Mercedes 190e 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusanb
    CBC Početnik
    • 27.11.2012
    • 1
    • Apatin

Mercedes 190e 1.8

Nov sam pa za početak pozdrav svim članovima foruma
    Pa da predstavim moj problem: imam Mercedes 190e 1.8 benzinac 1991 godište, pukla mi je prvo jedna prednja opruga pre nekoliko godina pa sam ugardio neku polovnu sa drugog takvog automobila al je bila "jača" i auto mi je vizuelno malo nakrivo stajao e sad nedavno je pukla i druga i majstor koji mi je menjao naruči par novih iz nemačke za već navedeni automobil pa ih zamenuo obe i sad automobil stoji jako dignut napred
    Nove opruge su skroz crne i nemaju one boje koje trebaju da imaju kao na mojim starim a majstor kaže da je naručio original za taj tip automobila
    Dali ko zna šta znače te boje na mercedesovim oprugama i dali imaju da se nadju negde takve kao moje na slici dole za moj tip vozila jer ovako da vozim auto ne mogu?
    Moj automobil je bio malo fabrički spušten i niži za nijansu od ostalih ali nije imao sportske opruge, ove koje sam dobio, inače su iste visine kad su na stolu van automobila al su moje stare fabričke izgleda mekše kad se namontiraju i auto padne dole za bar 5 možda i više cm.....

Stara opruga koja ima dve tačke: žutu i zelenu a dole na kraju opruge crveno

A ove što mi ne pašu su ove ugradjene(imam samo kutiju jer su opruge na automobilu trenutno)

Last edited by dusanb; 28.11.2012, 00:18.
  • jeronimo
    CBC Senator XXL
    • 27.10.2005
    • 390
    • beograd
    • ваз 21214-20

pod 1 bilstain je vrhunski(ne prosecan nego vrhunski) proizvodjac delova i tu nema sumnje bez obzira na sarene nalepnice na starim oprugama. sve je isto ili bolje nago fabricko( a cesto je kod vecih brendova bas on fabricki deo)
    ove koje su stavljene po katalogu idu na 2.0 od 82.do 90.
    mozda su malo jace ali treba imati u vidu da nove opruge uvek dignu auto par cm minimum(stare su se sabile i izdeformisale)
    po katalogu koji gledam trebalo bi da idu ...od 82.do 93. 36-129751

mozda je drugi tip sasije laksi ili motor od 2.o je tezi..?

evo i kataloga pa vidi
    http://www.bilstein.de/fileadmin/use...013_gb_low.pdf

Last edited by jeronimo; 23.12.2012, 09:59.
    prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• jeronimo
      CBC Senator XXL
      • 27.10.2005
      • 390
      • beograd
      • ваз 21214-20

sad ti ostaje da zamenis zadnje i da sve bude kako treba...

Comment

• Bingodalton
        CBC Senator XXL
        • 12.11.2012
        • 316
        • Novi Sad
        • GP 1.9 JTDM Sporting

Tako je, zameni i zadnje i vozi SUV, jedinstveni )

Po mom ikustvu sa Stilom (gde su sve nove opruge zapravo ocajne i auto padne ispod proseka) opruge ce popustiti nakon nekog vremena, zavisi gde vozis, kako vozis, i da li je opterecen, ali 2-3 cm sigurno, dok sve to ne legne malo. Tako sam bio srecan kad sam stavio nove opruge na Stila, iz Svajcarske narucio jer kod nas sta god da sam uzimao bilo lose, auto stoji visoko, vise nego sto treba, reko taman malcice ce pasti, ali za par meseci je opet pao kao da je spusten.

Comment

• jeronimo
          CBC Senator XXL
          • 27.10.2005
          • 390
          • beograd
          • ваз 21214-20

postoje i "heavy duty" opruge ....
          recimo http://www.leespring.com/int_learn_hefty.asp

Comment

• Bingodalton
            CBC Senator XXL
            • 12.11.2012
            • 316
            • Novi Sad
            • GP 1.9 JTDM Sporting

Ne verujem da ima nesto odgovarajuce za Stila Gledao sam vec sve moguce sajtove, a tako nekima sam i pisao, nisam siguran jesu to ti...

Comment

Working...
            X