pozz svima, stvar je sledeca, od kad imam auto a u pitanju je golf 3 pedala kocnice mi ima dugacak hod, da napomenem da sam probao i druge trojke i kod mene je skoro duplo duzi hod pedale, nemam abs, auto dobro koci stim da kad ima mnogo naglijeg i jaceg kocenja u voznji /spustanje niz planinu npr/ kao da izgubi malo na moci kocenja. napred su novi diskovi i pocice a nazad nove pakne, sistem izluftiran, servo radi, gledao sam i rad plocica i imam utisak da kad se pusti kocnica da se klip vrati vise nego sto treba nazad tj odmakne se od plocice mozda milimetar dva, pa po tome bi se moglo pretpostaviti da kad stiskam kocnicu on ne koci odma vec dok ne predje taj prazan put do plocica, da li je moguce da mi je zbog toga hod dugacak, izneo sam svoje misljenje pa me sad zanima i necije drugo, hvala unapred na pomoci
dug hod pedale kocnice
Collapse
X
-
Nisu paknovi I sajle rucne nastelovani kako treba.Sajle se moraju skroz otpustiti a onda sa namestenim dobosem paknove rasiriti spicem kroz rupu za sraf (gurnuti trapezoidni metal nadole)do blokiranja tocka I onda malo vratiti tek da se lako okrece dobos.Tek onda stezati sajle rucne .Moze da se desi da iako su paknovi novi a trapezoidni stel ode skroz dole nece da se blokira tocak, to onda znaci da je dobos potrosen previse
-
-
pozz, rucna je dobra, jedino ako dobosi nisu pri kraju, na teh pregledu pre 4 meseca je bilo sve ok i rucna i zadnje kocnice, mada ja tako vozim vec sest godina i uvek je isti hod pedale, znaci nije od neki dan, auto je za americko trziste reko mozda je kod njih hod pedale duzinemam pojma, palo mi je i napamet da je vlasniku pre mene neko stavio manje kocione cilindre u zadnje tockove
Comment
-
-
Kakvi god da su cilindriu ako su pločice i pakne blizu diskova i doboša hod pedale će biti normalan. Normalan hod pedale je kad koči pre polovine hoda pedale.
Ili je prevelik zazor na zadnjim točkovima, dešava se da majspotri stave naopako opruge, jače gore a slabije dole (tada ima efekat dugog hoda pedale) ili je crkao glavni kočioni pa propada jedan klip.
Comment
-
-
Javiće se neko sa dimenzijom doboša ali su klipovi previše napolju, Mislim da su preko mere...
Comment
-
-
Originally posted by Dora View PostJaviće se neko sa dimenzijom doboša ali su klipovi previše napolju, Mislim da su preko mere...
Comment
-
-
Ne povuku gumice, već opruge!
Maksimalni prečnik doboša je 201 mm i ne meri se kao na slici! Minimalna debljina obloga (pakni) je 7 mm.
Sve u svemu, na slikama je katastrofalno stanje, usled nikakvog održavanja! Taj točak garantovano ne koči!!!
Trojku nikad nisam radio, ali bih rekao, da ni opruge nisu odgovarajuće i pravilno postavljene.
Zameniti doboše novim, ili polovnim u boljem stanju. Ovaj na slici ne može se ni mašinskom obradom dovesti u zadovoljavajuče stanje.
Zamenio bih i kočione cilindre, jer nije neka velika investicija. U svakom slučaju, očistiti ih spolja i isprati iznutra, pa zameniti gumice.
Comment
-
-
pozz franjo, znam da je odrzavanje zakazalo, i ja mislim da bi trebali novi dobosi i cilindri, to ce biti sledeca investicija, a sto se tice opruga mislim da dobro stoje jer je gore malo duza i tanja a dole kraca i deblja tj jaca i nemoze se pogresiti oko montaze
Comment
-
-
Sad videh slike pa da krenemo: rucna nategnuta, na prvoj slici poluga sto je vuce sajla mora da bude mnogo vise ulevo(uz dobos),znaci mora se otpustiti sajla I mora da se proveri dali ta ista poluga ne riba na paknu sto opet znaci da paknovi moraju da se skinu I razmontiraju opruge I poluge I da se razradi ta poluga .Na samom dobosu ima max. dozvoljena mera (odlivena ) I ne moze metrom da se meri. P.S.Ovo na slikama kako stoji da je nastelovano kako treba mora da koci solidno, I da sve opruge su na svom mestu.Last edited by chaboo; 05.06.2013, 20:38.
Comment
-
-
chaboo je u pravu,sajla rucne previse nategnuta,koliko vidim cini mi se da je jedan klip zaribao u cilindru,velika je razlika u debljini pakni,opruge dobro stoje,dobosi su skoro sasvim sigurno van mere,na njima se ne radi nikakva masinska obrada vec se menjaju...sve u svemu sto evrica resava problem
Comment
-
-
-
Ja sam davno izvan tog posla tako da nemam pojma ni gde su radnje a ne koje su dobre
Comment
-
Comment