Blokiranje zadnjih tockova na astri f

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dima
    CBC Senator
    • 14.02.2007
    • 200
    • Niš

Blokiranje zadnjih tockova na astri f

Za vreme ovih mrazeva desavalo mi se da mi blokiraju zadnji dobosi, tockovi se okrecu ali se paknovi ne otpuste dovoljno pa se dobosi nenormalno greju, ne mogu da se dodirnu posle jednog kilometra (bez kocenja u toku puta). Napominjem da rucna nije problem jer je i ne koristim, i da kada temperature predju plus nema nikakvih problema cak i kada vucem rucnu paknovi se normalno opustaju. Pokusao sam sa ispustanjem vazduha ali ga nije bilo, pa mi se razmisljanje krece u pravcu da je u kocionoj tecnosti mnogo vlage pa mrzne na niskim temperaturama...
    OPEL ASTRA G 1.4 16V
  • nina996
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2009
    • 324
    • leskovac

Re: Blokiranje zadnjih tockova na astri f

promeni opruge donje obavezno
    Pirke

Comment

• dima
      CBC Senator
      • 14.02.2007
      • 200
      • Niš

Gde da nadjem samo opruge? Nisam cuo da ih negde prodaju kao nove, jedino da idem kod nekog da ih pravi.
      OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• pistre
        CBC Senator
        • 19.02.2008
        • 234
        • bg, vozdovac

verovatno si podigao rucnu pa je zamrzla ali ne dovoljno da ne pokrenes auto nego dovoljno da ti ne otpusti paknove, a ako nije do toga nina je mislio na opruge u dobosu a ne od auta i imaju nove u prodavnicama opelovih delova

Comment

• dima
          CBC Senator
          • 14.02.2007
          • 200
          • Niš

Normalno da je mislio na opruge u dobosu.
          Rucnu i ne koristim, problem se javljao kada koristim noznu, jednom se zategnu paknovi i onda ne otpustaju dovoljno. Ovih dana namerno zatezem i rucnu i nema nikakvih problema.
          OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• mb12
            CBC Senator XXL
            • 06.11.2006
            • 640
            • Vrbas
            • Mazda 626 2.0 TD

Menjaj ti sve to nazad. Ja sam skoro menjao i izaslo me 50 evra, pakne, cilindri, opruge i sa sve sajlom koja je bila iztegnuta. Nema zezanja sa kocnicama i upravljanjem, jer sve ostalo moze da zeza ali to nesme ni pod razno. Tako, lepo ti to menjaj, barem za Astru nije skupo odrzavanje.

Comment

• pistre
              CBC Senator
              • 19.02.2008
              • 234
              • bg, vozdovac

nikad mi nece biti jasno cemu takav drzak odgovor a samo sam hteo da pomognem, a ne znam koliko se razumes u kola pa sam zato napomenuo da su opruge u dobosu kada sve znas zasto uopste i trazis savet, nego lepo u prodavnicu po delove pa menjaj

Comment

• mb12
                CBC Senator XXL
                • 06.11.2006
                • 640
                • Vrbas
                • Mazda 626 2.0 TD

Cekaj, na koga se ovo odnosilo? Ako je na mene, u mom postu nema ni trunke drskosti, nego samo najbolji moguci predlog sa moje strane, jer stvarno, ruku na srce, vec ako bude otvarao dobose da zameni opruge, bolje da promeni i pakne i cilindre, sto malo produzava vreme popravke, ali onda je miran 100 %.

Comment

• dima
                  CBC Senator
                  • 14.02.2007
                  • 200
                  • Niš

Odnosilo se na mene.

@pistre
                  Valjda svako iole tehnicki pismen zna da opruge vesanja nisu u direktoj vezi sa kocnicama, tako da mi mi je ta napomena bila smesna, a moja opaska nije imala nameru da te toliko pogodi.
                  Trazio sam u par radnji opruge, kazu da ih nikad nisu ni drzali, tako da cu verovatno da ih pravim ili da skoknem do neke veleprodaje da vidim da li mogu da se poruce.

@mb12
                  Paknovi su menjani skoro po recima prethodnog vlasnika, ali sam ih ipak proverio kada sam uzeo auto i tom prilikom ocistio mehanizam, jedino moze da bude u pitanju korodirali cilindar, opruge ili vlaga u tecnosti.
                  OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

Working...
                  X