Već duže vremena mi se javlja neko šuštanje na leru naročito kada je toplo vreme i motor zagrejan. Takođe se dešava da zakrči prilikom bržeg ubacivanja u drugu brzinu, pa se rešavam da se konačno obračunam sa istim. Jedna od glavnih nedoumica je popravljati ili menjati drugim polovnim. Ja sam nekako više za opciju popravke pošto se nekako osećam sigurnije kad je pouzdanost u pitanju, pa me interesuje da li se i gde mogu nabaviti novi delovi, tipa sinhroni i ležajevi. Naglasio sam novi iz razloga što su mi uglavnom nudili popravku sa polovnim delovima, barem ovde u SD. Razmišljao sam i o opciji da privremeno stavim menjač (4 brzine) sa Golf 2 1,6D koji već imam dok ne rešim problem. Ako je od neke važnosti za ovu zamenu, svojevremeno sam merio prečnike lamela i potpuno su isti.
Golf 3 1,9D menjač
Collapse
X
-
Pročitao sam tu temu ranije i verovatno ću ga sipati, svakako je dobro ulje. Ja sam probao i sa dodavanjem aditiva, mislim da je neki ruski, Resurs ili nešto slično i u suštini ništa se bitno nije promenilo. Savetovali su mi i dodavenje grafitnog ulja ali mi je to sve kao neki budž za prodaju, a kako stvari stoje družićemo se još poduže vreme, pa bih neko trajnije rešenje.nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)
Comment
-
-
Znam da je zamena naj ekonomičnija i kako stvari za sad stoje, biće i krajnje rešenje... Nisam do sad uspeo da pronađem delove, makar da se raspitam za cene, pa da napravim neku računicu. Ako nije problem, obrazloži zašto zamena ležajeva ne rešava ništa i šta uopšte stvara zvuk na leru? Biću možda dosadam ali još nešto da pitam... Postoji li stari i novi tip menjača? Pitam iz razloga što sam svojevremeno merio nekoliko lamela od trojki i sve su bile veće od moje (zaboravih da izmerim i zamajce), pa sam došao do zaključka da su kasnijih godina to promenili. Ako je to tačno, da li bi sa zamenom menjača morao da promenim i ceo set spojnice?nikad se ne predati, osim kad moraš... (Otto Von Grunf)
Comment
-
-
za početak promeni ulje,biće ti dosta 2l(meni je stalo 1,6)1l ulja me koštala oko 7,5 evra,ne zanam kolika je sad cena....
pa ako ne bude poboljšanja nakon par stotina km (a do punog efekta trebalo je kod mene otprilike pola godine,mada je bilo vidljivo i trenutno poboljšanje odmah nakon zamene),najjednostavnije ti je uzeti polovan menjač(menjači isto imaju oznake npr CHD i dr...)
Comment
-
Comment