Automatski menjac na Pasatu B5.5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Goran_
    CBC Početnik
    • 16.10.2010
    • 3
    • Kragujevac

Automatski menjac na Pasatu B5.5

Imam problem sa rikvercom na automatskom menjacu. Auto je 2001. godiste, 130ks, 5-stepeni menjac tiptronic. Kada ubacim u rikverc ako je na uzbrdici, ne moze da krene. Ako dam malo jaci gas, kao da nesto lupi i izbaci. Na ravnom putu mogu da podjem bez gasa, ali npr ako treba da se popnem uz ivicnjak sa priljubljenom zadnjom gumom, nema sanse. Raspitivao sam se oko cene polovnih menjaca i krecu se od 400-1000e, sto je bas veliki raspon. Sta mi vi preporucujete, reparaciju u nekom servisu (i kojem), ugradnju drugog polovnog menjaca, ili pak prelazak na manuelni? Znam otprilike koliko bi me kostali mehanicki delovi za manuelni, ali nisam siguran sta mora da se menja u elektronoci (tipa kompjuter i sl).

Unapred zahvalan.
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Re: Automatski menjac na Pasatu B5.5

Tesko pitanje,popravka i eventualna reparacija ce da kosta i vise od 1000.Polovan,macka u dzaku,a slicno ce da kosta.Manuelni zahteva plivajuci zamajac i prepravke...opet tu negde sa cenom.Izbor je tvoj

Comment

• Goran_
      CBC Početnik
      • 16.10.2010
      • 3
      • Kragujevac

Originally posted by TECA
      Tesko pitanje,popravka i eventualna reparacija ce da kosta i vise od 1000.Polovan,macka u dzaku,a slicno ce da kosta.Manuelni zahteva plivajuci zamajac i prepravke...opet tu negde sa cenom.Izbor je tvoj
      a) Za popravku su mi rekli da ce da kosta izmedju 350 i 500e, tacno ce se znati kad se otvori menjac. Princip je: otvore, vide sta je, kazu koliko kosta, ako mi je skupo, vracaju kako je bilo, i nista ne placam. Problem sa ovim je sto se ne reparia ceo menjac, vec samo taj deo za rikverc. Mada mi napred dobro prebacuje, opet se ne zna koliko ce jos dugo izdrzati.\

b) Kupovina polovnog - nudili su mi kao nov VW original (dobijem racun kada je ugradjen u auto koji je slupan), menjac kosta 900e + plus ugadnja oko 100e = 1000e

c) Ugradnja manuelnog sa polovnim delovima bi me iznela oko 700-800e sto se tice mehanicara. Jedini problem je sto ne znam da li je racunar od manuelnog isti kao i racunar od mog, tj. da li je to samo opcija u programu: manual or automatic. Ovde cak i da se za godinu dana pokvari neki od polovnih delova, opet ce me mnogo manje kostati nego da radim ponovo automatski (tu je svako otvaranje minimum 500e).

Mene interesuje sta bi ste vi uradili da ste na mom mestu i zasto?

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

1.Raspitao se za dobar servis koji to opravlja i njima poklonio poverenje uz razun i garanciju.
        2.Manuelni odpada jer moze da se iskomplikuje to sa racunarima
        3.Polovan,ako imas poverenja u te sto ti nude,na svoj rizik

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

popravka automatskih menjaca AMC Sopot rade to profesionalno vec 15 godina ,garancija 6 meseci

Comment

• chobo13
            CBC Senator XXL
            • 01.05.2009
            • 1274
            • pozega,srbija
            • AUDI,VW

imam istog pasata sa istim problemom i raspitivao sam se jos pre god dana sta mi je ciniti.cifre su se kretale od 350 do 2000eura za popravku!posto zivim i radim u pustoj provinciji,jos nisam nasao adekvatnog vremena da odem u metropolu da resim taj problem.kako je vreme odmicalo,ja ga svikoh kako da se ophodim sa tim rikvercom ne bi li me negde ostavio tako da ga vozim vec vise od godinu dana i predjoh nekih 30kkm!imam broj nekog majstora iz okoline metropole do koga sam dosao uz preporuku drugara i sa kojim sam stupio u kontakt,on mi je bio onako najrealniji i najotvoreniji po pitanju problema.rekao mi je da moze da otkloni kvar bez skidanja menjaca,al da ce ga prvo pogledati i da ce mi tad reci sta i kako!
            trebalo bi u narednih mesec dana da se provozam do bg pa da vidim na sta ce da ispadne!svikao sam ovog automatika i isprva sam hteo da ga prepakujem na manual,al posto nije klasican automatik,odustao sam jer mi odgovara zbog ovih ogranicenja,radara,gradskih guzvi i naravno slobodne desne ruke u nekim eksplicitnim momentima kad je prisutna saputnica!!

Comment

• Lazar
              CBC Član
              • 18.03.2010
              • 35
              • Novi Sad
              • Ne

Imam Audi sa automatskim menjacem i upravo sam odradio servis na njemu. Kada sam od majstora cuo cifru ako mi se nesto desi koliko ce da kosta popravka/reparacija dosao sam u istu dilemu. Ono sto ti mogu reci je da u Novom Sadu postoji majstor koji radi popravku bolje reci reparaciju automatskih menjaca. Lik kompletno reparira menjac, menja sve sto je za menjanje i na svoj rad daje garanciju od 250 000 kilometara, naravno on svoj posao dobro naplacuje. Za moj je rekao da bi tako nesto kostalo 1600e. Za njega sam cuo sa vise strana da je odlican majstor, ali kod njega nema krpljenja, on menja sve. Ako se odlucis za ovu varijantu imas sigurnog majstora.

Comment

• Geti
                CBC Početnik
                • 26.02.2011
                • 1
                • Presevo

Re: Automatski menjac za Golf 1.9 TDI *DI crvena*

Imam problem sa menjaci. Menjac je automatik tiptronik. U sabale kad palim auto nese menja brzina samo na drugu, posle ide dobro, kad auto se greje. Ko moze da mi kaze neki broj ko se radi dobro sa automatski menjaci. HVALA i jos nesto i ulje i sve menjaosam i opet ne radi.

Comment

Working...
                X