VW GOLF 2 - lupkanje tocka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 2Busy
    CBC Član
    • 19.12.2010
    • 44
    • Novi Sad

VW GOLF 2 - lupkanje tocka

evo,sad se vratih sa posla.Startovah svog Deku (VW GOLF 2),po ovoj ciči zimi.Kad sam krenuo,osetio sam,posle par stotina metara,kako mi poskakuje.Mislio,sam pocepala se nova Wintera,ali nije.Guma je i dalje propisno napumpana,ali auto jako poskakuje i čuje se kako lupa u dodiru ovog desnog zadnjeg točka sa podlogom?Da li je neko imao sličnog iskustva,da nije riknuo amortizer?Pomoć!
  • aivan
    CBC Senator
    • 28.02.2006
    • 247
    • Bograd, Mirijevo

Re: VW GOLF 2 - lupkanje tocka

Imao sam ja slicno iskustvo, ispostavilo se da mi se ekser zabio u gumu, pocelo je da lupa u poskakuje. Stao sam na prvoj pumpi i opipao tocak i eto ga ... poveliki ekser lepo zakucan unutra na sred gume, naravno odmah sam zamenio tocak a guma je polako ispustila kasnije.

Dakle, da nije i tebi nesto tako banalno?

Ako ne "lupa" u ritmu voznje vec samo na rupama onda pogledaj oprugu i amortizer, mozda se vizuelno vidi sta je problem. Probaj i da zaljuljas gore dole taj kraj auta .. ako se ljulja onda je to to.
    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Ja sam pre dva dana upalio auto izasao iz garaze, i na svakoj neravnini nesto lupi na tocku kao da nemam gumu, izadjem pogledam sve ok, zaljuljam prednji kraj i cujem da levi amortizer kao da udara u nesto metalno tj. kao da sastavlja do kraja. Zakljucak = amortizer los i usla voda pa zaledila, resenje = zamenio amortizer
      To se desilo meni, ne mora da znaci da je isti slucaj i kod tebe

Comment

• 2Busy
        CBC Član
        • 19.12.2010
        • 44
        • Novi Sad

Hvala vam.Daj Bože da je voda zaledila oprugu!Danas mi je takođe lupao.Kolege sa posla kažu da je zbog niske temperature zaledilo ulje.Moraću da sačekam da bude u plusu,pa da vidim da li da promenim amortizer.A baš mi se nedaju pare za njega...

Comment

Working...
        X