upao pinjol u menjac, golf II dizel

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • heraldo
    CBC Početnik
    • 04.11.2010
    • 2
    • Becmen

upao pinjol u menjac, golf II dizel

naslov sve kaze, elektricar koji je proveravao sajlu i pinjol nije dobro vratio isti nakon cackanja, pretpostavljam da mora da se rastavi menjac da bi se izvadio i ponovo namontirao. interesuje me samo da li je bezbedno voziti u takvom stanju tj. da li otpali pinjol moze da dovede do kvara na menjacu (zaglavi se negde i sl.)? ovo pitam jer bih zeleo da znam da li mogu da ga odvezem do servisa ili da ga slepam
  • ragazzoni
    CBC Senator XXL
    • 24.02.2009
    • 774
    • Obrenovac i okolina
    • Opel Omega 2.0i-16v

Re: upao pinjol u menjac, golf II dizel

Vrlo nezgodna stvar, najbolje da se nije dogodilo. Kao trun u oku, može a i ne mora da pravi problem. On je plastičan i ne bi trebalo da smeta i ako ga zupčanici pojedu, a ako si se odlučio da skidaš menjač, nema pravila, možda ga zupci smrve već prilikom startovanja motora, kilometraža je nebitna. Može da pravi problem. Odluka je tvoja
    ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
    Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• bukvic
      CBC Član
      • 04.04.2010
      • 61
      • sjenica

Kakvo otvaranje menjača, šta misliš zašto je plastičan? Samo vozi šteta ti je sva samo što moraš kupit drugi. A stari ima da umelju zupčanici tako bezbolno kao da nije ni upao.

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Moze da se zaglavi na nekom glupom mestu i da onemoguci ubacivanje u neku brzinu. Pricam iz iskustva, takodje upao pinjon na G2, i posle nedelju dana se zaglavio u rikvercu. Bila je zanimljiva voznja do majstora, bio mi je vrat ukocen tri dana
        Lek: skidanje menjaca, vadjenje plastike, vracanje menjaca, jer nikad ne znas gde moze da teproda, a velike su sanse za to.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• cuculo
          CBC Član
          • 03.09.2009
          • 61
          • Prilep Macedonija

zdr

Iz licnog iskustva kao majstor savetujem te da ispustis ulje od menjaca da se iscedi skros, lampu u ruke i pokusaj da ga lociras ako nisi ga vozio tu je negde,kada se ispisti ulje vidi se i sa pincetom ga izvuces napolje ako ga nema sve van i protresi menjac naopacke nemora da se rasklapa menjac ispace sam (ako se negde nije zaglavio)pozz.

Comment

• heraldo
            CBC Početnik
            • 04.11.2010
            • 2
            • Becmen

hvala na savetima, pokrenuo sam masinu i izgleda sasvim samleo pinjol jer (za sada) nigde ne zapinje, sve brzine lepo rade ali, da ne bih razmisljao da li su ga zupcanici fino usitnili i da li ce da me ostavi negde ipak cu (za svaki slucaj) prvom prilikom otvoriti menjac i prekontrolisati.
            pozdrav svima

Comment

Working...
            X