poz svima, imam sledeći problem. negde krajem prošlog leta/početkom jeseni provalio sam da se desni prednji točak greje, dok je levi hladan. skapirao sam da je neki kvar oko kočnica, da se možda cilindri ne vraćaju, pri čemu je auto i dalje normalno kočio. posle nekog vremena kod majstora sam zamenio diskove, pločice, klizače, stavljene su i gumice za prašinu, doliveno je novo ulje u sistem+izbačen vazduh a klješta očišćena. međutim, kako je počelo toplije vreme primetio sam da se sada obe felne greju. auto ok koči, mada kad se felne ugreju već počinje slabije da hvata. ikakav savet (osim da vozim još pažljivije i izbegavam duga putovanja)? hvala u napred
Grejanje felni, opel kadet 1.3 '87
Collapse
X
-
Re: Grejanje felni, opel kadet 1.3 '87
U principu moraju malo da se greju,a da bi bio siguran da je sve u redu pusti ga da ide polako na leru i vidi da li auto SAM koci,ako se to ne desava,onda je sve u redu.Posto si sve to izmenjao ne bi trebalo da bude problema.
-
-
Zaglavljuju cilindri u kocionim klestima(2 mala i jedan veliki)...ciscenje i podmazivanje,uglavnom resava problem za krace vreme...kupi cilindre(2 mala ces naci u prodaji),za veliki ne znam sad,ali pre par godina mogao je samo da se poruci i bila je cena nesto ogromna...u pakovanju idu i gumice i mast...to sto losije koci kad se zagreju,stavi dot 4 ulje poznatijeg proizvodjaca(ne bi me cudilo da ti je majstor nalio uhk2)...disk plocice stavi lucas ili ferodo(malu privredu izbegavaj)...sa istim autom po Kosutnjaku divljam redovno,greju mi se sva 4 tocka ali o popustanju kocnica ni reci
Comment
-
-
u leru ide kao blesav, ne osećam nikakvo kočenje. inače stavljeni su novi cilindri sa sve gm mašću koju su mi preporučili da uzmem, dok sam pločice uzeo u auto misu i u pitanju su neke poljske.što se tiče košutnjaka, i sam sam se tu pre neki dan vozio sa društvom, pa sam tu provalio koliko se zapravo greju i da je vreme za cbc.rs a onda i majstorainače nije da je zaustavni put, kad se ugreju, +25m, koči ok mada ne kao na početku vožnje ili tokom lagane vožnje, ali mi je dovoljan alarm da nešto treba da se uradi (ili možda polako postajem kao stevo žigon u "majstorskoj radionici"
) čim dođem do nekog keša odoh do majstora. valjda nije otišla šklombocna, majku mu...
Comment
-
-
Ako ti ne propada kocnica,onda je ok,mora da se greje...samo zameni ulje u kocnicama,posto koliko sam shvatio,majstor ti je dolio,ili mozda gresim...ako nisi zadovoljan,mogu da se stave jace kocnice,ate diskovi,plocice i sl.
Comment
-
-
Ostalo ti je još da promeniš creva za dovod ulja do kočnica. Nekad ona umeju da prave problem jer se iznutra isfronclaju pa ne dozvoljavaju ulju da se vraća.ex SAABotražitelj
Comment
-
Comment