Felna nema veze sa time da li je to veliko ili nije za auto... Jedine stvari koje su bitne su obim i sirina guma... Obim treba zadrzati fabrickim, a sirinu guma odrediti prema svojoj potrebi... Drugo je to sto neko trazi neku udobnost pa misli da ce balonom to da postigne, ali iz licnog istustva znam da za nase uslove i za neke preformanse treba teziti da profil bude oko 100mm... Na udobnost iz mog istustva vise negativno utice smanjeni obim i sirina guma nego nizi profil guma... Inace moj drug ima 185/55 na 5.5j, tako da nije nikakav problem staviti 195/50 na 6j
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Inace i sama velicina profila ne mora da znaci da ce neki veci biti udobniji, posto ja sam prosao da iako nisam menjao dimenziju guma (175/55 R15) promenio sam samo proizvodjaca i napred sam duvao pre 2.1 a sada moram 2.4bara iako je ista dimenzija...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Zaista se oseti mala razlika.
Isto tako sam jednom prilikom na svom,sada bivsem autu, tj. CRX-u imao 195/50 R15, pa sam presao na 195/55 R15.
Kad sam stavio 55, malkice je auto postao `meksi`.
Naravno, ovo sve se odnosi na normalnu, svakodnevnu voznju. Bez divljanja. Kreni, stani, skreni i sl.
Kad se jace cepa po gasu i krivinama, tu je vec druga prica.
Poz, sve najbolje svima i nadam se da ce pokretac teme imati finansijske mogucnosti da uzme ono sto zaista zeli.
Cek, vozio si isti auto sa istim gumama, istog proizvodjaca, isti model, isto stanje, isto godiste i jedino sto se razlikovalo jeste dimenzija ?
Ako i samo tako, ako kazes da si si osetio razliku mozemo da zakljucimo da se 195/50 razlikuje od 185/55.
Ja tvrdim da ne moze da se oseti, ali sta ja znam, ja to na osnovu teorije, u praksi nisam probao
Kazem da nisam imao prilike da probam iste pneumatike u razlicitm dimenzijama, niti dovoljno razlicith 195/50 i 185/55 da donosim zakljucke.
Zato zakljucujem na osnovu teorije, a ona kaze da se razlika jako tesko moze osetiti.
Hvala na komplimentu, jesam uporan, pogotovo kada neko krene da tvrdi nesto bez osnova a ja se ne slazem
Pozdrav i tebi.
Comment