Audi C4 2.3 Automatik - Problem?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srbin001
    CBC Član
    • 25.09.2010
    • 86
    • Srbija

Audi C4 2.3 Automatik - Problem?

Poz!
    Moze li neko sa vise iskustva da me uputi u srz potencijalnog problema koji mi se s`vremena na vreme desi?

Naime, pri hladnom, tj jutarnjem startovanju motora se desava da posle par minuta (koliko inace drzim auto u mestu da radi), kada ubacim u "R" pocne toliko da skripi negde u menjacu i to bas preglasno. Kada prebacim u "D" ili u "3", "2" ili "1" sve je normalno.
    Ugasim auto, upalim ga ponovo i kada ubacim u "R" ponovo, onda je sve u redu.

Znaci, desava se samo ujutro, kada prvi put startujem motor i samo u rikvercu. Ali ne uvek, U ROKU od 20 dana desi se mozda jedanput ovaj problem. Sa druge strane kadaje motor zagrejan ili `pak mlak to se NIKADA ne desi.

Pri tome, menjac u voznji salta mekano i neprimetno, kao i do sada, znaci bez IKAKVIH problema u radu.
    Sta to moze biti?
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

dali si i kada si ako jesi ikada zamenio ulje i filter u menjacu???
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• srbin001
      CBC Član
      • 25.09.2010
      • 86
      • Srbija

Originally posted by ada View Post
      dali si i kada si ako jesi ikada zamenio ulje i filter u menjacu???
      Nisam, iskren da budem.
      Audi imam oko pola godine i SVE sam mu zive servise uradio, ostao mi je samo menjac da servisiram, ali kod 2 ili 3 majstora na teritoriji Zemuna (gde inace zivim) sam otisao i nisam bio siguran u njihovu strucnost, jer ni jedan od njih nije bio siguran ni koliko ulja ide, ni koje ulje ide, da li auto ima filter menjaca ili nema, sipa li se ulje odozgo ili odozdo i sl..

Naravno, redovno kontrolisem ulje u menjacu (barem jednom nedeljno) i uvek je isti nivo, tj polovina izmedju min i max, ulje na sipci je prozirno i crvenkasto.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by srbin001 View Post
        Naravno, redovno kontrolišem ulje u menjaču (barem jednom nedeljno) i uvek je isti nivo, tj polovina izmedju min i max...
        U menjaču, ili motoru? U svakom slučaju - preteruješ! U menjaču, normalno je, pri svakom redovnom servisu. A u motoru, na nekoliko meseci, ili pred duže putovanje, za svaki slučaj. Osim toga, ako se primete, neke nepravilnosti u radu motora, ili menjača.

Po boji, rekao bih, da je ulje nedavno menjano! Nema mnogo radnih časova.

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

Kako mozes po boji ulja u menjacu da znas kakvo je??? Sta je sa viskozitetom, kolicinom vlage ......................... Ima filter i treba da saznas koje ulje ide. Ako imas uputstvo za auto tamo pise sve, samo treba potraziti, ili nadji nekog mehanicara koji radi u porseu a ima pristup podacima i on ce saznati da li i koliko kojega ulja treba. Ako nemas resenje kod tebe u gradu ima u Novom Sadu.
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• chaboo
            CBC Veteran
            • 17.06.2012
            • 195
            • Beograd V.Mostanica
            • citroen C5 hdi

Ima filter u menjacu, sipa se ulje odozgo.Ulje za diferencijal se sipa posebno staje oko 0.75 lit I nema veze sa ATF uljem mnogi menjaci su stradali bas zbog toga sto niko nije dolivao ulje u dif.Znaci u isti menjac idu dve vrste ulja sve imas u uputstvu za auto ili u autodati koje gradacije ulja I kolicine.

Comment

• srbin001
              CBC Član
              • 25.09.2010
              • 86
              • Srbija

Ok, hvala na interesovanju za temu. Ali da li je ulje ili filter uzrok moga problema?
              Mislim meni zvuci, kada se to desi, da se menjac vrti kao bez ulja u "R" polozaju, ali kada je motor zagrejan i u radnoj temperaturi, sve je normalno?

Comment

• srbin001
                CBC Član
                • 25.09.2010
                • 86
                • Srbija

zaista niko nema predstavu o cemu je rec?

Comment

• Mrcela
                  CBC Veteran
                  • 23.02.2013
                  • 191
                  • Zemun
                  • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by srbin001 View Post
                  Nisam, iskren da budem.
                  Audi imam oko pola godine i SVE sam mu zive servise uradio, ostao mi je samo menjac da servisiram, ali kod 2 ili 3 majstora na teritoriji Zemuna (gde inace zivim) sam otisao i nisam bio siguran u njihovu strucnost, jer ni jedan od njih nije bio siguran ni koliko ulja ide, ni koje ulje ide, da li auto ima filter menjaca ili nema, sipa li se ulje odozgo ili odozdo i sl..

Naravno, redovno kontrolisem ulje u menjacu (barem jednom nedeljno) i uvek je isti nivo, tj polovina izmedju min i max, ulje na sipci je prozirno i crvenkasto.
                  Onda je ulje uredu.
                  Code:
                  [URL="http://www.auto-delovi.org/saveti/uradi-sam/zamena-ulja-u-automatskom-menjacu/"]Zamena ulja u automatskom menjaču
                  [/URL]
                  Može i ovo ako je ovakav menjač:

Code:
                  [URL="http://www.auto-delovi.org/saveti/uradi-sam/zamena-ulja-u-automatskom-menjacu/"]Zamena ulja u automatskom menjaču[/URL] [URL="http://www.auto-delovi.org/saveti/uradi-sam/zamena-ulja-u-automatskom-menjacu/"]
                  [/URL]
                  Last edited by Mrcela; 15.01.2014, 13:15.
                  -Жиле-

Comment

Working...
                  X