Kadet-prekratke brzine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Borris
    CBC Početnik
    • 16.09.2010
    • 3
    • Subotica

Kadet-prekratke brzine

Pozdrav.
    Imam opel kadet karavan, u njemu je bio 1.6 dizel motor. Taj motor je propao, i kupio sam polovan 1.8 benzin zajedno sa menjacem.
    Ugradio sam ga sa originalnim menjacem, ali su mi brzien jako kratke... izmenjam prve 3 brzine dok sam na 30 na sat, u cetvtu ubacijem na 45, a sa 60 po gradu ladno vozim u 5-oj na 1900 rpm... Najveci problem je sto na otvorenom u 5-oj na 80 on ima 3000 rpm, pa tu dolazi do vece potrosnje... ne daj boze da izadjem na autoput, ima da stajem na svakoj benzinskoj... xD Naravno motor vuce kao lud, slajfije u 2, ako je malo klizaviji kolovoz, i u trecoj... E sad, taj motor je bio na askoni, koja je mnogo laksa, i ima vece tockove, da li je to mozda problem, mada mi neki kazu da to nema veze...
    Imam ja menjac od dizela 1.6 pa raqzmisljam njega da ugradim, majstor mi kaze da ce manje da trosi auto, a i da cu resiti problem sa kratkim brzinama, jer dizel radi na manjim obtajima...
    Ima neko neki savet? Interesuje me da li da stavim taj od dizela, ili da ne diram nishta...
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Re: Kadet-prekratke brzine

Moja auto fabricki ide 120 na 3800 obrtaja

Ako neces da menjas menjac stavi vece tockove tj veceg obima...E onda ce cajger da laze tj pokazivace tacno jer na kadetu inace laze ko blesav

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Tesko da je 80km/h pri 3000rpm u 5-oj normalno
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Pa ni ne moze da bude normalno 80km/h na 3000o/min ako je na 1900o/min 60km/h. Moze biti samo blizu 90km/h
        Sad nisam jedino shvatio da li je menjac stari od dizela ili od 1.8 benzinca kupljen sa motorom?
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Borris
          CBC Početnik
          • 16.09.2010
          • 3
          • Subotica

Znaci bio je u njemu dizel 1.6 sa svojim menjacem, a kupio sam benzin 1.8 isto sa svojim menjacem...
          I stavio sam benzin sa svojim menjacem.. znaci trebalo bi da je original, ako taj pre mene nije menjao...

Comment

Working...
          X