Audi 80 1.8s vuce u stranu..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cp86
    CBC Početnik
    • 04.01.2011
    • 5
    • srbija

Audi 80 1.8s vuce u stranu..

Imam Audi 80 1.8s 91` sa servom.
    Pre neki dan vozeci oko 80km/h udarim u ivicu trotoara. I naravno cuje se udarac. Kasnije primetim da se ne okrece kako treba i da volan stoji pomeren za odprilike 1/3 a ide pravo.Pogledam tockove ono jedan pravo a drugi iskosen malo.Oteram kod majstora i on ispravi tockove, izbalansira nesto pod libelu izjednaci izudara ga , neznam ne razumem se i to za 1h =500din.Mada volan ne stoji bas na sredini (kao sto je pre) vec iskosen nekih 2cm.
    Probam ja cini mi se ok.Medjutim posle primetim da vuce malo u desno (sa te strane je i udaren) i da se malo teze okrece.
    E sad citajuci ove forume po netu, uplasim se da nije servo ili letva.(kolko sam primetio kostaju preko 500e).
    Ako jeste slucajno jedan od ova dva, da li bi trebalo da bude otezanije okretanje volana, pucanje (zvuk neki) ili curenje ulja posto niceg od toga nema? Ako nije to sta bi drugo moglo da bude???
    Volan se i dalje tesko okrece kada su kola ugasena i mnoogo lakse kada rade.

Hvala svima!!! pomognite mi da se ne sekiram....
  • mistermobil
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2008
    • 469
    • pecinci

Re: Audi 80 1.8s vuce u stranu..

Volan se tesko okrece kad motor ne radi jer ti ne radi servo tada.otidji kod nekog vulkanizera da ti izbalansira gume i vidi da li je felna kriva
    Ko leti,vrijedi
    Ko vrijedi,leti
    Ko ne leti,ne vrijedi..
    (Grunf,TNT..)

Comment

• cp86
      CBC Početnik
      • 04.01.2011
      • 5
      • srbija

Bio sam kod vulkanizera i izbalansiro mi je gumu. Ispravio je felnu i vulkaniziro je malo.
      Ali plasim se da nije nesto mnogo skuplje i komplikovanije iako se nista ne cuje i ne curi.
      Da nema veze sa tim sto volan ne stoji kako je stajao ili je to posledica necega???
      Hvala!

Comment

• aivan
        CBC Senator
        • 28.02.2006
        • 247
        • Bograd, Mirijevo

Ocigledno ti je trap "pomeren". Potrebno je centriranje trapa. Kako je to majstor "izudarao" "pod libelu" .. to tako ne ide.

Idi dole i servis kod Maki-ja (na izlasku iz grada prema Zajecaru), plati centriranje trapa (opticko ili lasersko, svejedno, zaboravih kakva im je masinerija, nebitno ...) i bice kako treba (cena je verovatno 1000-2000 din.)

pozz
        Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• cp86
          CBC Početnik
          • 04.01.2011
          • 5
          • srbija

Jel to definitivno znaci da nije nista drugo osim toga? Da iscentriram trap trebalo bi da bude ok?
          Mislim, da je letva ili servo volan ne bi iso lako (mada je sad malo teze nago pre).
          I koliko moze da kosta ta letva i servo za jaje?
          Ako je neko imao slican problem neka mi napise doktrine toga....

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

nista nije definitivno.
            ja sam imao slican problem ,ali meni volan nije stajao ukoso.posle silnih centriranja,menjanja kugle ,balansiranja itd.. ispostavilo se da je kriva sipkica amortizera. od udarca se iskrivila vrlo malo.. i vuko auto u tu stranu,a nije pustao ulje.
            ali to je samo jedna stvar koja moze da bude,.. treba kod dobrog trapadzije da stavi na masinu za centriranje i unese se u problem.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• cp86
              CBC Početnik
              • 04.01.2011
              • 5
              • srbija

A sad ako se ignorise ovakvo stanje, do cega se moze u krajnjem slucaju doci i koji je najgori moguci scenario?
              Jel nije problem da ja vozim tako , a da se nekom pukom srecom vrati kao sto je bilo....???
              Ipak meni servo i dalje radi, ne trese i pucketa nista samo to sto vuce malo u stranu a pri tom volan stoji malo iskoseno...
              Da li bi se promenilo nesto ukoliko bi vratio volan na `normalu`?

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Oštetio si trap mehanički i nema tu ništa "na sreću da se vrati " nego mora da se popravi......ako se ignoriše može doći do saobraćajne nezgode......
                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• cp86
                  CBC Početnik
                  • 04.01.2011
                  • 5
                  • srbija

Hvala na ovim savetima....Otici cu kod majstora i videcu...
                  Najvise me zabrinulo to da nije `neko mnogo` vece ostecenje...A koliko sam mogao da zakljucim da nije, vec samo trap da sredim...
                  Hvala....

Comment

Working...
                  X