ascona 2.0, cangrljanje kad stisnem kvacilo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

ascona 2.0, cangrljanje kad stisnem kvacilo

...cuje se kad se stisne pedala kvacila, kad podignem pedalu nogom cangrljanje nestaje. Ne mogu da ubacim u brzinu dok motor radi, ubacio sam u 2. , upalio i krenuo, posle toga ubacuje u 3. i 4. bez kvacila. Sajla je cela, pedala kvacila je malo propala ka podu. Desilo se nakon 10-ak min voznje, ubacih u ler i pedala nije htela da se vrati.

I naravno u nedelju u 5h, kad niko od majstora nije ni budan, a kamoli da radi, i to bas kad je trebalo da podjem sa drustvom na (placeno) spustanje Drinom u camcima .

Jel mogu da dijagnostikujem nesto sam ? Sta jos treba od informacija ? Izvolite slobodno, posto sam ustao u 4h i sve mi je propalo, makar mogu oko kola da cackam... svako misljenje i savet su dobrodosli.
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: ascona 2.0, cangrljanje iz menjaca

Ima li oprugu, koja vraća sajlu, odnosno polugu, kojom se pomera potisni ležaj (drucklager)? Kako se podešava prazan hod komande kvačila? Da nije otpustila matica za podešavanje, ako nema kontra-matice? Na to ukazuje niži položaj papučice.

Ako nije to, onda je havarija: potisni ležaj, korpa, ili menjač (sinhroni, zupčanici).

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

........."samo" je do seta kvačila.......99% da se raspao druk ležaj i proleteo u korpu.........pozzzz!

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

To sam zaboravio da napisem : opruga postoji samo na pedali i ona je OK. Ima maticu i kontramaticu na kraju sajle, obe sam pomerao do kraja, pedala se dize, ali kad se stisne opet se cuje.

Hvala obojici, krecem sa citanjem tema o kvacilima, to je jedino sto mogu do sutra.

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Originally posted by Vidan KV
          ... 99% da se raspao druk ležaj i proleteo u korpu.
          Ili ispali osigurači potisnog ležaja. Trebalo bi da je vidljivo, kroz neki otvor, jer se u tom slučaju, ležaj ne vraća i čangrlja i na leru. Da je proletio u korpu, teško da bi krenuo i drugom i bilo moguće menjanje bez kvačila u više brzine. Očito, da kvačilo ne odvaja.

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Zaboravih da kazem da se dosad nista nije culo, tj. nije se menjao zvuk motora kod pritiskanja kvacila. To se desilo odjednom. Kvacilo je hvatalo dosta visoko, nema sanse da nije odvajalo kako treba. Svejedno , moram na rasturanje sutra, a kad se rasturi onda verovatno treba sve zivo da se menja.

Sve sto moze parama da se plati nije skupo, strpnucu 2-3 dana od fonda za letovanje, nek ide zivot ...

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

U svakom slučaju, menjač mora da se skida, pa ćeš videti. Najmanja šteta ako su ispali osigurači ležaja. Kad sam skidao na mom vozilu, bio je samo jedan, a drugi u kućištu, ili nije postavljen, ili je ispao. To se desilo ubrzo nakon zamene komplet menjača u servisu.

Moguće da je to u pitanju, upravo što se desilo u momentu, tj kad je ispao osigurač, pa se ceo ležaj okreče oko osovine.

Comment

• VVLAJKO
                CBC Senator XXL
                • 23.07.2008
                • 484
                • Nis
                • Audi A4, Primera p12

Skini poklopac na zvonu i vidi u cemu je problem, kod tebe su ne skida menjac za zamenu kvacila.
                Ja tipujem da je ,,drug'' lager protrcao kroz korpu, mada prvo pogledaj pedalu kvacila i kljun gde se kaci sajla, hoce da pukne ili se iskrivi.
                Neka neko pritisne pedalu do kraja a ti gledaj koliki je hod poluge na menjacu, tj. koliko se pomeri poluga, ako ti se ucini nedovoljnim probaj vecim pajserom ili sipkom da pomeris polugu jos, ako uspes i ako nije prevelik otpor imas problem sa sajlom ili pedalom.
                Ili kresni motor, nategni polugu necim do kraja a neko neka proba da salta, ako upada u brzine bez krcanja set je ok.Samo neka taj sto sedi u kolima drzi jednu nogu na kocnici, ruku na kljucu i rucna povucena, za slucaj da ti isklizne pajser sa poluge kvacila-cisto da se ne bi provozao malo ispod haube.
                Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Znam jednog koji je baš ovako sam sebi izvadio dva zdrava zuba iz donje vilice(3-ku i 4-ku,čini mi se).
                  Skini poklopac na zvonu i vidi u cemu je problem, kod tebe su ne skida menjac za zamenu kvacila.

Comment

• cuore 75
                    CBC Član
                    • 11.05.2007
                    • 48
                    • Novi Sad

^^ Pa što je zijao gore,uostalom neka stavi kacigu!

Comment

• TECA
                      CBC Senator XXL
                      • 14.10.2007
                      • 2355
                      • Oz

...nema tu osiguraca potisnog lezaja, a i da je poluga napukla,ne bi cangrljalo.Mora drugi set...

Comment

• VVLAJKO
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2008
                        • 484
                        • Nis
                        • Audi A4, Primera p12

Originally posted by Stratos
                        Znam jednog koji je baš ovako sam sebi izvadio dva zdrava zuba iz donje vilice(3-ku i 4-ku,čini mi se).
                        Pisao sam malo bunovan, a malo vise mamuran pa je haoticno napisano, nisam mislio da pali auto i gleda u radu vec da samo baci pogled sa ugasenim motorom, a ako nema kanal i mrzi ga da zaleze da proba sa pajserom.

Homer J. Simpson

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Re: ascona 2.0, cangrljanje kad stisnem kvacilo

Na tudjem autu svi su hrabri, tako da je jedan od komsija pedalom nonsalantno menjao brzine uz jeziv zvuk skripanja usled trenja i smrad necega za podmazivanje koje je pokusalo da se zapali. "u bre ti sto si sitnicav, pa to moze da se vozi samo da brzo saltas brzine " .
                          Dijagnoza CBC je od pocetka bila tacna - "drug" lager je zakovao, za drugarice lamelu i korpu cemo tek da vidimo. Svejedno, ja kupujem set i sve staro ide napolje.
                          Sad mi treba neko od ovdasnjih da me uputi gde u Nisu da pazarim VALEO, LUK ili sta je vec OK sto se toga tice, a da ne bude kopija.

vvlajko ?

Comment

• VVLAJKO
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2008
                            • 484
                            • Nis
                            • Audi A4, Primera p12

LUK u DELMAX-u 018/4583-383 ili kod pivare AUTOEURO 018/4535-599 za ostalo ne znam.

Homer J. Simpson

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Samo da se pozalim malo, nakon 12 dana bez auta : majstor je na pocetku imao blago povisenu telesnu temperaturu koja je vremenom otisla u 40. Dok je jos mogao da radi, skinuo je sve, tako da nisam ni mogao da premestim auto kod drugog. Zadnjih 4-5 dana sam mu naizmenicno nosio pomarandze i rakiju kad god sam se vracao s posla. Nesto od ta 2 je pomoglo, tako da je veceras biti il' ne biti. Ako umre, moracu da nadjem neki manual za asconu , pa da trcim izmedju racunara i njegove garaze .
                              Dakle, kad ostavljate auto kod majstora, obavezno popricajte s njim da vidite kakvog je zdravlja, pogledajte da li ima podocnjake, proverite koliko dugo su mu ziveli babe, dede.... pa ljudi moji upoznao sam sve vozace nisekspresa na gradskim linijama, a na PINK taxiju sam vec osvojio nagradnu voznju !!!

Comment

Working...
                              X