Cekaj malo ,pa gde se izgubi odjednom garancija kao uslov posla???
Pitanje si postavio zasto ne daju garanciju ako ne menjam zamajac,znaci da je ona bila vazan "detalj"
Mnogo jeftinije mozes da radis na svoju odgovornost sa 'potrebnim" delovima,samo ako se pokaze da ti jeftiniji i ne rade najbolje onda sleduje veliko razocarenje u vidu ponovnog placanja one prve cene......
Skoro sam imao slucaj gde je musterija trazila zamenu seta i iako nije bio totalno propao zamajac pristao je na zamenu i to Valeo koji je 1 ugradnja. Sve sam sklopio i onda kad sam stisnuo kvacilo video da to ne radi kako treba,pa onda opet skidaj menjac,pa vracaj uvozniku pa angazuj nekoga da brze urade defektazu da nije osteceno nestrucnom montazom pa vracaj nazad..........divan dan
E sad zamisli da stavis te jeftinije delove i oni ti kazu nema vracanja jer nije OE i nije radio nas servis .Ne mora da znaci da ce da se desi,ali cim se toliko raspitujes mora da i tebe "oce"
Ajde ovako ,jedno moje iskustveno pravilo ,delovi koji funkcionisu a iz prve ugradnje su i nedaju znakove tj simptome da su pokvareni NEMENJAM preventive radi.Razlog je nase trziste tj ponuda rezervnih delova cije je poreklo i kvalitet tesko odrediti a majstori ko majstori ugradjuju ono sto imaju a jos ako kapne neki procenat od prodaje dela onda sve to lakse ide ...
Cekaj malo ,pa gde se izgubi odjednom garancija kao uslov posla???
Pitanje si postavio zasto ne daju garanciju ako ne menjam zamajac,znaci da je ona bila vazan "detalj"
Mnogo jeftinije mozes da radis na svoju odgovornost sa 'potrebnim" delovima,samo ako se pokaze da ti jeftiniji i ne rade najbolje onda sleduje veliko razocarenje u vidu ponovnog placanja one prve cene......
Skoro sam imao slucaj gde je musterija trazila zamenu seta i iako nije bio totalno propao zamajac pristao je na zamenu i to Valeo koji je 1 ugradnja. Sve sam sklopio i onda kad sam stisnuo kvacilo video da to ne radi kako treba,pa onda opet skidaj menjac,pa vracaj uvozniku pa angazuj nekoga da brze urade defektazu da nije osteceno nestrucnom montazom pa vracaj nazad..........divan dan
E sad zamisli da stavis te jeftinije delove i oni ti kazu nema vracanja jer nije OE i nije radio nas servis .Ne mora da znaci da ce da se desi,ali cim se toliko raspitujes mora da i tebe "oce"
Ne znam gde vidis da je uslov garancija, to nigde nisam napisao? Moje pitanje je bilo da li svi servisi uslovljavaju garanciju na kvacilo zamenom zamajca, jos malo sam se raspitao i vidim da je to ustaljena praksa. I to postujem, sad je na meni da procenim rizik, ako se zeznem niko mi nije kriv. U principu izgleda da svi imaju iste delove, samo je na jednom mestu set kvacila valeo i on je dosta skuplji ne znam da li je to opravdano?
Ovako stoje stvari Servis br.1 Set kvacila - 18400, Zamajac - 52000, hidrolezaj -17500, sitni delovi -3000, ruke -15000, ukupno 105900 Ovde su sve luk delovi. Garancija na sve 12 meseci.
Servis br. 2 Set kvacila 20800 (valeo), Zamajac 49600 (luk) Hidrolezaj - 14400, ruke 7500 nisu spominjali jos neke deleove. Ukupno 92.300. Garancija na sve 12 meseci.
Opcija 3 pronasao sam u jednoj radnji delove po ovim cenama, Set kvacila 16000, Zamajac 44.900, hidrolezaj 15.700 svi delovi su luk ili sachs i valjda imaju garanciju 12 meseci. Moram da proverim da li oni imaju svoj servis i kako tu tacno stoje stvari sa garancijom, ako nemaju svoj servis?
Meni je za sada naizglednija varijanta da zmenim set kvacila i hidrolezaj, a zamajac samo ako je stvarno za zamenu.
Ma samo opusteno covece,lepo pronadji dobrog majstora za opele procesljam malo opelov forum i sigurno ces iz iskustva drugih naci nekog korektnog majstora.Konkretno u tvom slucaju ako je zamajac dobar zamenis set i to je to,ja sam imao pozitivna iskustva Sa valeom ali to je bilo na Peugeot vozilima.
Pa da kad je u jednoj komponenti i lezaj i hidraulika... a inace, za cenu lezaja moze skoro da moze da kupi i montira set... Ja bih, opet kazem, rizikovao.
"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Ma ok, poznato je da i da su isti kod Opela trajniji, ali gradska vožnja prvo ubija taj ležaj, zatim plivajući i tek na kraju set kvačila. Zavisi od modela, ali je to otprilike ta relacija.
Da su mi ruke 50 evra, ne bih razmišljao, ovako...
Comment