PROBLEM GRIJANJA PASAT 1.9TDI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dražen
    CBC Član
    • 09.12.2009
    • 14
    • hrvatska

PROBLEM GRIJANJA PASAT 1.9TDI

Imam PASAT 1.9 TDI-1999.g -66kw -170000km.Duže vrijeme nemam grijanje karoserije.Mjenjao sam antifriz pošto je bio jako loš i novi termostat.Prepuhao
    sam kiler grijanja i ozračio, pregledao sam uključivanje motorića u kabini (toplo hladno klimatronik ) i to dobro radi.Mislim da je problem sistema kruženja
    vode jer nemam nikakav pritisak i donja cijev hladnjaka se ne zagrijava na radni temperaturi kao da ne otvara termostat.Molim za savjet da otklonim kvar grijanja jer zima dolazi.
  • M2fast4u
    CBC Član
    • 29.09.2007
    • 62
    • West side

Re: PROBLEM GRIJANJA PASAT 1.9TDI

Proveri dali uopste i imas termostat na motoru ili non stop vrti vodu,ili drugi problem da je zapusen unutrasnji mali hladnjak,najcesce se to desava jer ljudi sipaju svakakve gluposti da kao zapuse mesto gde im curi antifriz,a s tim naprave vise problema nego sto misle....

Comment

• NESA G
      CBC Član
      • 16.05.2009
      • 47
      • beograd

slazem se sa M2fast4u, proveri termostat a sto se tice malog hladnjaka grejanja ne znaci ako prolazi vazduh da nije zapusen
      i ja bi vozio pocasni krug ali nikako da dodjem na red

Comment

• dražen
        CBC Član
        • 09.12.2009
        • 14
        • hrvatska

Hvala na savjetu ali pošto nema kruženja vode a termostat je zamenjen , sumljam da vodna pumpa ne radi, mogučnost da krilca(plastična)
        proklizavaju i nema protoka sad ču razmontirati i videti dali je pumpa uzrok kvara.Pa ču se javiti dali ima napretka.

Comment

• dražen
          CBC Član
          • 09.12.2009
          • 14
          • hrvatska

POZDRAV!
          Pošto sam danas menjao novu vodnu pumpu, mada nije ipak uzruk grijanja ali je loš ležaj, e pa nek se nađe,a u kiler za grijanje sam nalijao nekom tekučinom i pojavilo se grijanje ali dosta slabo.Neznam koja tekučina je najbolja ako neko zna molim nek javi.Jer ipak mali kiler za grijanje je začepljen.Toliko za sada poštovani forumaši.

Comment

• dražen
            CBC Član
            • 09.12.2009
            • 14
            • hrvatska

Grijanje je proradilo i grije ko ludo,ipak sam na malim kileru grijanja dobio protok i zamenio novi termostat jer prijašni je otvarao na 94*
            a ne 87*stupnjeva.

Comment

• kristina990
              Banovan
              • 13.04.2009
              • 1066
              • Srbija

ajde da je bio otvoren pa da ne greje,ali 94?nešto mi se tu ne uklapa u priči.

Comment

• dražen
                CBC Član
                • 09.12.2009
                • 14
                • hrvatska

Pa mjerio sam ga posebno u posudi koju sam za zagrijavao sa digitalnom sondom jer meni na pasatu trmperatura ne prelazi 90* i kako bi se mogao otvoriti (logiga).

Comment

Working...
                X