amortizer, solja ili lezaj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • macisro
    CBC Član
    • 26.05.2014
    • 28
    • kikinda
    • skoda oktavia

amortizer, solja ili lezaj

pozdrav za sve forumase. Imam pitanjce koje glasi: Pre par dana menjao sam silen blokove na mojoj oktaviji 2002 god. sve iz razloga jer je poceo da mi trosi desnu prednju gumu sa spoljasnje strane. Prethodno sam otisao da uradim optiku kad mi majstor kaze "Losi ti silen blokovi, mjenjaj pa dodji sve ostalo je super". Ja zamenuo blokove kupio dve nove gume napred pa reko radim optiku. Da napomenem bio mi je malo vukao na desnu stranu kada pustim volan ali nista strasno, par reko sigurno je je zbog optike a zato i jede gumu. Uradise meni optiku( ja sad nezam tacno izraze i kako se zovu te masinerije video sam da stavlja neke ploce sa nekim tackama na felne, zatim me je pitao za god auta i naravno model vozila koje je i on znao i to uneo u komp) izbacio mi je neke brojke koje je on sveo na nule, sem na prednji levi tocak. Ja ga pitam sto to nije u zelenoj boji nego zutoj i neki broj za koji nisam upamtio vrednosti, on kaze (ako se nevaram rekao je ) "levi tocak ti je uvucen prema unutra prema desnom tocku oko 1 cm i na ovim amortizerima nema da se steluje ugao". Ali nije strasno nece jesti gume to je najbitnije. Ode on covek da proba i vrati se kaze jos vuce malo desno. Probao je da zameni felne sa gumama zbog guma kaze mozda nesto gume nisu u redu od stajanja, imali su takve slucaje. Ode on opet proba i opet vuce. Kaze on vidi kod nekog mehanicara najverovatnije ti je otisao lezaj na levom amortizeru. Dali je to moguce? Shvatam i ja da najbolje skinuti amortizer pa videti sta je ali u Kikindi se delovi porucuju za dva dana unapred, a da mi auto ne stoji rasturen kod meanicara jer mi isti treba. Da napomenem znaci da sam primetio iako sam promenio i silen blokove prilikom prelaska preko nekih rupa hoce da se cuije priguseno lupanje koje dolazi iz prednjeg dela kao i da osetim na volanu skoro sve neravnine, skoro pa mi okrece volan. To mi je jako cudno, nebi smelo nista da se cuje(tako su mi rekli) a najmanje da mi prenosi neravnine na volan. Malo je opsirno ali se nadam da vas nece biti mrsko da procitate i pomognete mi , pozdrav
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Lezaj amortizera je soljica. Moze da vuce u stranu.

Kad vozis na ravnom prvom brzinom probaj da stiskaz gas i oduzimas onako u ritmu po 2sekunde.

A mozes da odes kod majstora da ti proveri soljice.

Comment

• macisro
      CBC Član
      • 26.05.2014
      • 28
      • kikinda
      • skoda oktavia

Porucio sam i soljice i lezajeve, znaci nisu jedno te isto. Soljice su od gume a lezaj nisam video, soljica je oko 450 din a lezaj oko 350 dinara. Sta dobijam ako vozim na ravnom prvom brzinom i stiskam gas i oduzimam onako u ritmu po 2sekunde na sta da obratiom paznju? Bio sam kod majistora on kaze da soljice jako tesko odlace jer idu pos konusom i nabiju se u karoseriju. Da bi video sta se desava mora da skine amortizere kao i kad hoce da menja soljice, lezajeve ili amortizer. Znaci nemoze samo da "baci pogled" dok je auto na dizalici i da utvrdi u cemu je problem

Comment

Working...
      X