Amortizeri - Astra G

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • satelit
    CBC Početnik
    • 07.08.2010
    • 4
    • Beograd

Amortizeri - Astra G

Pozdrav svima,
    Mislim da je došlo vreme za zamenu amortizera na Astri G, 1.6 benzinac. Ja sam prešao na ovima 60.000km po Srbiji, a po Italiji su prešli 110.000km, mislim da su još originalni. Auto se mnogo više naginje u krivinama a ponekad uđe u čudne oscilacije, ukoliko neravnine talasaju na određenoj udaljenosti.

Na osnovu čitanja ostalih tema, čini mi se da su Bilstein B4 dobar izbor. Da li ima još nekih modela koji su OK za astru?

Što se Bilsteina tiče, jedna stvar mi nije jasna: kod nas prednji koštaju 4930din a zadnji 3185din, dok npr. u Engleskoj (navodno) isti ti amortizeri koštaju 55 funti i 35 funti, što je oko 7000din i 3700din respektivno. Ne bih da ovo zvuči kao teorija zavere, ali praksa pokazuje da je kod nas malo šta jeftinije nego u inostranstvu (carine, mali promet itd.). Jedno objašnjenje za ovu razliku u ceni može da bude da to što se prodaje kod nas i to što se prodaje u Engleskoj nije ista roba, tj. da su amortizeri koji se prodaju kod nas lošijeg kvaliteta. Da li neko zna šta se to uopšte prodaje kod nas i zašto su jeftiniji?
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: Amortizeri - Astra G

Isto objasnjenje kao i za svu ostalu robu Jedan kvalitet dolazi na nase trziste a drugi na njihovo.

Aj pogodi ko losije prolazi, mi ili oni?
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• satelit
      CBC Početnik
      • 07.08.2010
      • 4
      • Beograd

Hm, tako mi se i činilo, da ovo što se kod nas prodaje nije isti kvalitet.

Da li ima nekog ko je stavljao te "domaće" Bilstein B4? Kako su se pokazali?

Da li ima nekog proizvođača koji prodaje isti kvalitet ovde kao i na zapadu?

Razmišljam se da odem možda do Segedina kad mi bude usput i tamo kupim amortizere. Ima li neko iskustva sa kvalitetom amortizera u Mađarskoj?

Comment

• Vlada1001
        CBC Član
        • 15.01.2006
        • 30
        • Beograd

Možeš da odeš u Autocentar Boban na Dorćolu ili negde druge gde imaju mašinu za testiranje amortizera, čisto da budeš siguran da li treba da menjaš. Ja sam pre par godina hteo da menjam amortizere na Omegi B, u jednom servisu pričali da ne valjaju prednji, u drugom zadnji. Na kraju sam ih testirao, rekli su mi da još ne treba da ih menjam, prešao sam 100.000 km sa njima, prodao kola i još uvek su ok.
        Opel Vectra C 2002
        Z18XE

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Originally posted by satelit

Da li ima nekog proizvođača koji prodaje isti kvalitet ovde kao i na zapadu?
          Ima, SACHS i mislim da je i bolji izbor kod nas.
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• satelit
            CBC Početnik
            • 07.08.2010
            • 4
            • Beograd

Originally posted by Vlada1001
            Možeš da odeš u Autocentar Boban na Dorćolu ili negde druge gde imaju mašinu za testiranje amortizera, čisto da budeš siguran da li treba da menjaš. Ja sam pre par godina hteo da menjam amortizere na Omegi B, u jednom servisu pričali da ne valjaju prednji, u drugom zadnji. Na kraju sam ih testirao, rekli su mi da još ne treba da ih menjam, prešao sam 100.000 km sa njima, prodao kola i još uvek su ok.
            Svakako sam mislio da ih proverim pre nego što ih budem menjao. Jedan prijatelj mi je savetovao da su za zamenu, u Opelu je neki majstor onako odokativno procenio da nisu baš najbolji ali da mogu da se voze (zaljuljao auto, nije ga dizao).

Originally posted by M-power
            Ima, SACHS i mislim da je i bolji izbor kod nas.
            Da li može neka preporuka gde se raspitati za Sachs, može i na privatnu poruku ako je protiv pravila foruma objavljivati imena firmi.

Pozdrav

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

Posalji poruku coveku iznad tebe koji te je i posavetovao, a imas i njegove teme viewforum.php?f=242 kod njega je i brzo i povoljno, nema greske.

Comment

• mexa
                CBC Veteran
                • 13.04.2009
                • 154
                • lazarevac

ima li ko iskustva sa optimalom,kako su se pokazali

Comment

Working...
                X