2159
              • Beograd

Evo da se javim ja sa identicnim problemom...

naime, pri brzini od oko 30-ak km/h desava mi se identicna stvar..

cak se i cuje ABS pumpa s' vremena na vreme kako drchi(nesto kao kompresor za vazduh samo mnogo tishe)

znaci, kocim sa 60, krene da koci lagano, cim dodje do 30 samo se oseti "dr-dr-dr-dr" u desnom tocku(koliko sam primetio) i onda stane...
              cak se i pali lampica za abs na tabli ako se motor cuje duze vreme(voznja od 40-ak na sat)

u pitanju je honda accord cb3 '90 motor f20a4

kod majstora jos nisam bio za to ali sam menjao gumice na kocionom cilindru glavnom, diskove, plocice i ceo trap je nov(gume su loshe)

Comment

• JaPaNaC
                CBC Veteran
                • 07.07.2005
                • 128
                • srbija

duck , a sto se ne predstavis da malo vidimo to vozilo?

Comment

• duck
                  CBC Početnik
                  • 27.09.2007
                  • 7
                  • Beograd

Hocu, predstavicu vozilo. Danas sam nasao forum, kad sam se iznerviran vratio od majstora i ukucao u google "honda servis beograd" . Sad sam u kancelariji pa cim stignem kuci bice nekih slikica...

Comment

• -Vedran-
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 3255
                    • Beograd

Pozdrav Duck!
                    Ne bih znao nista da ti kazem o tvom problemu, ali predstavi se ovde ili otvori temu u automobili clanova i okaci nam slike tvog auta i napisi nekoliko reci o sebi.

Sto se tice servisera, evo pogledaj, imamo temu za to, pa odluci gde ces.
                    Power of dreams !!!

Comment

• 1nsane
                      CBC Senator XXL
                      • 28.05.2007
                      • 388
                      • Umcari - Grocka

Proveri servo, izgleda da na leru gubi pritisak pa otud tvrdja pedala, takodje moze da bude i kocioni cilindar, ali ja tipujem na servo.
                      NO BRAIN
                      NO PAIN
                      1_N_S_A_N_E

Comment

• dexony
                        CBC Veteran
                        • 02.06.2007
                        • 182
                        • Beograd

Pozdrav. Ali decko se ne zali na tvrdu pedalu vec na blokiranje tocka i ukljucivanje ABSa.Duck mozes li da dodjes u nedelju na banjicu pa da se to pogleda?????
                        CIVIC COUPE

Comment

• 1nsane
                          CBC Senator XXL
                          • 28.05.2007
                          • 388
                          • Umcari - Grocka

Khm, izbacuje iz brzine, pocinje da koci - pedala meka pa posle par sekundi tvrda. U isto vreme cuje se pumpa kako zapinje i pali lampicu ABS-a.
                          Blokiranje tocka i ukljucivane ABSa su posledice.
                          I dalje tipujem na servo, i to sa dobrom kvotom.
                          NO BRAIN
                          NO PAIN
                          1_N_S_A_N_E

Comment

• dexony
                            CBC Veteran
                            • 02.06.2007
                            • 182
                            • Beograd

Pre zamene plocica, koliko su plocice bile sa leve strane istrosene a koliko sa desne?Koliko sam shvatio blokira samo levi tocak?
                            CIVIC COUPE

Comment

• duck
                              CBC Početnik
                              • 27.09.2007
                              • 7
                              • Beograd

Pazi dexony, taj tip pre mene je imao neko "nasadjivanje" na trotoar. Pa se ispostavilo da je disk imao malo nepravilan hod i svaki put je kacio plocicu pa ih je on "izrezbario" tako da ta plocica nije hvatala celom povrsinom (to se vidi i na disku). Posle sam to celo rame zamenio i sada je sve OK sto se toga tice. Taj deo koji je ostao normalan se ne razlikuje od plocice na desnoj strani.

Hajde videcu da u nedelju svratim do banjice, ukoliko mi obaveze dozvole, pa da vidite o cemu se radi. Malo je tesko za opisivanje ovako

Comment

Working...
                              X