Problem sa menjacem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MK1
    CBC Početnik
    • 08.06.2009
    • 8
    • Beograd

Problem sa menjacem

U pitanju je mercedes 190D iz 87 god. na kojem je tenutno menjac sa 4 brzine i kog hocu da zamenim za 5-ostepeni.
    Problem je sledaci: nadjem ja menjac od 124-ke (onaj sa otpada mi kaze da je to sve isto) i sve lepo zamenim kad ono cvrc!!!! ispade da je menjac od benzinca i nije hteo da ide preko 100-120 km/h. Skinem ja to i vratim i on mi lik da drugi menjac od 126-ice koji je bio na 190 2.5D kad ono jos gora situacija muku muci i do 100 a o 120 i da negovorim. Sve u svemu molim za pomoc da mi neko kaze ako zna koja je oznaka na 5b menjacu (za dizela)
    P.S. Neki ,,majstori mi pricaju kao neku pricu da nema veze sto je menjac od benzinca nego zameni samo diferencijal i ima da ide 200. Ja cisto sumnjam u tu pricu ali evo da iznesem i taj podatak. HVALA UNAPRED !!!
  • Slavko33
    CBC Početnik
    • 05.09.2009
    • 1
    • Krusevac

Re: Problem sa menjacem

Mozda mogu da budem na usluzi:190D 2.5 ima menjac sa duzom spojnickom !

Comment

• somi_kac
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2009
      • 796
      • Kać

Originally posted by MK1
      U pitanju je mercedes 190D iz 87 god. na kojem je tenutno menjac sa 4 brzine i kog hocu da zamenim za 5-ostepeni.
      Problem je sledaci: nadjem ja menjac od 124-ke (onaj sa otpada mi kaze da je to sve isto) i sve lepo zamenim kad ono cvrc!!!! ispade da je menjac od benzinca i nije hteo da ide preko 100-120 km/h. Skinem ja to i vratim i on mi lik da drugi menjac od 126-ice koji je bio na 190 2.5D kad ono jos gora situacija muku muci i do 100 a o 120 i da negovorim. Sve u svemu molim za pomoc da mi neko kaze ako zna koja je oznaka na 5b menjacu (za dizela)
      P.S. Neki ,,majstori mi pricaju kao neku pricu da nema veze sto je menjac od benzinca nego zameni samo diferencijal i ima da ide 200. Ja cisto sumnjam u tu pricu ali evo da iznesem i taj podatak. HVALA UNAPRED !!!
      To za diferencijal i brzinu je istina, ali ce ti trebati jedno 5km da ga toliko zaletis. Bice ti ubrzanje jako lose.
      OPEL Astra 1.6i
      OPEL Kadett 1.6
      ŠKODA Favorit

Comment

• Pavle890
        CBC Početnik
        • 09.09.2009
        • 4
        • Beograd

Ne znam da li sam pogodio temu,ali hocu da stavljam menjac sa 5b na kadeta 1.3 benzinac 87-o ,moze li mi neko reci da li ima nekih caka,tipa da se ne gadja nesto otkud znam
        Znam da ce se malo olenjiti,al sta da mu radim

Comment

• somi_kac
          CBC Senator XXL
          • 03.04.2009
          • 796
          • Kać

Nece, nadjes f13 menjac i nakacis ga. Bice bez problema.
          Menjac mozes naci po ceni od 50 do 100 Eura, zavisi koliko si uporan.
          OPEL Astra 1.6i
          OPEL Kadett 1.6
          ŠKODA Favorit

Comment

Working...
          X