Vuce u levo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nemanjafiat
    CBC Član
    • 19.11.2007
    • 24
    • Beograd

Vuce u levo

Imam passata b4 karavan 1995 ...benzin-plin

Kupio sam pre 7 dana sve 4 nove gume ,Prednje Fulda letnje ,a zadnje Tigar Wintera ...175/70 r14 u A.C Tadic...

Balansirao sve 4 gume i uradio centriranje trapa (nagib i sve sto ide)

i vuce u levo...bio sam kod mehanicara zamenili prednje gume ,stavili zadnje tigar napred ...

ne znam sta vise da radim...sta moze da bude

na otvorenom putu u ulici mojoj svuda vuce u levo...ne mnogo ali vuce da stalno moram da vracam volan...
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Re: Vuce u levo

A da li ti je vukao negde i pre centriranja?
    ex SAABotražitelj

Comment

• nemanjafiat
      CBC Član
      • 19.11.2007
      • 24
      • Beograd

nije ...

Comment

• gargi
        CBC Početnik
        • 05.11.2008
        • 4
        • Beograd

Meni je bilo identicno tako, u pitanju je bila letva volana, stavio sam polovnu i sad ide ko po sinama.

Comment

• bullet
          CBC Veteran
          • 26.05.2008
          • 115
          • Beograd

Procitaj moje iskustvo http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=2&t=31115 mozda pomogne.

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Pa vrlo je verovatno da nije dobro nacentriran, jer vecina majstora ne zna da odradi ili bar moras da se vracas par puta. Jer ako ne vuce onda bar volan ne stoji pravo i tako...

Idi ponovo na centriranje, ili ispravi tockove i izmeri metrom koliko je rastojanje izmedju tockova (npr od sredine gume-saru stavi kao reper), naravno na istoj osovini.

Comment

• nemanjafiat
              CBC Član
              • 19.11.2007
              • 24
              • Beograd

radio mi je to moj mehanicar sa metrom i sve je ok merili su razmak i dobar je

Comment

• nemanjafiat
                CBC Član
                • 19.11.2007
                • 24
                • Beograd

pitao sam moga mehanicara on kaze da do letve ne moze da bude ...mada bolje da ja odem kod drugaga mehanicara...i ja sumnjam na letvu

Comment

• pistre
                  CBC Senator
                  • 19.02.2008
                  • 234
                  • bg, vozdovac

mozda ti je kriva felna ? a i moze da bude do letve i to da prilicno vuce, drugaru na alfi 156 ne valja levi kraj letve i vuce iako je na autu sve perfektno (cent. trap, ispravljane felne, balansirane gume...)

Comment

• DovlaK
                    CBC Senator XXL
                    • 24.07.2008
                    • 560
                    • Beograd

Ma koja felna... krive felne mogu da drmaju volan da se trese levo-desno, ali ne mogu da ga vuku i stranu Što se tiče problema ja bih išao ovim redom:

- da li su gume krive (s obzirom da su TIgrove sasvim moguće iako su nove)
                    - da li je dobro centriran trap... to sa metrom je smešno. Plati fino kršteno kompjutersko centriranje
                    - pregledati letvu volana, ako nisu prethodna dva simptoma onda je ovo skoro sigurno.
                    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• nemanjafiat
                      CBC Član
                      • 19.11.2007
                      • 24
                      • Beograd

ma ja sam radio centriranje trapa kompjutersko 2 puta kod A.C Tadic...kupio tu sve cetri nove gume prednje Fulda zadnje Tigar..gume su super nisu krive ...

sumnjam na letvu videcemo jos ovih dana kada ga odvezem kod pravoga majstora

Comment

• Ivancho
                        CBC Veteran
                        • 11.02.2008
                        • 199
                        • Vracar - Zemun

Gume ces najlakse da proveris, levu gumu prebaci na desnu stranu , a desnu gumu na levu (nema veze ako gume imaju smer, tj ako je tigar sigura, ovo ti je samo za probu) ako auto vuce u kontra stranu onda su gume. Onda probaj volan tj u toku voznje (ali nadji negde put koji nema nagib, gde te sama "kosina" ulice nece vuci u neku stranu)i volan postavi malo u desno. Ukoliko tada ide pravo , verovatno je volan ostao malo kriv (desava se nije nista strasno). Kada budes pustio volan on ce po automatizu krenuti da se vraca u centar i opet ce ti vuci, znaci kada ga drzis malo u desno da li i de pravo. Posto ti pre toga nje vukao, naj verovatnije da je nesto od ova dva. Gume ces lako da probas - onda ostaje trap.

Comment

• nemanjafiat
                          CBC Član
                          • 19.11.2007
                          • 24
                          • Beograd

to i radim kada vozim moram volan da drzim malo u desno da bi isao pravo...i cim ga pustim on krene u levo da ide ..dok drzim malo udesno ide ok ...ali cim pustim ode u levo...

Comment

• Ivancho
                            CBC Veteran
                            • 11.02.2008
                            • 199
                            • Vracar - Zemun

Originally posted by nemanjafiat
                            to i radim kada vozim moram volan da drzim malo u desno da bi isao pravo...i cim ga pustim on krene u levo da ide ..dok drzim malo udesno ide ok ...ali cim pustim ode u levo...
                            Naj verovatnije da ti je volan ostao malo u stranu. Desava se to nije nista strasno. Cisto radi sigurnosti da li su ti ili da li si menjao stranu guma (levo-desno)?

Comment

• nemanjafiat
                              CBC Član
                              • 19.11.2007
                              • 24
                              • Beograd

menenjao sam gume ceo levi tocak na desni sam stavio a desni na levi...znaci nisammenjao gume sa promenio ceo tocak ...

reci mi sta da radim kako to da popravim....da ne vuce u levo..

Comment

Working...
                              X