Molio bih sve one koji su u prilici da pomognu svojim iskustvima u izboru amortizera, njihovim karakteristikama i cenama, . Takođe ako neko ima iskustva u testiranju amortizera, da opiše gde su to radili .
Amortizeri (ponovo)
Collapse
X
-
Re: Amortizeri (ponovo)
Pošto je testiranje ?
Meni je u nekoliko servisa rečeno da se Bilstein kopira kao akumulatori Bosch, a Monroe je "srednja žalost" za moj model auta, pa sam kupio KYB i mislim da se više ne može očekivati od ne-sportskih amortizera. Prošlog leta su bili oko 45-50 eura po komadu za Golfa 2 1.3.
Comment
-
-
Kod mene se nigde ne testiraju posto niko nema uredjaj,a sto se tice kvaliteta Monro je dobar ali je previse tvrd za nase puteve pa kad ugradis coveku on gundja da je gore nego sto je bilo,optimal je solidan ali nije trajan,bilstajn je za nase puteve ekstra pricam i iz licnog iskustva vozio sam ih 3god i zadovoljan e kajaba je vrlo retka kod nas ali je licno mislim ekstra.za ostale nisam siguran ali mislim da su dobri i gabriel,supra.mislim da za odnos cena kvalitet bilstajn broj jedan.pozPirke
Comment
-
-
Ja sam pre dve godine menjao na mom Stilu,imao je monroe i stavih mu kayaba excel.razlika u ceni je nekih 70 evra skuplji i kayaba su nesto udobniji,cini mi se meksi.jedino mi se ne svidja sto pri naglom dodavanju gasa prednjica mu malo vise dize,a sa monroe to nije radio.
Comment
-
-
Ima li neko iskustva u zameni orginalnih za dati tip vozila, sa nekim od drugog proizvođača? Da li ima neko možda uporednu tabelu više proizvođača amortizera, šta ko preporučuje za određen tip vozila? Svaki od proizvođača ima u ponudi nekoliko opcija za određen tip vozila, pa bi bilo interesantno da dođemo i do takvih iskustava.''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Jedini primer koji sa sigurnošću mogu da iznesem je zamena loših fabričkih za nove. Koliko je to merodavno u ovom slučaju,nisam siguran,pošto kontam da želiš da uporediš utiske o karakteristikama ispravnih amortizera raznih proizvođača i modela na jednom (bilo kojem) tipu auta.
Comment
-
-
Sachs i KYB fenomenalni
Monroe se reparira u bugarskoj
Febi bilstein se reparira u rumuniji i turskoj
Gabriel dobar ako dolazi iz francuske, izbegavati one koji su napravljeni u juznoj africi i argentini
AL-KO tvrdi ko kamen
Comment
-
-
Originally posted by StratosJedini primer koji sa sigurnošću mogu da iznesem je zamena loših fabričkih za nove. Koliko je to merodavno u ovom slučaju,nisam siguran,pošto kapiram da želiš da uporediš utiske o karakteristikama ispravnih amortizera raznih proizvođača i modela na jednom (bilo kojem) tipu auta.
Ima li neko iskustva i kakva sa MONRO, KYB, KONY I SL???''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!
Comment
-
-
Ja preferiram Sachs i Koni.
Koni kao set za "uličnu borbu"i Sachs za fine porodične ljude,kao što smo recimo ti i ja
Ne opterećujem se šta je original.
Sachs je u standardnoj varijanti nešto tvrđi ( možda je samo utisak) nego većina fabričkih,koliko sam ja to nešto isprobavao. Zato mi se i dopada.
Za KYB čujem dosta dobrih mišljenja.
Comment
-
-
Zaobidji Bilstein! Macka u dzaku, ako te usssere OK u suprotnom bolje da si repario svoje stare. Dva puta se opekao i ispao majmunEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Ja mogu da kazem neka iskustva sto se tice sachs-a posto sam pre jedno 10 godina radio kod ovlascenog dilera tog proizvodjaca par godina. U to vreme mislim da je bio najozbiljniji pristup trzistu ali je problem bio zbog malo vece cene od nekih drugih. I dalje mislim da postoje tri ovlascena dilera i znam da imaju direktnog predstavnika koji kontrolise trziste kao i eventualnu pojavu nekih falsifikata.Ovlasceni prodavci i serviseri prolaze obuku i upoznavanje kao i redovne neke seminare. Sachs se ugradjivao kao prva ugradnja u bmw-a,wv,mercedesa i jos ponekog proizvodjaca ali ne mogu tacno da preciziram jos i kog, davno bese. Sto se tice kupovine predlazem samo kod ovlascenog dilera jer tu nema bojazni od falsifikata. Za recimo godinu dana secam se da je bila jedna reklamacija i to u vezi nekog volvoa i to ne sachsovom greskom vec se ispostavila nestrucna ugradnja. Inace radi za skoro sve automobile na svetu kao zamenske pa cak i za yuga, ali kod nas su najvise zastupljeni za nemacki program i mislim da su jako kvalitetni i da imaju dobar garantni rok.
Pored zamenskih amortizera u svom programu imaju i sport setove za razne namene ali ne i za sva kola pa treba proveriti cene kao i za modele i mislim da se uglavnom porucuju.
Sto se tice masine mislim da je bas njihova u centru boban.
Comment
-
Comment