Greška na automatiku

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darkman1
    CBC Početnik
    • 17.02.2010
    • 8
    • derventa rs

Greška na automatiku

Vozim vectru B 1.6 16v sa automatskim mjenjačem.Auto dobro ide i prebacuje brzine, s tim da iz 1. u 2. osjeti se solidan trzaj a u višim brzinama manje trza kod šaltanja.U zadnjih 15 dana dva puta mi se desilo, kad auto duže stoji i malo hladnije, kad upalim neće da upali lampicu od sport moda na tabli.Kad krenem naprijed jedva krene u D moram ga ručno prebaciti u 1. da krene i neće da prebacuje automatski i ne radi kick down,to znači da je nastala greška na mjenjaču. Kad ga ugasim i ponovo upalim sve radi normalno.Kad sam kupio auto zamjenio sam ulje i nivo podesio po uputstvu za automatik koje sam našao za vectru A,filter nisam kaže majstor jako komplikovano i skupo.Zvao sam nekog specijalistu za mjenjače kaže treba promjeniti filter i prekontrolisati stanje mjenjača,ali je 200 km udaljen.Ima li iko iskustva , koliko je opasno kad nastane greška na mjenjaču, i da li se moguća opasnost povećava s učestanošću greške, tj. ako se greška ne ponovi
    da li moram ići kod majstora?
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Re: Greška na automatiku

Da, moraš ići kod majstora... Što pre to bolje. Inače će samo biti skuplja rabota da se to sredi.... Ili nađi negde "novi" polovan a 100% ispravan menjač pa menjaj....

I ja sam probao sa zamenom ulja, pa kako nije dalo rezultata... trkom kod majstora... i od onda evo 2 godine se sit navozah. Koštalo je ~200 eur da se sve uradi (delovi, novo ulje i ruke) ali sam zadovoljan rezultatom.

Znači NE EKSPERIMENTIŠI i NE ŠKRTARI... savet od srca.

Comment

• stevanbg
      CBC Član
      • 26.10.2009
      • 52
      • Beograd

Što se automatika tiče, imaš odličan servis (možda i jedini koji radi samo automatike) u Sopotu, pored Beograda. Zove se AMC Trade. Poznajem gazdu lično i čovek radi taj posao već 20 godina. Proveri cene, ali mislim da je jedan od najjeftinijih na Balkanu i šire

Evo ti link: www.amctrade.vozila.net
      Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
      Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
      Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
      Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

jedini i najjeftiniji

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Boban Najjeftiniji i najbolji dve reci koje se NIKAKO nemogu vezati uz to ime
          https://t.me/pump_upp

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

koje ulje si stavio? u taj menjač ide ATF D II

Comment

• lancia
              CBC Veteran
              • 03.10.2007
              • 114
              • Beograd
              • Lancia kappa 5.20 t

Majstor Sava na Veterniku u Novom Sadu je odlican majstor i radi samo i iskljucivo menjace
              zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• stevanbg
                CBC Član
                • 26.10.2009
                • 52
                • Beograd

Ne znam šta da vam kažem, ali jedini za koga znam da radi isključivo automatike je gore pomenuti Boban

Plus, gledao sam cene njegovih menjača i daleko su jeftiniji od ostalih....

Naravno, neću ništa da tvrdim, već mi je jedina želja bila da pomognem ćoveku u nevolji.

Aj uzdravlje!
                Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
                Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
                Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
                Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.

Comment

Working...
                X