Ford Ka servo pumpa volana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Ford Ka servo pumpa volana

Pocinjem neki proekat da sklapam pa mi je ne ophodna pomoc nekog poznavaoca tehnike servo letve. Planiram da zadrzim servo volana ali sad imam problem posto zelim da zamenim motor postojecim sa nekim drugim interesuje me da li je moguce da servo pumpa od nekog drugog vozila pogoni letvu od forda tako sto cu napraviti samo drugacije kacenje creva na pumpu ili moram da ostavim pumpu koja je bas od pomenutog auta koji se "pakuje".
    Znaci ja ubacujem opelov motor koji ima pumpu za servo i pogoni opelovu letvu ali ta letva ne pase na forda i sad bi ja samo fordovu letvu prespojio na opelovu pumpu.

Jel to moguce prepravkom creva ili sta ,kako!?
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Ford Ka servo pumpa volana

Vazno je samo da daju isti pritisak,a kako ces da ga spojis nije vazno.
    A mozda i bude jeftinije da napravis drugi nosac i remenicu nego da se bakces sa crevima
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Pa da vidis...imas pravo. A kako da saznam koji je pritisak kod ovog,a koji je kod onog!?
      I sta moze da se desi ako bude manji ,a sta ako bude jaci pritisak?

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Manji pritisak dace ti samo tezi volan,veci pritisak moze dovesti do curenja ulja iz letve.Neki standard je 60-80 bara radnog pritiska.Ako ubacujes motor koji je imao PSP swicth(power steering pressure) moras ga vratiti na cev visokog pritiska.Na pumpi bi trebalo da pise koliki joj je pritisak.

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Predpostavio sam da ce biti kao sto si napisao ,ako bude slabija da ce biti tezi volan i da ako bude jako da ce da propisa
          U p.m. sad je to igra bez granica. Nista ,ako budem imao srece da pravljenje nosaca i prepakivanje remenice prodje bez problema onda ce biti super.

A da,reci mi jos nesto.Jel moze postojeca pumpa da rikne ako se brze motor vrti,jel sam po tom pitanju bezbedan? Da je ovaj jaci motor ne preyebe?

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Pa napravis samo vecu remenicu i imas manje obrtaja....

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

Fiesta Tddi ima elektricnu servo pumpu , ako ti je ovo od neke pomoci ...
              A sta ce ti servo na tako lakom automobilu , jer moze obicna letva da se stavi ?
              ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Koji crni lagan auto!?
                Tesko malo sranjce skoro pa 1t

Ajde posto sam po tom pitanju ne upucen kako radi ta elektricna pumpa!?

Comment

• BOOST
                  Founder - Admin od Začetka
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Svaka servo pumpa ima u sebi klip i oprugu koje odredjuju radni pritisak.
                  Da ce biti premali pritisak tesko da ce da se desi, jer pumpe imaju mogucnost za stvaranje pritiska reda oko 200 Bara , opruga i klip (povrsina klipa kontra otpor opruge, odredjuju pritisak u sistemu.

Poigraj se malo
                  Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                  move your mind

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

ne znam za druge automobile ali na japancima je vecinom servo letva takodje zakacena na davac brzine na menjacu pa samim tim ocvrsne volan kad se ide brze i olabavi kad je auto u mestu... ima neki ragulator pritiska koji ulazi u menjac a iz njega idu creva

Comment

• gesdim
                      CBC Član
                      • 05.03.2007
                      • 35
                      • Skopje, Makedonija

Originally posted by Van
                      Fiesta Tddi ima elektricnu servo pumpu , ako ti je ovo od neke pomoci ...
                      A sta ce ti servo na tako lakom automobilu , jer moze obicna letva da se stavi ?
                      ima Ford Ka s obicnom letvom a ima ih i sa servovolanom..ako ovaj Ford nema servo volan, zasto ne potraziti delove od servovolana za Ka ili Fiestu koja je slicna s Ka; mislim da je samo malo manji prostor kod Ka pa bi bilo dobro pogledati kako je fabrika ugradila servovolan..
                      ..medjutim mene drugo buni, neces valjda u Ford Ka da ugradjujes Opelov motor ?? zar se to uopste isplati ?
                      .. drugo, nije isto ako je u autu originalna rucna letva.. ja mislim da kod Ka nema problema jer je dosta kraci u odnosu na sirinu izmedju tockova, ja ne bi komplicirao sa servom..

Comment

Working...
                      X