amortizeri

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mitros
    CBC Član
    • 19.04.2005
    • 80
    • Banja Luka
    • Honda

amortizeri

Prijatelj ima Ford pumu, pa je u nedoumici da li da reparira amortizere ili da kupuje nove. Navodno, 35 evra/kom je reparacija a nesto preko 100 evra/kom mu traze za nove.

Sta mislite, isplatili se raditi reparaciju, koliko moze da bude kvalitetno (u smislu ponasanja vozila na putu) i trajno? Ja, bas, i nisam za tu opciju, radje bih skupljao pare za nove. I sta mislite o ceni novih, da li je mnogo sto mu traze 100 evra/kom za pumu?
    1991.civic 1.6i 16V
    2001.accord 2.0i 16V VTEC
  • Uzelac
    CBC Senator XXL
    • 03.12.2006
    • 1717
    • munZe

Re: amortizeri

Gasno/uljni ili samo uljni ?
    work in progress

Comment

• ///M_Power
      CBC Senator XXL
      • 05.05.2008
      • 335
      • Beograd - Minhen

Ja sam pre za nove. Sto se reparacije tice moje licno misljenje je da u obzir dolazi samo gasno/uljna varijanta, reparirani negde preko - recimo u Austriji. Znaci troskovi slanja, novi delovi amorta... itd...
      Kao sto rekoh, bolje da kupi nove originalne...

Comment

• Uzelac
        CBC Senator XXL
        • 03.12.2006
        • 1717
        • munZe

Zavisi sta se reparira i ko reparira.

Odredjeni amortizeri su predvidjeni za otvranje/sredjivanje ili podesavanje/zatvaranje. Takvi su po pravili skuplji ali se bez problema repariraju i to je preporuka, kad se pravilno urade, isto je kao da si kupio nove.

Ako su to standardni OEM amortizeri njih je verovatno takodje moguce srediti ali tesko da se isplati. Pre svega, nisu predvidjeni za otvaranje/zatvaranje i verovanto mora nesto da se rastura, kida pa vari ili slicno, a drugo, cena kvalitetnog sredjivanja moze biti veca ili mnogo blizu ceni novih.

Suma sumarum:
        - ako su neki kvalitetni aftermarket - reparacija.
        - ako su standardni amortizeri - novi.
        work in progress

Comment

• mitros
          CBC Član
          • 19.04.2005
          • 80
          • Banja Luka
          • Honda

Kod njega su standardni. Koliko sam gledao u kajabinom katalaogu, imaju samo excel-G za pumu, a to su gasni. Verovatno su i fabrički takvi. Moj mu je savet, isto, da ne radi reparaciju, jer čisto sumnjam da se kod nas vodi računa o kvalitetu svih komponenti, koje bi trebalo da budu zamenjene pri "osvežavanju"
          1991.civic 1.6i 16V
          2001.accord 2.0i 16V VTEC

Comment

• RaiKkonen911
            CBC Član
            • 19.03.2008
            • 32
            • Zemun

Ako se ide kod pravog majstora, moze da se super napravi.

Comment

• MN026
              CBC Senator XXL
              • 18.01.2009
              • 348
              • SMEDEREVO

gasni tesko da mogu da se repariraju bar kod nas,a taj auto ima sigurno gasne ako su OE

Comment

• Ripper
                CBC Početnik
                • 11.08.2009
                • 9
                • Novi BG / Šabac

Imam i ja isti problem...isto Ford Puma u pitanju 98` 1.4 16v...ali mislim da moji nisu fabrički pošto je moja Puma mnogo spuštenija od ostalih...a amortizeri su neki svetlo plavi sa drečavo zelenim oprugama...tako da sumnjam da su fabrički

E sad šta raditi ? Ne isplati mi se da dajem 500€ za amortizere auta koji vredi 3500-4000... Jel radi neko remont? Dajte neki savet ?

p.s. meni zadnji desni lupka ponekad i generalno je auto postao jako neudoban..

Comment

• Uzelac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.12.2006
                  • 1717
                  • munZe

Korak 1. saznaj tacno koji su model/proizvodjac, glupo je pricati napamet.
                  work in progress

Comment

Working...
                  X