lampica za ABS se povremeno pali (passat b5)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • faraon
    CBC Član
    • 05.07.2011
    • 14
    • Zemun

lampica za ABS se povremeno pali (passat b5)

Pozdrav svima, imam problem sa lampicom za ABS (passat b5). Kada dam kontakt i upalim vozilo lampica ne svetli i sve je ok., ali nakon proteka odredjenog vremena (nekad je u pitanju 20 sek., nekad 5 min, nekad vozim i po pola sata...) lampica za ABS i lampica upozorenja se upale. Kada ugasim vozilo i ponovo ga upalim lampica pocne odmah da svetli, ali kada auto odstoji izvesno vreme pri davanju kontakta ona ne svetli. I tako sve u krug.
    U prvom periodu kada je lampica pocela da se pali, bilo je dovoljno da ugasim auto i upalim ga ponovo i ona bi se gasila i pojavljivala se ponovo tek nakon duzeg perioda. Ovaj problem se pojavio posto sam promenio sve diskove ( nakon 10-tak dana) pa sumnjam da nije mozda sa tim povezano.
    Bio sam na dijagnostici kod majstora i receno mi je da mu se pojavljuje greska na samom ABS uredjaju (tako mi je rekao majstor). Nije da sumnjam u kompetencije tog majstora ali mislim da problem moze da bude mnogo jednostavniji od promene celog ABS-a!!!!!!!!!!!!!!
    Svaka pomoc bi mi dobro dosla. Ponavljam, na dijagnostici se pokazalo da nema greske na senzorima i tome slicno vec da je problem u "samom uredjaju", eh sad...
    Unapred se zahvaljujem.
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Citao sam negde o slicnom problemu na istom autu,bio je problem u senzoru abs-a.Najbolje ti probaj da odes do drugog majstora,nemoj odmah da menjas ceo abs.

Comment

• faraon
      CBC Član
      • 05.07.2011
      • 14
      • Zemun

A da li je moguce da ipak bude u pitanju neki senzor iako na dijagnostici ne prikazuje tu gresku??? Meni je sumnjivo to sto se ovaj problem pojavio nakon promene diskova...Ipak cu da odem kod drugog majstora...

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Moguce je i da neki konektor povremeno prekida,treba to malo detaljnije pregledati,a ne odmah menjati abs,samo ti probaj kod drugog majstora.

Comment

• MasterChief
          CBC Član
          • 16.03.2010
          • 64
          • Šabac
          • VW Golf mk5 1.9 TDI

ABS lampica kod VW automobila hoće ponekad da se upali ako su kočioni diskovi i pločice dosta istrošene. Kad si menjao diskove pretpostavljam da si menjao i pločice. Ako jesi možda neki deo ne pasuje. Pogledaj da li možda i kabl od ABS senzora nije u prekidu, meni je tako drugar zaboravio da vrati kabl na nosač, i vremenom je točak ogulio izolaciju, i kod mene je povremeno izbacivao abs grešku na tabli.
          Das Auto.

Comment

• miskovolvo
            CBC Veteran
            • 22.02.2010
            • 171
            • Aleksinac

ako si vec radio dijagnostiku,da li znas koji kod greske je prijavio,ovako nagadjem,nema leba,cim pali lampicu,ima neki problem,postavi kod greske pa da pomognemo

Comment

• faraon
              CBC Član
              • 05.07.2011
              • 14
              • Zemun

Ljudi neznam sta je u pitanju, ali vec dva dana mi se ne pali lampica. Priznajem da auto nisam prao vec duzi vremenski period, tacnije ni jednom od kako mi se pojavio ovaj problem sa lampicom (vec 4 meseca). Da li postoji mogucnost da je problem bio u prasini sa paknova i da je ona napravila neki prekid ili sta vec????? Isprao sam dobro diskove i od tada mi se lampica nije ni jednom upalila (vec 2 dana). Praticu situaciju i dalje pa vam javljam...

Comment

• glogibg
                CBC Početnik
                • 25.02.2012
                • 1
                • Beograd

Odg: lampica za ABS se povremeno pali (passat b5)

Prijatelju imao sam isti problem otkacila ti se zica u abesu. Kad pomeris dzek od abs malo jace (srafcigerom) on radi. popravka je veoma zeznuta imas na youtube neki rus je stavio. U abs ima mnogo sitnih zica debljine kose, ali nije to jedini problem vec sto nema klasicnih lemova vec punktovani aluminijum. ja sa probao na svom to da popravim i radilo je jedno vreme ali sad mi se opet pali.plastika na elektronici abs je zalepljena i mora da se sece. Ako volis da se igras sa tim mogao bi da pokusas. Za sve informacije kontaktiraj me na mail.
                pzdrav

Comment

Working...
                X