vlaga ispod vozačevog i suvozačevog sedišta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoki becejac
    CBC Član
    • 01.04.2008
    • 89
    • niš

Re: vlaga ispod vozačevog sedišta

slikom si potvrdio ono sto sam ti od pocetka ukazivao!voda se sliva kroz filter i zavrsavamo tacno tamo gde si slikao-moj savet ti je sledeci-pokusaj prvo da onu plastiku koja lezi na soferki a ispod nosaca brisaca je da silikonom vratis u fabricko stanje i obrati paznju da gumeni deo legne skroz na soferku-faza dva iznad filtera u unutrasnjem delu posto ga osusis iskombinuj nesto ja sam konkretno od vrlo tankog lima napravio neku vrstu krova preko filetra i time sam onemogucio da se voda slije na isti ali povedi racuna da moras ostaviti slobodnog prostora za mehanizam brisaca jer ako on zakacinje na isti nece valjati toliko od mene

Comment

• fazza
      CBC Član
      • 09.02.2007
      • 66
      • Beograd

Hvala Zoki! Upravo si mi ti savetovao da to pogledam i to sam uradio sad poshto je pala obilna kisha. Nadam se da je u pitanju to shto mislish da jeste, jer u tom sluchaju prepravka/popravka nece me puno koshtati. U svakom sluchaju, za nekoliko dana cu otici kod autolimara da se sve to lepo ispita i namesti, poshto ja stvarno nisam iskusan u tome. Na kraju krajeva, mora da se utvrdi da li je stvarno problem u ovome shto mislimo da jeste, a tu ce morati da radi jedno crevo za vodu, da se sve fino ispoliva i utvrdi da li je to u pitanju i da li je stvar napokon reshena.

Shto se tiche one plastike, to je kod mene sve klimavo i imam utisak da ne lezhi na svom mestu, jer landara na sve strane. Jedino mi se chini da taj deo plastike ipak prekriva filter pa mi nije jasno kako je onda mokar. Mozhda se i varam, moracu ponovo da pogledam.

Hvala puno na savetu, nadam se da ce se na kraju ispostaviti da je ipak to u pitanju. Javicu kako se sve zavrshilo i nadam se da cu se konachno otarasiti proklete vode.

Comment

• fazza
        CBC Član
        • 09.02.2007
        • 66
        • Beograd

@Zoki, danas sam izvadio filter vazduha, eno ga, josh uvek se sushi, dobro je natopljen vodom, a usput sam zagledao onu plastiku i provalio da uopshte ne stoji kako treba, tj. landara okolo, nije ubachena u zhljeb ispod shoferke, a naravno, tako ju je ostavio majstor kad je menjao filter, otkud sam ja znao da to ne treba tako. Mislim da je sve pochelo da se deshava bash tada, pre par meseci kada je majstor skinuo tu plastiku da bi stavio filter, a potom tu plastiku nije vratio na mesto (u zhljeb) nego je ostavio onako da landara, a fala Bogu, tu ima mesta koliko hocesh da prodje voda. Sada sam ja fino izvadio filter da se osushi, plastiku sam uglavio kako treba u taj zhljeb, tako da mislim da sada ne postoji shansa da voda prodje jer je sve lepo leglo na svoje mesto. Ne ostaje mi nishta drugo nego da chekam narednu kishu, pa da javim da li je to bio problem ili ne.

U svakom sluchaju, zasluzhio si pice za ovaj savet, bilo da upali ili ne...

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Originally posted by Darth Vader
          ...
          da ti nisu kanali za odvodnju vode puni necistoca, zastopani????
          Usput mozes i ovo da procackas nekom zicom. Imao sam situaciju da voda prolazi kroz kanale, ali kad padne bas jaka kisa onda ne prodje sva voda, nego deo ne stigne da otece, pa se uvuce u kabinu kroz rupu kroz koju prolazi snop el.instalacije. Posle visemesecne potrage i obmotavanja snopa silikonom, sirovom gumom i sl. problem sam resio parcetom zice kojom sam iscackao iz oba kanala skoro saku zemlje !!

p.s. zoki ne pije, i rekao mi je kazem da ko god hoce njega da casti picem , da slobodno moze da casti - mene
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• fazza
            CBC Član
            • 09.02.2007
            • 66
            • Beograd

Re: vlaga ispod vozačevog i suvozačevog sedišta

Juche sam polio oko 4 litre vode po shoferki, nije mi pri ruci bilo nikakvo crevo inache bih ja to bolje ispolivao, i chini se da sada voda ne prolazi. Ne znam shta bi bilo na nekoj jachoj kishi, ali ovako kako je sad izgleda da je u redu.

Shto se tiche tih kanala, pretpostavljam da mislish na ona dva sa leve i desne strane gde se sliva voda? Mozhe li malo detaljnije o tome, kako, s chime, itd.? Bojim se da neshto ne oshtetim...

Shto se tiche pica, ne pijem ni ja, al' me to ne sprechava da chastim nekog ko me je posavetovao. A gde nam se Zoki denuo?

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Zoki nedeljom popodne masira tashti noge pre depilacije i tako vec 15 godina...

U vezi kanalica, nista posebno, parcetom zice izguras prljavstinu . Ja sam uzeo parce izolovane zice (da bi bilo deblje), savio je na kraju malo i gurao dok ne izviri u motorni prostor. To je kod mene od gume i iz meni nepoznatog razloga je neko smislio da kroz iste rupe idu vazduh i voda samo u suprotnim smerovima, pa je onaj deo za odvod vode u stvari parce gume tesno kao anus i zato se tu skuplja prasina i ostalo.

Sad ostaje da sacekamo kishu, pa da se castimo...

Comment

• fazza
                CBC Član
                • 09.02.2007
                • 66
                • Beograd

Poprskala kishica sinoc, otishao sam kasnije da proverim da li je vlazhno i sve je bilo ok. Treba da sachekamo i veci pljusak.

Comment

• mrki
                  CBC Senator XXL
                  • 08.11.2006
                  • 550
                  • nis, serbia

da ne otvaram novu temu:

gde se ispod sh.shajbne kod vectre b nalaze otvori za oticanje vode tj kise?

danas sam se zavlacio ispod haube podizao i cimao onu plastiku, ali ne mogu da provalim!

dajte neki odgovor, moze i slika

Comment

• driverGSI
                    CBC Senator
                    • 31.07.2007
                    • 252
                    • NISHCITY

ispod plastike[bar bi trebalo]plastiku odsrafi i brisace i kad uklonis sve to videces

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Mrki , pa pljusni kofu vode na sajbnu i gledaj gde izlazi

@fazza
                      Ne mora nista specijalno - tuborg je sasvim u redu .

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo
                        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by mrki
                        da ne otvaram novu temu:

gde se ispod sh.shajbne kod vectre b nalaze otvori za oticanje vode tj kise?

danas sam se zavlacio ispod haube podizao i cimao onu plastiku, ali ne mogu da provalim!
                        Kao i kod 99% automobila, u coskovima. Voda otice na kraju krila iza tocka. Plus postoji jos jedan odvod negde od sredine prema levo nekih 10-20cm. Kad malo bolje pogledas vidi se odvod u obliku male gumene "kesice" na PP zidu.
                        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• jovale
                          CBC Član
                          • 07.10.2007
                          • 13
                          • Banovo Brdo - Cerak (gde me uwatite:)

Ja sam imao problem sa vodom na vozackoj strani na astri G, naime u kanalima za ovod vode kod krila napunilo se lisca neces verovati koliko. Probaj to da ocisitis i ja milim da ces resiti problem

Comment

• mrki
                            CBC Senator XXL
                            • 08.11.2006
                            • 550
                            • nis, serbia

U principu nisam primetio konkretan problem. Jeste mi se zamaglilo staklo na kisi, ali nas je bilo troje u kolima.
                            Danas, nakon pranja sam proverio filter klime i bio je suv. Pipao i pritiskao tepihe u kabini i nista neobicno ne primecujem.
                            Otvore za vodu kod krila jos ne mogu da lociram! A trebalo bi da ih ocistim, jer ne verujem da je to neko uradio, ikada!

Comment

• fazza
                              CBC Član
                              • 09.02.2007
                              • 66
                              • Beograd

Vishe nemam problem sa vodom sa suvozachke strane, sad je problem samo leva strana, a juche smo utvrdili i gde ulazi voda, a ulazi tachno ispod zvuchnika, preko plastike i sliva se na tepih... Problem je keder, ne zaptiva dobro... Ne znam ni da li bih reshio problem kupovinom novog kedera, vidim da u Novom Sadu postoji firma Gumatic koja prodaje razne tipove kedera...

Comment

• somi_kac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.04.2009
                                • 796
                                • Kać

Druze, toplo ti ne bih preporucio "Gumatik". Svaki put kada sam dosao i trazio nesto i rekao da je za Kadett, drsko su odgovorili: "To imas na otpadu, ovde ne"!
                                Moj predlog ti je da odes do nekog jeftinijeg servisa za staklo, oni ljudi imaju kedere i lepkove, pa da zamolis da ti odrade nesto.
                                OPEL Astra 1.6i
                                OPEL Kadett 1.6
                                ŠKODA Favorit

Comment

Working...
                                X