opel kocnice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • moca-opel
    CBC Početnik
    • 06.02.2010
    • 3
    • beograd

opel kocnice

pozdrav svima sa foruma,super ste svi sve pohvale za sajt,ovde sam nov ali sam redovan citalac foruma kad imam vreme i kad nesto zatreba i dosta toga sam naucio.

da vas kratko upoznam sa mojim autom,u pitanju je opel kadet limuzina 90god sa motorom c18nz monopoint 66kw,ugradjen plin,180000h/km iza njega,kod mene je tri godine,zadovoljan uz neke male sitnice ali ok.

e sad jedan problem koji se vuce dva meseca unazad. odem na tehnicki provere kocnice kazu prednji dobri ali zadnji nemaju dovoljnu silu. dodje drugar rasturimo dobosi dobri ali paknovi onako kupim paknove zamenimo ocistimo sve probamo kao koci prodje nedelju dana odem opet na tehnicki kad opet isto,pitam za savet kazu moguce je da su korektori kocenja na glavnom kocionom, posavetujem se sa mehanicarem u kraju kaze razbusi kolektore kako bi zadnji cilindri dobijali vise ulja,uradim tako skinem ocistim razbusim vratim sipam ulje ispustim vazduh,probam koci,odem na tehnicki posle nekog vremena kazu dobro je imaju silu ali zadnji desni slabije,ostane tako to do pre 10dana.
    odem na tehnicki za registraciju,neprodjem zadnji levi u odnosu na desni 45%razlike i desni prednji 15%u odnosu na levi,kazu otiso cilindar glavni kocioni.
    dodjem kuci sutra dan zasucem rukave skinem prednja kljesta ocistim komplet zamenim klizace sve radi super,skinem zadnje paknove cilindri nepustaju ali ocistim i njih sve vratim. drug mi donese glavni kocioni cilindar sa stranca sa sve korektorima koji je vozen i sve bilo ok sa kocnicama namestimo sipamo ulje pustimo prirodnim padom da se napuni sve pa posle ispustali vazduh,probali radi sve koci.

pre 2dana osetim kao da mi je pedala malo pala ima ulja nepusta nigde,ajde da ispustimo jos malo ako ima vazduha ispustimo na prednjem desnom pa na zadnem levom i onda na prednjem levom dobijem ekstra papucu visoko a i tvrda ispustimo i na zadnem desnom primetim da pri prvom ispustanju izbaci ulje ali kao nesto belo sledeci put nista ali papuca padne izgubi visinu,jos malo smo se zezali oko toga odem na tehnicki papuca nisko i meka prednji koce razlika 10%,zadnji nedovoljno sile i desni slabiji od levog za35% ostalo

tako neznam sta da radim vise,ako je neko imao isti problem i resio ga neka javi ili neko ko ima iskustva ili zna kako da resim problem

hvala unapred svima
  • mexa
    CBC Veteran
    • 13.04.2009
    • 154
    • lazarevac

Re: opel kocnice

probaj zameni zadnje kocione cilindre a napred ako imas velike razlike izmedju levog i desnog probaj zameni creva kocionih cilindara,to oko kocnica kada pocne da zeza moras sve redno dok nebude dobro

Comment

• moca-opel
      CBC Početnik
      • 06.02.2010
      • 3
      • beograd

hvala sad je malo vise hladno a i dok se dodje do para pa cu i to probati, danas sam bas bio do panceva i papuca meka pola hoda nehvata nista tek od pola pedale do kraja skoro u pod,i nesvidja mi se uopste to

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

@mexa je u pravu ...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• roske
          CBC Senator
          • 08.03.2007
          • 272
          • Lazarevac
          • Alfa Romeo 145 boxer

Mexa je doktor za opela odradi to sto ti je rekao i problema nece biti

Comment

• moca-opel
            CBC Početnik
            • 06.02.2010
            • 3
            • beograd

hvala opet na savetu,sutra idem u kupovinu planiram kupiti zadne kocione cilindre,ferodo paknove,glavni kocioni cilindar, sad mi treba opet preporuka-savet gde kupiti sve ovo pogotovo glavni kocioni i zadnje kocione cilindre a da to valja,

Comment

• rudic.m
              CBC Senator XXL
              • 30.07.2008
              • 407
              • Odžaci

Uzmi samo zadnje kocione cilindre pa probaj.Oni su 400-500 din / kom. i najverovatnije je do njih.
              viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

Working...
              X