Servo pumpa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Servo pumpa

Pre neki dan smo drugar i ja nesto cackali oko mog Clia i drugar je slucajno iscupao crevo koje izlazi iz rezerovara za servo ulje. Malo ulja je iscurelo ali sam ja dosuo i stavio selnu da se to opet nebi desilo. Medjutim od tog trenutka se cuje sistanje kada okrenem volan. E sad sistanje ja cujem samo kad auto stoji u mestu. Kada krenem ne cuje se, da li zbog buke motora ili stvarno vise ne sisti ne znam. Pretpostavljam da je u pitanju vazduh koji je usao u crevo, pa me zanima koliko to moze da bude problem.
  • Stefan
    CBC Član
    • 10.07.2006
    • 82
    • Nis

Mislim da bi okretanje volana do kraja prvo u jednu stranu, pa u drugu trebalo da resi problem.
    Pozdrav!
    www.018info.biz

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Zahvaljujem na ovako brzom odgovoru, probacju danas

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Hmm, pa kao malo pomaze jer se to sustanje cuje samo kad je motor hladan. Jutros sam upalio auto i okrenuo malo volan i culo se sistanje, pa sam okrenuo volan skroz na jednu pa na drugu stranu i malo se smanjilo. Kad sam se parkirao ispred posla probao sam ponovo i nista se vise ne cuje. Videcjemo sutra ujutru.

Comment

• deki74
          CBC Veteran
          • 03.02.2008
          • 139
          • Beograd

Iz mog iskustava sa hidraulicnim servo volanima treba uraditi sledece , otvoriti cep na boci servo ulja i onda nekoliko puta motati do kraja levo desno naravno sa upaljenim motorom.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Ajde probacjemo i to danas

Comment

• bobances
              CBC Član
              • 08.05.2008
              • 36
              • beograd

ajde probaj pa javi jer i meni se to isto desava , ali ne pri okretanju volana nego samo kad ga upalim cuje sistanje. Mada vidim i da mi je tecnost (ulje)za servo pumpu na min. koje ulje koristis za servo , jel to sme da se mesa sa onim starim ako je neke druge marke.?

Comment

• sErGiO
                Moderator
                • 30.01.2007
                • 2769
                • Neko selo pored Beogr
                • Alfa Romeo 156SW

Pa ja sam ih pomesao jer mi je bilo hitno da sipam ulje. Kupio sam neko ulje za servo i automatske menjace, ne mogu da se setim imena. Pogledacju danas i to pa cju da napisem ovde.

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Probao sam i to sa otvorenim cepom ali ne vredi. Vrteo sam volan na jednu pa na drugu stranu 3-4 puta ali i dalje se cuje.

@bobances
                  Ulje koje sam sipao.

Comment

• bobances
                    CBC Član
                    • 08.05.2008
                    • 36
                    • beograd

jel to ulje crvenkaste-braonkaste boje

Comment

• bobances
                      CBC Član
                      • 08.05.2008
                      • 36
                      • beograd

jel planiras da ga vozis kod majstora ili ces probati jos nesto. Ako nesto novo saznas javi , i ja imam isti problem ali nisam jos probao to sa otvaranjem cepa i okretanjem volana. moram prvo da dospem ulje. a jel to ulje ima u manjim pakovanjima od litar, jer meni treba samo da dospem mozda 100 gr, posto mi stoji na min.

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by bobances
                        jel to ulje crvenkaste-braonkaste boje
                        Jeste.

jel planiras da ga vozis kod majstora ili ces probati jos nesto. Ako nesto novo saznas javi , i ja imam isti problem ali nisam jos probao to sa otvaranjem cepa i okretanjem volana.
                        Ma vozim kod majstora ovih dana. Nemam pametnijeg resenja za sada, a ionako bi trebalo da menjam prednje lagere pa mi ne gine odlazak kod majstora

a jel to ulje ima u manjim pakovanjima od litar, jer meni treba samo da dospem mozda 100 gr, posto mi stoji na min.
                        Koliko vidim na sajtu proizvodjaca imas u pakovanjima od 1L i u metalnim bacvama od 180 Kg.

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Ako kaplje negde postoje i aditivi za servo. To je poslednja sansa.
                          Inace sistem MORA da se odzraci sam po sebi okretanjem volana iz jednog krajnjeg u drugi polozaj. Mozda povlaci vazduh zato sto je nivo ulja prenizak u posudici. To jos uvek nije opasno za pumpu ali nije ni normalno da se tako vozi. Takodje nema razloga da se sipa preko crte za ulje u zagrejanom stanju jer moze da prelije posudicu.

Comment

• bobances
                            CBC Član
                            • 08.05.2008
                            • 36
                            • beograd

ja sam resio problem dolivanjem ulja , i okretanjem volana u jednu pa u drugu stranu, ali zadrzavajuci volan u krajnjem polozaju par sekundi, da se cuje onaj zvuk pumpe, tako nekoliko puta i to je to , ali sam sipao ovo ulje.
                            http://www.abro.com/abro_product_view.p ... d=35&grp=0

ono je samo za servo i nije lose za dolivanje. meni je resilo problem. ukoliko ga budes kupio nemoj da te zbuni sto nije iste boje kao ono prethodno, ovo je skroz providno, ali je ok.

Comment

Working...
                            X