Bumper sprej moze da prodje za branike,ali ako neces da se guli posle mesec dana,moras da naprskas i podlogu za plastiku,pa tek onda njega.On je super kad se sredjuje auto za prodaju,ali ovako i nije neki..Sto se serva tice,mislim da je sa ugradnjom i polovnim delovima negde oko 250e
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Bumper sprej moze da prodje za branike,ali ako neces da se guli posle mesec dana,moras da naprskas i podlogu za plastiku,pa tek onda njega.On je super kad se sredjuje auto za prodaju,ali ovako i nije neki..Sto se serva tice,mislim da je sa ugradnjom i polovnim delovima negde oko 250e
posto i mene interesuje kako da ofarbam branike meni su rekli da kupim bumper sprej i da ga samo nanesem na plastiku bez podloge...reci mi sta je najbolje za farbanje branika i da li si ti imao iskustva sa ovim sprejom i da li se gulio???
Guli se pomalo i bledi,ali radi pos`o..resenjedes kod farbara i ofarbas branike u boju auta,bice lepse i trajnije nego da prskas sprej.Ako nisi u finansijskoj situaciji da tako nesto odradis,onda sam osmirglaj sitnom vodenom smirglom branike,nanesi malo podlogu za plastiku ako hoces,naspricaj ih bumperom,i uzivaj
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Zao mi je sto cu terazocarati ali nemas neke velike sanse da ugradis servo na tog kadetta.Problem je u malom bloku koji ima taj tvoj motor,tako da na njemu ne postoje rupe za servo pumpu.Da si ubacio bilo koji drugi motor sa velikim blokom,1.4,1.6...Mogao bi bez problema da sve to napakujes.Potrebna je pumpa,letva,posuda za ulje,crijeva,i remenica sa remenom.Svese to na kadeta sa velikim blokom moze staviti od:Kadetta E,Astre F,Ascone,Vectre A, Corse A.
Toliko od mene,i Pozdrav
a ne znam i koji ce ti servo kada je kod njega prelagan volan...mala je razlika....
a u pravu je kolega koji je rekao da je kod njega mali blok ali ipak moze da se nabudzi servo...znam momka sta je prebacio s astre f sve se moze
nisam rekao da je nemoguce,ali je jako tesko.S obzirom da ne postoje rupe na bloku za servo pumpu,potrebno je iste napraviti.Sto se tice busenja bloka,to nije samo mehanicka nego i termicka obrada,jer se prilikom busenja materijal grije i mjenja strukturu.Ne znam koliko je pametno dirati blok na novom motoru.Takodje te rupe bi ga dodatno oslabile.Treca stvar i ako bi se odlucio da to radis,motor mora izvan auta da bi se moglo prici sa busilicom.Sve je to skuplje nego da kupis kadeta u losijem stanju sa 1.6i motorom sa svim agregatima i servom,i sve to fino prebacis u svoju skoljku,pod uslovom da je tehnicki vrijedna toga.
Pozzzzzz
Pa jedino da zavari pumpu,ili da izmisli neke divlje nosace,nista mi drugo ne pada na pamet.Hajde ako vec znas nesto sto bi pomoglo,reci, ja takodje vozim Kadetta sa malom blokom (1.3nb)pa me zanima kako moze.Znam da nije nemoguce.
Pozzzzzzz
KOmplet sve za servo,polovno,naravno,mozes naci za 100-150e.Ja sam juce meni ugradio na 1,6i motor.Meni je covek prodao ya 40e,ali mi je prijatelj.Razlika izmedju serva i starog volana je mala jer je kod mene stvarno lako isao volan kako sam kupio nove gume,cak i sa sportskim volanom.Moja pumpa je bila ya pk kais pa sam morao da stavljam i druge remenice na radilici,alternatoru.Bilo je puno komplikacija.Skoro ceo dan mi je prosao dok sam sve to namestio.Ako nemas ubusene rupe,mora motor napolje.Ali moze da se uradi.Onda ti treba i drugi poklopac zupcastog kaisa.Sto zajebancija.Ako imas volju,samo napred.
Comment