Opel astra F 97 16v 1.6 problem sa kocnicama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dragica
    CBC Početnik
    • 14.04.2009
    • 3
    • Cerak

Opel astra F 97 16v 1.6 problem sa kocnicama

Postovani ljubitelji Opela...Nisam znala da ovoliki svet Opela postoji sve do momenta kad je mom dragom autu bila potrebna dijagnostika i u servisu, u mom komsiluku na Banovom brdu kada mi je nisu pruzili...
    Na samom pocetku moram priznati kako sam pocela da vozim Opel astru F, karavan, 97, 16 v, 1,6 ...Polozila sam voznju silom prilika jer se moj dragi suprug razboleo i ja sam nastavila da vozim njegov auto koji on obozava....
    S obzirom da sam polozila voznju pre tri godine u svojoj 40- oj godini zivota, nakon obuke na Yugu, koje je moje jedino prethodno iskustvo...onda mozete da zamislite sa kojim strahom sam sela u taj auto...Kao u avion...Suprug je forsirao samo taj auto i ni jedan drugi...kao naucicu ja ...naravno, uz njegovu pomoc...
    Sta da vam pricam kad izgleda jedina u gradu vozim onoliko koliko je ogranicenje i veliki sam pobornik i postovalac saobracajnih znakova , pravila i zakona ....toliki da moje cerke nekad cucnu u autu, da ih neko ne vidi kad ih mama vozi 40 km-h....Malo shale ali ja bih sada malo presla na moju problematiku....Pre par meseci mi se pocelo desavati cudna stvar....Prilikom kocenja , a moje kocenje je inace jako sistematsko i traje malo duze ....pocelo je nesto pomalo da struze....Napominjem da ne vozim po snegu i ledu ...i nema iznenadnih kocenja...Znaci, vozim decu i dva invalida i ne postoji nikakav, apsolutno nikakav rizik...Odlazim u DEMS na B. Brdo...nista ne nalaze....Kazu ABS je u redu a suprug sumnja u tom pravcu, narocito sto se par puta upalila lampica ...Vremenom se to struganje pojacalo do te mere da je to vec postalo strasno, zvucno....Sve mislim da ce nesto eksplodirati....Ponovo odlazim u DEMS, napominjem da su mi odrzavali auto super do ove situacije i da su odlicna ekipa...ali nisu uspeli da rese ovaj problem...Plasim se da mi se vremenom ne ugrozi kocenje uopste, mada nije bilo do sada ali iscitavajuci po ovom forumu slicnu problematiku naisla sam na nekog Mitra koji je po opisu imao meni najslicniji problem i kom su savetovali da ocisti senzore ...Bilo je tu vise saveta , uglavnom u pravcu senzora ali nisam otkrila kako je Mitar prosao na kraju....tj.KAKO JE RESIO SVOJ PROBLEM....To nigde nije napisao...Inace, moj dragi suprug je dok nije bio slep, ovu Astru je odrzavao u Kalibri u Simanovcima ....pa mene sada interesuje sta mislite u cemu je problem tj.koliko bi kostao taj pregled i koji su telefoni tamo...Takodje bih malo radila limariju ...pa, da li neko hoce da mi preporuci dobrog limara...Veliki pozdrav ...Daca sa Ceraka
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: ABS ...veeeliki problem,

Marko iz Z. Polja - Opel servis MIMA, ja extra zadovoljan i uslugom i cenom. 064-17-00-850 Malo ga je teze naci ali mene je momak sacekao kod BS Zmaj i odveo me do servisa.

Za limara u BG-u ne mogu da ti pomognem.

PS Dobro nam dosla u Opel familiju. Kad ugrabis vremena predstavi nam svog ljubimca. Pozdrav!
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo

Re: ABS ...veeeliki problem,

Dragice, ima nesto novo!?

Comment

• Dragica
        CBC Početnik
        • 14.04.2009
        • 3
        • Cerak

Re: Opel astra F 97 16v 1.6 problem sa kocnicama

Dragi Alexa, hvala ti do neba sto si mi se javio...Ja sam nekako uvek u guzvi sa vremenom, uglavnom sa samom sobom i organizacijom dana...pa zato pre spavanja , nekako, jedino tada, mogu da se posvetim sebi...tj.mojoj astrici ...
        Hvala ti puuuuno, puno na dobrodoslici ali ne znam kako da predstavim moj auto..., sta od karakteristika da navedem....Mozda snagu motora od 75 kw...Ne znam sta jos treba ...hmmm....Ako treba da slikam auto onda to moram da obavim sa mojim cerkama ...Nisam bash vicna u takvim transferima ali nisu ni nemoguci...Cekam praznike da prodju pa cu tek onda da delujem...Da li ce to biti Kalibra ili ovaj tvoj servis u Zemunu ...ne znam ni sama, pravo da ti kazem....
        Niko se vise ne javlja sa misljenjem o mom problemu....To me brine bash...Prateci ABS temu, shvatila sam da postoji taj problem ne samo kod mene ...ali zaista bih volela da mi se neko javi ko je resio taj problem...Pozdrav sa Ceraka...Daca...

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Jedini problem sa ABS=om imaju oni koji idu u servise koji nisu bas opremljeni ni alatom ni znanjem.Jedino resenje je da promenis servis,gore pomenuti do sada nije resio ni jedan ozbiljniji problem.Ako treba da se radi servis onda su OK,ali cim auto ima problem savetuju da kupis drugi sto je apsurd.
          Nisi jedina koja se zali i imaju problem vec 10-tak godina,od kako su poceli da fusare.....
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

a kocinice su po meni stvar s koim se nije igrati...to sto ti struze moze svasta da bude..mozda su istrosene disk plocice ali mislim da bi to vidjeli ovi u servisu ako su pregledali auto....ne znam ni sam ovako napamet a volio bih da ti pomognem...moj ti je savjet da poslusas alexu i da odes u calibru ili slican servis i vjerujem da ce oni to da srede a ti ces biti opustanija i sigurnija u svojoj astri...veliki pozdrav.

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo

predstavljanje Opel ljubimca tu nam pokazes kako izgleda a i mali istorijat sa karakteristikama nije na odmet.

PS Ovo sa kocnicama kako rekose kolege obavezno resavaj sto pre! Po meni najbitniji deo svakog autumobila. To sto trosi 20l ili nije lep na oko je nebitno u odnosu na to sta sve moze da se desi ako je kocioni sistem los. Pozdrav i ocekujemo da se javnes uskoro sa resenim problemom!

Comment

• Dragica
                CBC Početnik
                • 14.04.2009
                • 3
                • Cerak

Dragi Alexa i ostali decaci....Konacno se i meni sreca nasmesila...Zakazala sam pregled kod doktora i danas bila u Kalibri u Simanovcima. Objasnila mehanicaru nasiroko sta mi se sve desava ...Decak provozao auto i cuo to sto me muci...cak i nesto sto je odavno caktalo na sasvim malim brzinama...Tak, tak, tak...
                U pitanju je homokineticki zglob. Neki prsten , brojac ABS je pukao i zato je proizvodio sve te zvuke. Pokazao mi je kad je podigao auto kako je pukao taj prsten. Rekao mi je da to nije toliko strasno ali ja sam naravno odlucila da se to promeni i konacno resim moj veliki problem koji me mesecima mucio . Cena mi je takodje odgovarala.
                Posle smo se jos jednom provozali . Prosto nisam mogla da verujem da moja astrica moze da se krece bez onog groznog struganja...
                Vracala sam se iz Simanovaca raspevana i prezadovoljna sto se neko konacno posvetio mom autu i resio moj problem...
                Pa kad sam raspalila stotku...ma milina jedna...
                Eto, to bi bio moj izvestaj ovog prekrasnog dana...Ma nema veze i sto duva kosava...sto pada kisa...Meni je sve lepo...
                Sliku mi deca jos nisu odradila...Pubertet , necu da ih pritiskam...decija prava i te fore...
                Odoh sad da pravim gibanicu i vozim cerku na trening...
                Ja vam se zahvaljujem i puno pozdravljam...

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo

E pa za ono "decaci" stvarno ti hvala! Ako me sa 35god i tri klinca smatras za decaka onda moje vreme tek dolazi.

Drago mi je da je problem resen. Slicice naravno ocekujemo i dalje a bogami verujem da se "decaci" ne bi bunili da na neki skup OPCS-a banes sa napred pomenutom gibanicom. Bar jedna tepsija!

Pozdrav i srecno sa astricom!

Comment

Working...
                  X