Naime, desava se da prilikom pritiskanja i otpustanja papucice kvacila, da 2-3 puta kao da zakaci negde i to se oseti na nozi, a kada se otvori hauba cuje se i propratni zvuk. U prvi mah sam pomislio da mi papucica zakacinje patosnicu (cisto da bih opisao kakav je osecaj na nozi) - ali nije. Nesto je unutar samog kvacila. To se desava samo kada motor radi, pa sam iskljucio mogucnost da sajla kvacila negde zakacinje (struze). Ponekad "to sto kaci" se izgubi, ali nema pravila da je to kada je motor hladan ili vruc. Kvacilo je "mekano", isto kao i pre tih tih simptoma i na istoj je visini kao i ranije. Auto ne trese prilikom polaska i nema proklizavanja. Na satu pise 190k km i verovatno nikada nije radjeno kvacilo (lamela).
Ovakvo ponasanje traje vec 4-5 meseci ili 6-7k km. Pitao sam dvojicu majstora i misljenja su podeljena. Od toga da ne diram nista, do toga da radim kompletam set kvacila. Planiram malo duzi put, pa mi je informacija dragocena. Ne bacaju mi se pare, ali pre svega mi je bita pouzdanost automobila. Molim za misljenje.
Auto je astra F, x16szr, 97
Ovakvo ponasanje traje vec 4-5 meseci ili 6-7k km. Pitao sam dvojicu majstora i misljenja su podeljena. Od toga da ne diram nista, do toga da radim kompletam set kvacila. Planiram malo duzi put, pa mi je informacija dragocena. Ne bacaju mi se pare, ali pre svega mi je bita pouzdanost automobila. Molim za misljenje.
Auto je astra F, x16szr, 97
Comment