Šrafovi za alu felne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uča
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 168
    • Kruševac

Šrafovi za alu felne

Drugari, pazario sm neke AEZ felne za kadeta. Uvideo sam da su standardni šrafovi kraći. Danas sam nabavio neke šrafove koji su poprilično dugački i treba ih skratiti na odgovarajuću meru. Prvenstveno se odnosi na prednje točkove jer je debljina diska veća u odnosu na debljinu doboša. Pošto planiram da mi drugar skrati šrafove na strugu na odgovarajuću meru interesuje me da mi neko kaže koliko treba da bude dugačak šraf tj, koliko treba da viri iz felne kada se stavi u nju a da pritom lepo drži celom dužinom navoja. Moja procena je da treba da budu duži 5-6mm u odnosu na standardni. Naravno da je to odokativna procena i da je potrebno precizno merenje, ali verujem da su i drugi imali isti problem - pa da skratim proces merenja i odmah pređem na skraćivanje šrafova.
    Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Šrafovi za alu felne

koliko treba da viri iz felne
    Pazi, debljina diska+eventualno ako ima dištanc debljina ploče+dubina navoja (7-12mm) u zavisnosti od glavčine. Skini točak pa šubler u ruke...

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Navoj treba da makar 1cm ulazi u glavcinu/maticu.

Ako je korak navoja 1,5 to je 6 okreta kljuca, za korak od 1,25 to je 8 okreta.
      work in progress

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

A da ti lepo ne bi poginuo i jos nekoga poveo sa sobom...daj tom strugaru da izmeri ili promeni strugara. Odokativnih metoda nema kad su tockovi u pitanju !!!
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Uča
          CBC Veteran
          • 24.01.2008
          • 168
          • Kruševac

Naravno da ništa odokativno ne radim. Zato sam i pitao ovde i tražio vaše mišljenje. Jutros sam bio kod drugara strugara, sve smo lepo premerili i ostavio sam mu šrafove da ih uradi na propisnu meru. Čak smo ostavili i da viri s druge strane jer ne zakačinje nigde. Šrafovi prolaze celom dužinom navoja. Rešen problem dubinskim merenjem šublerom. Hvala svima!
          Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

Working...
          X